Sağlıklı Nesil İçin 7 Bin 160 kişiye Gebe Okulu Eğitimi

SAĞLIK 19.12.2019 - 14:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sağlıklı Nesil İçin 7 Bin 160 kişiye Gebe Okulu Eğitimi

Denizli’de anne adayları gebe okullarında sağlıklı bir doğuma hazırlanıyor. Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas ve Denizli Devlet Hastanelerinde 2019 yılında toplam 7 bin 160 anne adayına gebe okullarında doğum öncesi ve doğum sonrası yaşanabilecek sorunlarla baş edebilmeleri için eğitim verildi.   Anne adaylarını sağlıklı bir doğuma hazırlayan gebe okullarında 2019 yılında da eğitimler bütün hızıyla devam etti. Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas  ve Denizli Devlet Hastanelerine kayıt yaptırarak gelen 7 bin 160 anne adayına gebelikte beslenme, hamilelikte oluşan değişiklikler, anne karnındaki bebeğim gelişimi, gebeyi hastane ortamına ve doğuma hazırlama, doğumdan sonra bebeğin bakımı, emzirme ve teknikleri, yeni doğan sorunları, lohusalık süreci gibi konularda eğitim verilerek anne adayı doğum öncesi ve sonrası yaşanabilecek sorunlarla baş etmesi öğretildi. Tüm bunlarla bilinçli bir gebelik süreci yaşanarak anne ve bebek ölümlerinin en aza indirilmesi sağlandı.  Ayrıca doğum öncesinde fizyoterapistler tarafından gebelik platesi ve gebe egzersiz eğitimleri de verilerek gebelerin rahat bir hamilelik dönemi geçirmesi sağlandı.     Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne ve bebek sağlığı açısından kaliteli, verimli etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasının Sağlık Bakanlığı’nın temel hedeflerinden biri olduğunu, bu hedef doğrultusunda da Denizli’de anne adaylarının emin ellerde doğuma hazırlandığını söyledi. Öztürk; “Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarımızın onayıyla uzman ebelerimiz ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde yapılan gebelik platesi ve egzersizi;  stresi, gerginliği, bulantı ve kusmayı azaltır, bel ve sırt ağrılarını rahatlatır. Doğum kaslarını geliştirir, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Bu doğrultuda 2019 yılında 7 bin 160 anne adayımız Gebe Okullarımıza gelerek bizden eğitimlerini aldı. Ben buradan bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alan annelerimizi tebrik ediyor, çocuklarıyla birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.        

Denizli’de anne adayları gebe okullarında sağlıklı bir doğuma hazırlanıyor. Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas ve Denizli Devlet Hastanelerinde 2019 yılında toplam 7 bin 160 anne adayına gebe okullarında doğum öncesi ve doğum sonrası yaşanabilecek sorunlarla baş edebilmeleri için eğitim verildi.

 

Anne adaylarını sağlıklı bir doğuma hazırlayan gebe okullarında 2019 yılında da eğitimler bütün hızıyla devam etti. Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas  ve Denizli Devlet Hastanelerine kayıt yaptırarak gelen 7 bin 160 anne adayına gebelikte beslenme, hamilelikte oluşan değişiklikler, anne karnındaki bebeğim gelişimi, gebeyi hastane ortamına ve doğuma hazırlama, doğumdan sonra bebeğin bakımı, emzirme ve teknikleri, yeni doğan sorunları, lohusalık süreci gibi konularda eğitim verilerek anne adayı doğum öncesi ve sonrası yaşanabilecek sorunlarla baş etmesi öğretildi. Tüm bunlarla bilinçli bir gebelik süreci yaşanarak anne ve bebek ölümlerinin en aza indirilmesi sağlandı.  Ayrıca doğum öncesinde fizyoterapistler tarafından gebelik platesi ve gebe egzersiz eğitimleri de verilerek gebelerin rahat bir hamilelik dönemi geçirmesi sağlandı.

 

 

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne ve bebek sağlığı açısından kaliteli, verimli etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasının Sağlık Bakanlığı’nın temel hedeflerinden biri olduğunu, bu hedef doğrultusunda da Denizli’de anne adaylarının emin ellerde doğuma hazırlandığını söyledi. Öztürk; “Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarımızın onayıyla uzman ebelerimiz ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde yapılan gebelik platesi ve egzersizi;  stresi, gerginliği, bulantı ve kusmayı azaltır, bel ve sırt ağrılarını rahatlatır. Doğum kaslarını geliştirir, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Bu doğrultuda 2019 yılında 7 bin 160 anne adayımız Gebe Okullarımıza gelerek bizden eğitimlerini aldı. Ben buradan bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alan annelerimizi tebrik ediyor, çocuklarıyla birlikte sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.