Sağlığımız İçin Havamızı Koruyalım

DENİZLİ 17.01.2017 - 09:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sağlığımız İçin Havamızı Koruyalım

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Denizli'de hava kirliliğini en aza indirgemek için yapılan düzenleme ve kararlarla, yönetmelikteki standartlara uyulması noktasında ilgilileri uyardı.

Kış aylarının kendisini fazlasıyla htirdiği bu günlerde, bilinçsiz kullanılan konutlardaki ısınma yöntemleri ve sanayi yakıtları beraberinde havamızı da kirletiyor.  Yaşanabilir bir dünyada sağlıklı yaşam için Denizli Valiliği öncülüğünde İlimizde bir dizi kararlar alınarak hayata geçirildi.   Son yılların en ciddi sorunlarından birisi olan hava kirliliği, sadece çevreyi değil sağlığımızı da ciddi oranda tehdit ediyor. Sadece çocuklar ve yaşlılar değil; hava kirliliğine maruz kalan herkesin ciddi hastalıklara yakalanma ve erken ölüm riski artıyor. Bu bağlamda Vali  Ahmet Altıparmak Başkanlığında toplanan Denizli Mahalli Çevre Kurulu konut sanayi sektörünün meydana getirdiği hava kirliliği ile ilgili önemli kararlar aldı.   Denizli Mahalli Çevre Kurulu tarafından konut ve sanayi sektöründe şu iki önemli karar alınarak hayata geçirildi;   Konutlardan kaynaklı hava kirliliğini azaltmak amacıyla yapılan çalışmalar noktasında; konutların yüzde 65’inin doğal gaza geçiş yaptığı tespit edildi ve kullanılan kömürlere de belli standartlar getirildi. Diğer konutları da doğalgaza dönüştürme çalışmaları devam ediyor.   “2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden çıkarılan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre; İlimiz merkez ilçeleri ile diğer ilçelerinde çevre izin ve lisansına tabi olan veya olmayan sanayi tesislerinde artan hava kirliliğini önlemek amacıyla, ilgili Belediyelerinden görevlendirilecek bir adet zabıta personeli nezaretinde emisyon ölçümlerinin yapılmasına, her ölçüm için bir ölçüm raporu düzenlenmesine, ölçüm sonuçlarının Mahalli Çevre Kurulunda değerlendirilmesine, bacaları ve ölçüm sonuçları uygun olmayanlara yakma tesislerini revize ettirmeleri için 30 gün süre verilmesine, bu süre sonunda yapılan ölçüm sonuçları tekrar uygun olmayan firmalara 2872 sayılı Çevre Kanunun ilgili maddeleri gereğince yasal işlem yapılmasına, Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği 27. Maddesi gereği emisyon ölçüm masraflarının ölçüm yapılan tesis işleteni tarafından karşılanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.” Kurul ayrıca; Yönetmelikteki standartlara uyulması noktasında ilgilileri uyardı.
Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Denizli'de hava kirliliğini en aza indirgemek için yapılan düzenleme ve kararlarla, yönetmelikteki standartlara uyulması noktasında ilgilileri uyardı.

Kış aylarının kendisini fazlasıyla htirdiği bu günlerde, bilinçsiz kullanılan konutlardaki ısınma yöntemleri ve sanayi yakıtları beraberinde havamızı da kirletiyor.  Yaşanabilir bir dünyada sağlıklı yaşam için Denizli Valiliği öncülüğünde İlimizde bir dizi kararlar alınarak hayata geçirildi.

 

Son yılların en ciddi sorunlarından birisi olan hava kirliliği, sadece çevreyi değil sağlığımızı da ciddi oranda tehdit ediyor. Sadece çocuklar ve yaşlılar değil; hava kirliliğine maruz kalan herkesin ciddi hastalıklara yakalanma ve erken ölüm riski artıyor. Bu bağlamda Vali  Ahmet Altıparmak Başkanlığında toplanan Denizli Mahalli Çevre Kurulu konut sanayi sektörünün meydana getirdiği hava kirliliği ile ilgili önemli kararlar aldı.

 

Denizli Mahalli Çevre Kurulu tarafından konut ve sanayi sektöründe şu iki önemli karar alınarak hayata geçirildi;

 

Konutlardan kaynaklı hava kirliliğini azaltmak amacıyla yapılan çalışmalar noktasında; konutların yüzde 65’inin doğal gaza geçiş yaptığı tespit edildi ve kullanılan kömürlere de belli standartlar getirildi. Diğer konutları da doğalgaza dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

 

“2872 sayılı Çevre Kanunu’na istinaden çıkarılan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre; İlimiz merkez ilçeleri ile diğer ilçelerinde çevre izin ve lisansına tabi olan veya olmayan sanayi tesislerinde artan hava kirliliğini önlemek amacıyla, ilgili Belediyelerinden görevlendirilecek bir adet zabıta personeli nezaretinde emisyon ölçümlerinin yapılmasına, her ölçüm için bir ölçüm raporu düzenlenmesine, ölçüm sonuçlarının Mahalli Çevre Kurulunda değerlendirilmesine, bacaları ve ölçüm sonuçları uygun olmayanlara yakma tesislerini revize ettirmeleri için 30 gün süre verilmesine, bu süre sonunda yapılan ölçüm sonuçları tekrar uygun olmayan firmalara 2872 sayılı Çevre Kanunun ilgili maddeleri gereğince yasal işlem yapılmasına, Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği 27. Maddesi gereği emisyon ölçüm masraflarının ölçüm yapılan tesis işleteni tarafından karşılanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.”

Kurul ayrıca; Yönetmelikteki standartlara uyulması noktasında ilgilileri uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.