Şahin Tin: "Liderler Ortak Adım Atmalı"

SİYASET 07.07.2017 - 19:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Şahin Tin: "Liderler Ortak Adım Atmalı"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı G20 Liderler zirvesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahin Tin; “Dünya’yı kasıp kavuran terör sorununu aşmak G20 Liderler zirvesinde alınacak olan samimi kararlarla mümkün olacak” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı G20 Liderler zirvesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Şahin Tin, G20 liderler zirvesinin 1999 yılında kurulan ekonomi temelli uluslararası bir platform olduğunu söyledi.   Milletvekili Şahin Tin; “Bu zirve uluslararası ekonomik sistemin daha istikrarlı bir yapıya kavuşturulması bakımından son derece önemli bir zirve. Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen bu zirve, aynı zamanda küresel ekonomik karar alma süreçlerinde yükselen ekonomilerin temsil edilmesi açısından da son derece kritik bir öneme sahip. Çünkü G20 Dünya’daki ekonominin 90’ını, ticaretin 80’ini ve dünya nüfusunun ise 2/3’ünü temsil ediyor. Dünyayı kasıp kavuran terör sorununun çözüme kavuşması Dünya’nın geleceği ve selameti açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle G20 Liderler zirvesine katılan liderlerin öncelikli olarak bu hususları ele alması beklenmekte” dedi.   TÜRKİYE’Yİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEMSİL EDİYOR   G20 Liderler Zirvesinde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiğini aktaran Milletvekili Şahin Tin, “G20, 2008 küresel krizinin ardından liderler düzeyinde toplanmaya başlayan önemli bir zirve. Zirve gündemini meşgul eden başlıca konular, Uluslararası ticaret, Kalkınma, İstihdam, Sağlık, Dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği şeklinde belirlenmiştir. Ancak Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı dönemde yani 2015 yılında yapılan zirvede G20’nin resmi gündemine terörle mücadele ve mülteci krizi de eklendi” dedi.   DÜNYA ÜLKELERİ BU ZİRVEDE   Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik, Afrika ve Orta Doğudan ülkelerin katılımının yanı sıra dönem başkanlığını yürüten ülkeler tarafından davet edilen uluslararası kuruluşların da yer aldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “ G20 liderler zirvesinde birçok dünya ülkesi katılıyor. Başta Türkiye olmak üzere Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, AB, ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin, Meksika, Çin, Hindistan, Japonya, Endonezya, Güney Kore, Avustralya, Güney Afrika ve Suudi Arabistan yer alıyor. Yine dönem Başkanı ülkenin davetiyle de BM, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası çalışma Örgütü ve OECD gibi başlıca uluslararası kuruluşların temsilcileri de katılıyor. Ayrıca bu zirveyi 65 ülkeden 4.800 civarında gazeteci takip ediyor. Bu da dünya açısından zirvenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı G20 Liderler zirvesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şahin Tin; “Dünya’yı kasıp kavuran terör sorununu aşmak G20 Liderler zirvesinde alınacak olan samimi kararlarla mümkün olacak” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Almanya’nın Hamburg kentinde başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı G20 Liderler zirvesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Şahin Tin, G20 liderler zirvesinin 1999 yılında kurulan ekonomi temelli uluslararası bir platform olduğunu söyledi.

 

Milletvekili Şahin Tin; “Bu zirve uluslararası ekonomik sistemin daha istikrarlı bir yapıya kavuşturulması bakımından son derece önemli bir zirve. Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen bu zirve, aynı zamanda küresel ekonomik karar alma süreçlerinde yükselen ekonomilerin temsil edilmesi açısından da son derece kritik bir öneme sahip. Çünkü G20 Dünya’daki ekonominin 90’ını, ticaretin 80’ini ve dünya nüfusunun ise 2/3’ünü temsil ediyor. Dünyayı kasıp kavuran terör sorununun çözüme kavuşması Dünya’nın geleceği ve selameti açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle G20 Liderler zirvesine katılan liderlerin öncelikli olarak bu hususları ele alması beklenmekte” dedi.

 

TÜRKİYE’Yİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEMSİL EDİYOR

 

G20 Liderler Zirvesinde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiğini aktaran Milletvekili Şahin Tin, “G20, 2008 küresel krizinin ardından liderler düzeyinde toplanmaya başlayan önemli bir zirve. Zirve gündemini meşgul eden başlıca konular, Uluslararası ticaret, Kalkınma, İstihdam, Sağlık, Dijitalleşmenin ekonomik ve sosyal etkileri, iklim değişikliği şeklinde belirlenmiştir. Ancak Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı dönemde yani 2015 yılında yapılan zirvede G20’nin resmi gündemine terörle mücadele ve mülteci krizi de eklendi” dedi.

 

DÜNYA ÜLKELERİ BU ZİRVEDE

 

Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik, Afrika ve Orta Doğudan ülkelerin katılımının yanı sıra dönem başkanlığını yürüten ülkeler tarafından davet edilen uluslararası kuruluşların da yer aldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “ G20 liderler zirvesinde birçok dünya ülkesi katılıyor. Başta Türkiye olmak üzere Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, AB, ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin, Meksika, Çin, Hindistan, Japonya, Endonezya, Güney Kore, Avustralya, Güney Afrika ve Suudi Arabistan yer alıyor. Yine dönem Başkanı ülkenin davetiyle de BM, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası çalışma Örgütü ve OECD gibi başlıca uluslararası kuruluşların temsilcileri de katılıyor. Ayrıca bu zirveyi 65 ülkeden 4.800 civarında gazeteci takip ediyor. Bu da dünya açısından zirvenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.