Rektör Hüseyin Bağ iddiaları yalanladı

GÜNDEM 21.12.2016 - 15:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Rektör Hüseyin Bağ iddiaları yalanladı

denizli haber / denizli 20 haber / Rektör Hüseyin Bağ iddiaları yalanladı

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bir süredir hakkında yayınlanan haberlere yönelik açıklamalarda bulundu. Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, FETÖ'den bazı kişilerle görüştüğü iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, haberlerde yer alan iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Rektör Vekili Bağ, yazıların kasıtlı olduğunu savundu. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra Rektör vekilliğinin devlet tarafından kendisine verildiğini hatırlatan Bağ, verilen görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti. Üniversiteler arasında FETÖ ile mücadelede bakımından en etkin mücadeleyi Pamukkale Üniversitesinde verdiklerini söyleyen Bağ, son dönemlerde kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ileri sürdü. "Tartışma sonrasında kendileriyle hiçbir akademik çalışmam kesinlikle olmadı" FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olan öğretim elemanlarını daha önceden tanımadığını savunan Rektör Vekili Bağ, "2000 Yılında Pamukkale Üniversitesinde göreve başladığımda, haberlerde bahsi geçen Kutret G., Sacit K., Hulusi Ç. ve Ahmet S., Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapmaktaydılar. Bu kişilerin atamaları benden önce yapılmıştı. Benim göreve başlama tarihinden önce hiçbiri ile bir tanışıklığım yoktur. 8 yıl önce kavga ettik" dedi. Bahsi geçen isimlerle 2008 yılından bu yana çalışmadığını da aktaran Bağ, "Aynı bölümde ve branşlarda olduğumuz için 2003-2007 yılları arasında bu kişilerle ortak makale yazma, editörlüğünü yaptığım kitaplarda bölüm yazarlığı, bir TUBİTAK Projesi ve bir BAP Projesinde bilimsel çalışmalarımız oldu. 2008 yılında bu kişilerle aramızda geçen tartışma sonrasında kendileriyle hiçbir akademik çalışmam kesinlikle olmadı. Vedat Oflaz'ın usulsüz işlemi hakkında gerekli uyarıları yaptım. Yine, haberde bahsi geçen Vedat O.'nun doktora jürisi ben dahil 5 kişiden oluşturuldu. Vedat O., doktora sınavını asil olarak kazanamadı ve yedekte kaldı. Doktoraya alınması, o zaman görev yapmakta olan Enstitü Müdürü tarafından sınavı asil kazanan bir adayın kaydı iptal edilmek suretiyle, usulsüz bir şekilde yapıldı. Enstitü Müdürünün yaptığı bu işlemin hatalı ve haksız bir işlem olduğunu da kendisine söyledim" diye konuştu. Rektör Vekilliği görevi kendisine verilinceye kadar geçen süreçte bir cemiyetin yurtlarında kalan öğrencilerden oluşturulan İnsani Düşünce Topluluğu'nun danışmanlığını yürüttüğünü de hatırlatan Bağ, o cemiyetin 70 yıldır kurulduğunu ve Denizli'de bir yurdu bulunduğunu söyledi. Bağ, danışmanlığını yaptığı gençlerin kahvaltı etkinliğine katıldığını, kendisine ait olduğu belirtilen fotoğrafın da o kahvaltı programında çekildiğini kaydetti.    
denizli haber / denizli 20 haber / Rektör Hüseyin Bağ iddiaları yalanladı

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bir süredir hakkında yayınlanan haberlere yönelik açıklamalarda bulundu.



Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bağ, FETÖ'den bazı kişilerle görüştüğü iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, haberlerde yer alan iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Rektör Vekili Bağ, yazıların kasıtlı olduğunu savundu. 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra Rektör vekilliğinin devlet tarafından kendisine verildiğini hatırlatan Bağ, verilen görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.



Üniversiteler arasında FETÖ ile mücadelede bakımından en etkin mücadeleyi Pamukkale Üniversitesinde verdiklerini söyleyen Bağ, son dönemlerde kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ileri sürdü.



"Tartışma sonrasında kendileriyle hiçbir akademik çalışmam kesinlikle olmadı"



FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olan öğretim elemanlarını daha önceden tanımadığını savunan Rektör Vekili Bağ, "2000 Yılında Pamukkale Üniversitesinde göreve başladığımda, haberlerde bahsi geçen Kutret G., Sacit K., Hulusi Ç. ve Ahmet S., Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Bölümünde öğretim elemanı olarak görev yapmaktaydılar. Bu kişilerin atamaları benden önce yapılmıştı. Benim göreve başlama tarihinden önce hiçbiri ile bir tanışıklığım yoktur. 8 yıl önce kavga ettik" dedi.



Bahsi geçen isimlerle 2008 yılından bu yana çalışmadığını da aktaran Bağ, "Aynı bölümde ve branşlarda olduğumuz için 2003-2007 yılları arasında bu kişilerle ortak makale yazma, editörlüğünü yaptığım kitaplarda bölüm yazarlığı, bir TUBİTAK Projesi ve bir BAP Projesinde bilimsel çalışmalarımız oldu. 2008 yılında bu kişilerle aramızda geçen tartışma sonrasında kendileriyle hiçbir akademik çalışmam kesinlikle olmadı. Vedat Oflaz'ın usulsüz işlemi hakkında gerekli uyarıları yaptım. Yine, haberde bahsi geçen Vedat O.'nun doktora jürisi ben dahil 5 kişiden oluşturuldu. Vedat O., doktora sınavını asil olarak kazanamadı ve yedekte kaldı. Doktoraya alınması, o zaman görev yapmakta olan Enstitü Müdürü tarafından sınavı asil kazanan bir adayın kaydı iptal edilmek suretiyle, usulsüz bir şekilde yapıldı. Enstitü Müdürünün yaptığı bu işlemin hatalı ve haksız bir işlem olduğunu da kendisine söyledim" diye konuştu.



Rektör Vekilliği görevi kendisine verilinceye kadar geçen süreçte bir cemiyetin yurtlarında kalan öğrencilerden oluşturulan İnsani Düşünce Topluluğu'nun danışmanlığını yürüttüğünü de hatırlatan Bağ, o cemiyetin 70 yıldır kurulduğunu ve Denizli'de bir yurdu bulunduğunu söyledi.



Bağ, danışmanlığını yaptığı gençlerin kahvaltı etkinliğine katıldığını, kendisine ait olduğu belirtilen fotoğrafın da o kahvaltı programında çekildiğini kaydetti.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.