Şahin Tin'den Kazım Arslan'a İmam Hatip Tepkisi

SİYASET 13.10.2016 - 09:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Şahin Tin'den Kazım Arslan'a İmam Hatip Tepkisi

denizli haber / denizli 20 haber / Şahin Tin'den Kazım Arslan'a İmam Hatip Tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’nın Proje okulları ile ilgili yaptığı açıklamada, İmam Hatip Liseleri’ne ihtiyaç yoktur sözüne tepki gösteren Ak Parti Milletvekili  Şahin Tin; Talihsiz bir açıklamadır.“Fitne fesat çıkarmanın anlamı yok “dedi.   Kazım Arslan; “Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nda Proje Okul adı altında yapılanlar, eğitimde gericileşmenin, laik ve çağdaş eğitimi bitirmenin en somut örneklerinden biridir.    Yüksek puanlarla kazanılan, öğrencileri üniversite sınavlarında göz dolduran, nitelikli öğretmen kadrosuna sahip, laik, bilimsel, Cumhuriyetçi eğitimde ısrarcı olan okullar, OHAL karanlığında tek tek cezalandırılıyor ve eğitimleri gölgeleniyor.   Türkiye’de imam hatip okullarına ihtiyaç yoktur. Siyasi iktidarın göreve gelmesinden bu yana, ülkemizde İmam Hatip Liseleri üç misli artmış, fen ve anadolu liselerinde, meslek okullarında azalma olmuştur” demişti.   TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR   Kazım Arslan’nın, sözlerini talihsiz olarak nitelendiren Ak Parti  Denizli Milletvekili  Şahin Tin; “Milli Eğitim Bakanlığımız ne kadar okulun hangi meslek alanlarına hizmet vermek üzere  yapıldığını planlamaktadır.  Buna uygun çalışmalar  yapmakta ve talebe göre eğitim kurumları  açılmaktadır. Bugün açılan İmam Hatip okullarının tamamı doludur, eğitim ve  öğretimlerine devam etmektedirler.   Başka amaçlarla ve düşüncelerle Milli Eğitimimizi baltalamanın gereği yoktur. Bugün  Türkiye’nin önemli bir geçiş sürecinde  garip açıklamalarla gündeme fitne fesat sokmanın bir anlamı yoktur.”dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Şahin Tin'den Kazım Arslan'a İmam Hatip Tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’nın Proje okulları ile ilgili yaptığı açıklamada, İmam Hatip Liseleri’ne ihtiyaç yoktur sözüne tepki gösteren Ak Parti Milletvekili  Şahin Tin; Talihsiz bir açıklamadır.“Fitne fesat çıkarmanın anlamı yok “dedi.

 

Kazım Arslan; “Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nda Proje Okul adı altında yapılanlar, eğitimde gericileşmenin, laik ve çağdaş eğitimi bitirmenin en somut örneklerinden biridir. 

 

Yüksek puanlarla kazanılan, öğrencileri üniversite sınavlarında göz dolduran, nitelikli öğretmen kadrosuna sahip, laik, bilimsel, Cumhuriyetçi eğitimde ısrarcı olan okullar, OHAL karanlığında tek tek cezalandırılıyor ve eğitimleri gölgeleniyor.

 

Türkiye’de imam hatip okullarına ihtiyaç yoktur. Siyasi iktidarın göreve gelmesinden bu yana, ülkemizde İmam Hatip Liseleri üç misli artmış, fen ve anadolu liselerinde, meslek okullarında azalma olmuştur” demişti.

 

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR

 

Kazım Arslan’nın, sözlerini talihsiz olarak nitelendiren Ak Parti  Denizli Milletvekili  Şahin Tin; “Milli Eğitim Bakanlığımız ne kadar okulun hangi meslek alanlarına hizmet vermek üzere  yapıldığını planlamaktadır.  Buna uygun çalışmalar  yapmakta ve talebe göre eğitim kurumları  açılmaktadır. Bugün açılan İmam Hatip okullarının tamamı doludur, eğitim ve  öğretimlerine devam etmektedirler.

 

Başka amaçlarla ve düşüncelerle Milli Eğitimimizi baltalamanın gereği yoktur. Bugün  Türkiye’nin önemli bir geçiş sürecinde  garip açıklamalarla gündeme fitne fesat sokmanın bir anlamı yoktur.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.