Rektör Prof. Dr. Bağ: Hocalı Katliamı'ndan Ders Çıkartmak Gerekiyor

GÜNDEM 25.02.2020 - 16:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Rektör Prof. Dr. Bağ: Hocalı Katliamı'ndan Ders Çıkartmak Gerekiyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Hocalı Katliamı’nın 28. yıldönümünde yayımladığı mesajda, bu katliamdan tüm toplumların bir ders çıkarması gerektiğine dikkat çekti.   “1992 yılının 25 Şubatını 26 Şubatına bağlayan gece, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ Bölgesinin bir kasabası olan Hocalı’da yakın tarihin gördüğü en acımasız katliamlardan biri yaşanmıştır. Tarihin siyah gecesinde Ermeni milisleri ve askerleri Hocalı köyünde savunmasız insanları, bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmiş ve bu kara gecenin şafağında 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı öldürülmüştür.   Bu katliamdan, buna benzer vahşetlerin bir daha yaşanmaması adına, tüm insanlığın bir ders çıkarması ve o dönemde bu katliama gerekli tepkiyi göstermeyen toplumların vicdanlarında bu acının yükünü taşımaları son derece önemlidir.   Tarihimiz boyunca “Tek Millet İki Bayrak” olduğumuz Azeri kardeşlerimize yapılan katliamın 28. yıldönümünde yaşanan bu acı olayda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Hocalı Katliamı’nın 28. yıldönümünde yayımladığı mesajda, bu katliamdan tüm toplumların bir ders çıkarması gerektiğine dikkat çekti.

 

“1992 yılının 25 Şubatını 26 Şubatına bağlayan gece, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ Bölgesinin bir kasabası olan Hocalı’da yakın tarihin gördüğü en acımasız katliamlardan biri yaşanmıştır. Tarihin siyah gecesinde Ermeni milisleri ve askerleri Hocalı köyünde savunmasız insanları, bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmiş ve bu kara gecenin şafağında 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azeri vatandaşı öldürülmüştür.

 

Bu katliamdan, buna benzer vahşetlerin bir daha yaşanmaması adına, tüm insanlığın bir ders çıkarması ve o dönemde bu katliama gerekli tepkiyi göstermeyen toplumların vicdanlarında bu acının yükünü taşımaları son derece önemlidir.

 

Tarihimiz boyunca “Tek Millet İki Bayrak” olduğumuz Azeri kardeşlerimize yapılan katliamın 28. yıldönümünde yaşanan bu acı olayda hayatlarını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.