Saadet’ten CHP’ye ziyaret

SİYASET 18.02.2018 - 11:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Saadet’ten CHP’ye ziyaret

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Akif Kocamanoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur’u ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlattı.   CHP İl başkanı Ali Rıza Ertemur ile yaklaşık bir saat görüşen Eryılmaz, partisinin uyum yasaları ile ilgili hazırladığı ‘’Adil Seçim Adil Sistem’’ kitapçığını Ertemur’a takdim etti. Seçim Sistemi ve ülke meselelerinin de görüşüldüğü görüşmede, AK Parti, CHP ve Vatan Partisi ziyareterlerinden sonra SP İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, toplantı sonrası ziyaretlerle ilgili açıklamada bulundu. İl Başkanlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek siyasi partilerin fikir alış verişi yapmaları ve bir araya gelmelerinin ülkemiz ve şehrimiz için faydalı olacağını belirtti. Uyum yasaları ile ilgili hazırladıkları Kitapçığı İl başkanlarına takdim ettiklerini önümüzdeki günlerde sivil toplum ve siyasi parti ziyaretlerini devam ettireceklerini söyledi. İl Başkanı Eryılmaz, ayrıca seçim kanunları ve Siyasi Partiler Kanunu’na dair teklifler hakkında 16 Nisan Referandumu ile birlikte Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı (Başkanlık) Sistemine geçildiğini belirterek, “Bu değişiklik, ülke idaresini şekillendiren bütün yasalarda gerekli düzenlemeleri ve değişiklikleri zorunlu kılmıştır. Kamuoyunca uyum yasaları diye adlandırılan bu düzenlemelerin en önemlileri hiç şüphesiz seçim kanunları ve siyasi partiler kanununda yapılacak değişikliklerdir. Uyum yasaları yapılırken adalet ve kaliteli bir yönetim şekli ön şart olarak benimsenmeli ve sistemin bu yönlerini muhafaza edecek mekanizmalar geliştirilmelidir. Ayrıca yapılan anayasa değişikliği ve ona bağlı düzenlemelerin sürdürülebilir olması ve kaliteli bir yönetim şeklini teşekkül ettirebilmesi için siyasi partilerin, düşünce kuruluşlarının, sivil toplumun, akademisyenlerin, kısacası toplumda düşünce üreten her kesimin söz konusu sürece katılımları temin edilmelidir. Saadet Partisi olarak, ülkenin yönetimini şekillendiren ve dolayısıyla toplumsal barışı ve huzuru esas itibariyle ilgilendiren seçim kanunları ve siyasi partiler kanunlarındaki değişiklikleri çok önemsiyoruz” dedi.

Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Akif Kocamanoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur’u ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlattı.

 

CHP İl başkanı Ali Rıza Ertemur ile yaklaşık bir saat görüşen Eryılmaz, partisinin uyum yasaları ile ilgili hazırladığı ‘’Adil Seçim Adil Sistem’’ kitapçığını Ertemur’a takdim etti.


Seçim Sistemi ve ülke meselelerinin de görüşüldüğü görüşmede, AK Parti, CHP ve Vatan Partisi ziyareterlerinden sonra SP İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, toplantı sonrası ziyaretlerle ilgili açıklamada bulundu. İl Başkanlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek siyasi partilerin fikir alış verişi yapmaları ve bir araya gelmelerinin ülkemiz ve şehrimiz için faydalı olacağını belirtti. Uyum yasaları ile ilgili hazırladıkları Kitapçığı İl başkanlarına takdim ettiklerini önümüzdeki günlerde sivil toplum ve siyasi parti ziyaretlerini devam ettireceklerini söyledi.


İl Başkanı Eryılmaz, ayrıca seçim kanunları ve Siyasi Partiler Kanunu’na dair teklifler hakkında 16 Nisan Referandumu ile birlikte Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı (Başkanlık) Sistemine geçildiğini belirterek, “Bu değişiklik, ülke idaresini şekillendiren bütün yasalarda gerekli düzenlemeleri ve değişiklikleri zorunlu kılmıştır. Kamuoyunca uyum yasaları diye adlandırılan bu düzenlemelerin en önemlileri hiç şüphesiz seçim kanunları ve siyasi partiler kanununda yapılacak değişikliklerdir. Uyum yasaları yapılırken adalet ve kaliteli bir yönetim şekli ön şart olarak benimsenmeli ve sistemin bu yönlerini muhafaza edecek mekanizmalar geliştirilmelidir. Ayrıca yapılan anayasa değişikliği ve ona bağlı düzenlemelerin sürdürülebilir olması ve kaliteli bir yönetim şeklini teşekkül ettirebilmesi için siyasi partilerin, düşünce kuruluşlarının, sivil toplumun, akademisyenlerin, kısacası toplumda düşünce üreten her kesimin söz konusu sürece katılımları temin edilmelidir. Saadet Partisi olarak, ülkenin yönetimini şekillendiren ve dolayısıyla toplumsal barışı ve huzuru esas itibariyle ilgilendiren seçim kanunları ve siyasi partiler kanunlarındaki değişiklikleri çok önemsiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.