Rektör Bağ'dan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekoulu Müjdesi

01.11.2016 - 13:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Rektör Bağ'dan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekoulu Müjdesi

denizli haber / denizli 20 haber / Rektör Bağ'dan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekoulu Müjdesi

Pamukkale Üniversitesi’nde her hafta yapılan daire başkanları toplantısı bu hafta Tavas ve Kale ilçelerinde gerçekleşti. Rektör Bağ, Tavas’a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacağı müjdesini verdi.   Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanlarının bir araya geldiği üst yönetim ilk olarak Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol’u ziyaret etti. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Tavas’a açılacak olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gündeme geldi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Tavas ilçemize yeni bir yüksekokul kazandıracağız. Ancak, bunun için önce fiziki şartların sağlanması gerekiyor. Bu yönde Eski Tavas Devlet Hastanesi binası uygun görüldü. Gerekli tadilatın yapılarak eğitime uygun hale getirilmesi ve üniversiteye devir işlemlerinin tamamlanması ile yüksekokulumuz burada eğitim öğretime başlayacak” dedi.   PAÜ Heyeti, daha sonra Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’u makamında ziyaret etti. Belediyenin üniversiteye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akyol, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.   Kaymakam Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve PAÜ Heyeti, daha sonra hep birlikte eski Tavas Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.   İncelemelerin ardından Tavas Meslek Yüksekokulu ziyaret edildi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, okulun son durumu ile ilgili kısa bir brifing verdi. Yüksekokulda yapılan incelemeler sırasında Rektör Bağ, öğrencilerle sıkça bir araya gelerek, sohbet etti.  Ardından Tavas MYO tarafından yapımı devam eden seralar gezildi.   KALE VE TABEA ANTİK KENTİ ZİYARETİ Tavas ziyaretlerinin ardından Kale ilçesine geçildi. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından ağırlanan PAÜ Üst Yönetimi, daha sonra Kale Meslek Yüksekokulu’na geçti. Kale Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Karataş ve tüm öğretim elemanlarının hazır bulunduğu ziyarette, akademik ve idari alanda yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilerden oluşan bir heyet ile görüştü.   PAÜ Heyeti son olarak Kale ilçesinde bulunan ve binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kale-i Tavas (Tabea Antik Ören Yeri) Kazı alanında incelemelerde bulundu. Kazı Bilimsel Danışmanı PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, antik kentin tarihçesi, ortaya çıkan eserler ve kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özellikle Cevherpaşa Camii katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Son olarak Kazıevi ziyaretiyle program sona erdi.
denizli haber / denizli 20 haber / Rektör Bağ'dan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekoulu Müjdesi

Pamukkale Üniversitesi’nde her hafta yapılan daire başkanları toplantısı bu hafta Tavas ve Kale ilçelerinde gerçekleşti. Rektör Bağ, Tavas’a Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacağı müjdesini verdi.

 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanlarının bir araya geldiği üst yönetim ilk olarak Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol’u ziyaret etti. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Tavas’a açılacak olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu gündeme geldi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Tavas ilçemize yeni bir yüksekokul kazandıracağız. Ancak, bunun için önce fiziki şartların sağlanması gerekiyor. Bu yönde Eski Tavas Devlet Hastanesi binası uygun görüldü. Gerekli tadilatın yapılarak eğitime uygun hale getirilmesi ve üniversiteye devir işlemlerinin tamamlanması ile yüksekokulumuz burada eğitim öğretime başlayacak” dedi.

 

PAÜ Heyeti, daha sonra Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’u makamında ziyaret etti. Belediyenin üniversiteye yönelik yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Akyol, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi.

 

Kaymakam Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve PAÜ Heyeti, daha sonra hep birlikte eski Tavas Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

 

İncelemelerin ardından Tavas Meslek Yüksekokulu ziyaret edildi. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Abdulvahap Özcan, okulun son durumu ile ilgili kısa bir brifing verdi. Yüksekokulda yapılan incelemeler sırasında Rektör Bağ, öğrencilerle sıkça bir araya gelerek, sohbet etti.  Ardından Tavas MYO tarafından yapımı devam eden seralar gezildi.

 

KALE VE TABEA ANTİK KENTİ ZİYARETİ

Tavas ziyaretlerinin ardından Kale ilçesine geçildi. Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından ağırlanan PAÜ Üst Yönetimi, daha sonra Kale Meslek Yüksekokulu’na geçti. Kale Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Karataş ve tüm öğretim elemanlarının hazır bulunduğu ziyarette, akademik ve idari alanda yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilerden oluşan bir heyet ile görüştü.

 

PAÜ Heyeti son olarak Kale ilçesinde bulunan ve binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kale-i Tavas (Tabea Antik Ören Yeri) Kazı alanında incelemelerde bulundu. Kazı Bilimsel Danışmanı PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, antik kentin tarihçesi, ortaya çıkan eserler ve kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özellikle Cevherpaşa Camii katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Son olarak Kazıevi ziyaretiyle program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.