Sağlık Müdürlüğü’ne Mamografi Cihazı Bağışladı

SAĞLIK 23.01.2020 - 17:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sağlık Müdürlüğü’ne Mamografi Cihazı Bağışladı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne hayırsever Saadet Ekmekçi tarafından 900 Bin TL değerinde olan ve meme kanserinde erken teşhiste hayat kurtarıcı etkisi olan Mamografi cihazı bağışı yapıldı.   İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan protokole Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Hayırsever Saadet Ekmekçi ile kardeşleri Mesut Ekmekçi ve Türkan Zeren katıldı. Yapılan protokolle hayırsever Saadet Ekmekçi, meme kanserinin teşhisinde kullanılan Mamografi cihazını alarak Denizli Merkezefendi İlçesi Sümer Mahallesinde yeni açılması planlanan Sümer Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde kullanılmak üzere Müdürlüğe bağışladı.     2020 Yılı Hedefimiz Kansersiz Bir Denizli   İmza protokol töreninde konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, yaptığı bağış ile sağlık hizmetlerine katkısından dolayı hayırsever Saadet Ekmekçi’ye teşekkür ederek “Meme kanseri kadınlarımızda en sık görülen kanser türüdür. Kanserle mücadelede; kanser taramaları ve erken teşhisin önemi büyüktür. Müdürlük olarak 2018 yılında başlattığımız Pembe Şehir Projesi ile Denizli olarak Türkiye geneli kanser taramalarında birinci gelmiştik. 2020 hedeflerimizden olan ve yakında açacağımız 3. Sümer KETEM ve 4. Tavas KETEM ile İlimizde KETEM sayımız 4’e çıkacak. Mamografi cihazı da KETEM’lerde meme kanserinin erken teşhisinde kullanılan en önemli görüntüleme yöntemidir. Mamografi cihazımız ve KETEM sayımızın da artmasıyla Merkez ve İlçelerimizde bulunun 40 yaş üstü kadınlarımıza daha kısa zamanda ve daha çok kişiye ulaşarak meme kanserine yakalanma riskini erken teşhisle en aza indirip sunduğumuz sağlık hizmetini daha verimli hale getirmiş olacağız. Bu anlamda İlimizde ki tüm kadınlarımız adına Hayırsever Saadet Ekmekçi’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.     Yaptığı bağıştan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hayırsever Saadet Ekmekçi’de “Sağlık hayatta ki en önemli konu. Bu bağış ile birçok kişinin sağlığını kazanmasında katkımız olsun istedik. İnşallah cihazımız, hastalarımıza şifa dağıtsın, hayırlı olsun” diyerek tüm hayırseverleri sağlık alanında bağış yapmaya davet etti.        

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne hayırsever Saadet Ekmekçi tarafından 900 Bin TL değerinde olan ve meme kanserinde erken teşhiste hayat kurtarıcı etkisi olan Mamografi cihazı bağışı yapıldı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü’nde yapılan protokole Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Hayırsever Saadet Ekmekçi ile kardeşleri Mesut Ekmekçi ve Türkan Zeren katıldı. Yapılan protokolle hayırsever Saadet Ekmekçi, meme kanserinin teşhisinde kullanılan Mamografi cihazını alarak Denizli Merkezefendi İlçesi Sümer Mahallesinde yeni açılması planlanan Sümer Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nde kullanılmak üzere Müdürlüğe bağışladı.

 

 

2020 Yılı Hedefimiz Kansersiz Bir Denizli

 

İmza protokol töreninde konuşan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, yaptığı bağış ile sağlık hizmetlerine katkısından dolayı hayırsever Saadet Ekmekçi’ye teşekkür ederek “Meme kanseri kadınlarımızda en sık görülen kanser türüdür. Kanserle mücadelede; kanser taramaları ve erken teşhisin önemi büyüktür. Müdürlük olarak 2018 yılında başlattığımız Pembe Şehir Projesi ile Denizli olarak Türkiye geneli kanser taramalarında birinci gelmiştik. 2020 hedeflerimizden olan ve yakında açacağımız 3. Sümer KETEM ve 4. Tavas KETEM ile İlimizde KETEM sayımız 4’e çıkacak. Mamografi cihazı da KETEM’lerde meme kanserinin erken teşhisinde kullanılan en önemli görüntüleme yöntemidir. Mamografi cihazımız ve KETEM sayımızın da artmasıyla Merkez ve İlçelerimizde bulunun 40 yaş üstü kadınlarımıza daha kısa zamanda ve daha çok kişiye ulaşarak meme kanserine yakalanma riskini erken teşhisle en aza indirip sunduğumuz sağlık hizmetini daha verimli hale getirmiş olacağız. Bu anlamda İlimizde ki tüm kadınlarımız adına Hayırsever Saadet Ekmekçi’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Yaptığı bağıştan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hayırsever Saadet Ekmekçi’de “Sağlık hayatta ki en önemli konu. Bu bağış ile birçok kişinin sağlığını kazanmasında katkımız olsun istedik. İnşallah cihazımız, hastalarımıza şifa dağıtsın, hayırlı olsun” diyerek tüm hayırseverleri sağlık alanında bağış yapmaya davet etti.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.