Sağlıkçılar “İyilik Senin Kanında Var” Dedi

SAĞLIK 01.11.2016 - 14:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sağlıkçılar “İyilik Senin Kanında Var” Dedi

denizli haber / denizli 20 haber / Sağlıkçılar “İyilik Senin Kanında Var” Dedi

29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası sebebiyle İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan ve sağlık çalışanları 01.11.2016 tarihinde Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu'nun katılımları ile Denizli Kızılay Kan Merkezi ‘nin Sağlık Müdürlüğü sosyal tesislerde kurduğu stantta kan bağışında bulundu.   Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı; "Kızılay Haftası dolayısıyla 15 Temmuz Kahramanları İçin İstanbul'da düzenlenen “Vatan Sana Kanım Feda” adlı kan bağışı kampanyasına, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanımız Sayın Prof.Dr. Recep Akdağ katılımları ile destek verdiler.   Bizler de Denizlimizde Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde kan vermenin önemine dikkat çekmek için sağlık çalışanlarımız ile birlikte bugün kan bağışında bulunduk.   Sağlıklı nesiller yetişmesi ve Sağlık Bakanlığımızın kan ihtiyacının karşılanması adına vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmaları son derece önem arz etmektedir. Kan bağışı öncelikle gerekli kan bulunamadığından yaşamını kaybeden kişiler açısından çok önemlidir. Tüm dünyada hastalıklar ya da kazalar sonucunda, kan bulunamadığı için çok sayıda insan yaşamını kaybetmektedir. Toplumda yapılan kan bağışı nüfusun sadece % 1 kadarını oluşturur. Bu oldukça düşük bir orandır. Kan bağışı hem kan ihtiyacı olan kişiler açısından, hem de bağışı yapan kişinin sağlıklı bir vücuda sahip olması açısından önemlidir. Geçmişten beri kanın yerine kullanılabilecek, kanın işlevini görecek yapay bir madde elde edilmek istenmiş, ancak olumlu netice alınamamıştır. Kanın kaynağı sadece insan olduğu için kan bağışı ayrı bir öneme sahiptir.   Buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha "İyilik Senin Kanında Var", "Kan ver, hayat kurtar" çağrısında bulunmak isterim. Katkıları ve katılımlarından dolayı Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otcu'ya ve ekibine ayrıca katkıda bulunan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.    
denizli haber / denizli 20 haber / Sağlıkçılar “İyilik Senin Kanında Var” Dedi

29 Ekim – 4 Kasım Kızılay Haftası sebebiyle İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan ve sağlık çalışanları 01.11.2016 tarihinde Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otçu'nun katılımları ile Denizli Kızılay Kan Merkezi ‘nin Sağlık Müdürlüğü sosyal tesislerde kurduğu stantta kan bağışında bulundu.

 

Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı; "Kızılay Haftası dolayısıyla 15 Temmuz Kahramanları İçin İstanbul'da düzenlenen “Vatan Sana Kanım Feda” adlı kan bağışı kampanyasına, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanımız Sayın Prof.Dr. Recep Akdağ katılımları ile destek verdiler.

 

Bizler de Denizlimizde Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde kan vermenin önemine dikkat çekmek için sağlık çalışanlarımız ile birlikte bugün kan bağışında bulunduk.

 

Sağlıklı nesiller yetişmesi ve Sağlık Bakanlığımızın kan ihtiyacının karşılanması adına vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmaları son derece önem arz etmektedir. Kan bağışı öncelikle gerekli kan bulunamadığından yaşamını kaybeden kişiler açısından çok önemlidir. Tüm dünyada hastalıklar ya da kazalar sonucunda, kan bulunamadığı için çok sayıda insan yaşamını kaybetmektedir. Toplumda yapılan kan bağışı nüfusun sadece % 1 kadarını oluşturur. Bu oldukça düşük bir orandır. Kan bağışı hem kan ihtiyacı olan kişiler açısından, hem de bağışı yapan kişinin sağlıklı bir vücuda sahip olması açısından önemlidir. Geçmişten beri kanın yerine kullanılabilecek, kanın işlevini görecek yapay bir madde elde edilmek istenmiş, ancak olumlu netice alınamamıştır. Kanın kaynağı sadece insan olduğu için kan bağışı ayrı bir öneme sahiptir.

 

Buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha "İyilik Senin Kanında Var", "Kan ver, hayat kurtar" çağrısında bulunmak isterim. Katkıları ve katılımlarından dolayı Denizli Kızılay Şube Başkanı Erdal Otcu'ya ve ekibine ayrıca katkıda bulunan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.