Rusya: Çekilme planlanandan önce tamamlandı

GÜNDEM 29.10.2019 - 18:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Rusya: Çekilme planlanandan önce tamamlandı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu: YPG'nin çekilmesi planlanandan önce bitti.   Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrası Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında imzalanan Soçi Mutabakatında varılan anlaşmaya göre YPG'ye verilen 150 saatlik süre saat 18.00'de doluyor. Sürenin dolmasına dakikalar kala Rusya YPG'nin çekilmesinin tamamlandığını duyurdu.   Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarıyla tamamlandı. 2 bin 200 kilometrelik alan terör örgütü PYD'nin işgalinden kurtarıldı. Tel Abyad ve Resulayn'ın haricindeki 30 kilometre derinlikteki alandan kalan PYD unsurlarının çıkarılması için Soçi'de Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat uyarınca 150 saatlik süreç başladı.   Fırat'ın doğusunda yer alan Tel Abyad ve Resulayn, terör örgütü PYD'den tamamen arındırıldı.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan Soçi mutabakatıyla Suriye'nin kuzeyinde yeni bir süreç başladı.   Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Rusya ile vardığı mutabakat ve sonraki süreç hakkında konuştu. Kalın, Terör örgütü YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda 30 kilometre dışarı çekilmesi sonrası gözlem noktaları kurmaya gerek olmayacağını söyledi.   Söz konusu anlaşma kapsamında teröristler Fırat'ın batısında Tel Rıfat ve Münbiç'ten çıkarılacak. Fırat'ın doğusunda, Türkiye sınırını boyunca 30 kilometre derinlikteki tüm noktalardan çekilecek.   Türkiye ve Rusya güvenlik güçleri, 10 kilometre derinlikte ortak devriye faaliyeti gerçekleştirecek.  

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu: YPG'nin çekilmesi planlanandan önce bitti.

 

Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrası Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında imzalanan Soçi Mutabakatında varılan anlaşmaya göre YPG'ye verilen 150 saatlik süre saat 18.00'de doluyor. Sürenin dolmasına dakikalar kala Rusya YPG'nin çekilmesinin tamamlandığını duyurdu.

 

Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı başarıyla tamamlandı. 2 bin 200 kilometrelik alan terör örgütü PYD'nin işgalinden kurtarıldı. Tel Abyad ve Resulayn'ın haricindeki 30 kilometre derinlikteki alandan kalan PYD unsurlarının çıkarılması için Soçi'de Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat uyarınca 150 saatlik süreç başladı.

 

Fırat'ın doğusunda yer alan Tel Abyad ve Resulayn, terör örgütü PYD'den tamamen arındırıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan Soçi mutabakatıyla Suriye'nin kuzeyinde yeni bir süreç başladı.

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’nin Rusya ile vardığı mutabakat ve sonraki süreç hakkında konuştu. Kalın, Terör örgütü YPG’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda 30 kilometre dışarı çekilmesi sonrası gözlem noktaları kurmaya gerek olmayacağını söyledi.

 

Söz konusu anlaşma kapsamında teröristler Fırat'ın batısında Tel Rıfat ve Münbiç'ten çıkarılacak. Fırat'ın doğusunda, Türkiye sınırını boyunca 30 kilometre derinlikteki tüm noktalardan çekilecek.

 

Türkiye ve Rusya güvenlik güçleri, 10 kilometre derinlikte ortak devriye faaliyeti gerçekleştirecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.