Rusya'dan dünyayı umutlandıran gelişme: Virüsü tedavi edecek ilacı geliştirdik

SAĞLIK 28.03.2020 - 17:19, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Rusya'dan dünyayı umutlandıran gelişme: Virüsü tedavi edecek ilacı geliştirdik

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili milyonlarca insan için umut verici bir haber geldi. Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu. Şu ana kadar dünya genelinde salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 30 bine yaklaşırken, 600 bini aşkın kişiye virüs bulaştı   Rusya Federal Biyomedikal Ajansı, koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu. Sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıtan ajans tarafından yapılan açıklamada, "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi" ifadelerine yer verildi.   Rusya'da Son Durum Rusya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam vaka ise 1264'e yükseldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla ilgili milyonlarca insan için umut verici bir haber geldi. Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu. Şu ana kadar dünya genelinde salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 30 bine yaklaşırken, 600 bini aşkın kişiye virüs bulaştı

 

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı, koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu. Sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıtan ajans tarafından yapılan açıklamada, "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi" ifadelerine yer verildi.

 

Rusya'da Son Durum

Rusya'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam vaka ise 1264'e yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.