Saman balyaları arasında mahsur kalan leylek kurtarıldı

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2018 - 11:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Saman balyaları arasında mahsur kalan leylek kurtarıldı

Denizli Çivril İlçesi'nde saman balyaları içinde mahsur kalan leylek için seferber oldular.

Çivril'in Tuğlu mahallesinde ayakları tele dolanan leylek vatandaşların ihbarı ile itfaiye tarafından kurtarıldı.   Akşam saatlerinde yaşanan olayda saman balyalarının üzerinde çırpınan Leyleği gören Alper Çiftçi leyleği takıldığı telden kurtarmak için çalıştı. Leyleğin korktuğu için aşırı tepki vermesinde dolayı kuşa yaklaşamayan Alper Çiftçi durumu Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğine haber verdi. Olay yerine gelen dernek başkanı Mine Orhan ve dernek üyeleri uğraşlar sonucu leyleği takıldığı yerden kurtaramayınca İtfaiye ve Aydem’e haber vererek yardım istediler.   İhbar ile Tuğlu mahallesine giden Aydem ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ayakları saman balyasının tellerine dolanan leyleği kurtardı. Kurtarılan leylek Çivril Belediyesi Veterinerlerine teslim edildi.   Ayaklarına tel dolanan ve çırpınma ile yaralanan leylek Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniğinde tedavi edildikten sonra doğal yaşam ortamına bırakılacak.  
Denizli Çivril İlçesi'nde saman balyaları içinde mahsur kalan leylek için seferber oldular.

Çivril'in Tuğlu mahallesinde ayakları tele dolanan leylek vatandaşların ihbarı ile itfaiye tarafından kurtarıldı.

 

Akşam saatlerinde yaşanan olayda saman balyalarının üzerinde çırpınan Leyleği gören Alper Çiftçi leyleği takıldığı telden kurtarmak için çalıştı. Leyleğin korktuğu için aşırı tepki vermesinde dolayı kuşa yaklaşamayan Alper Çiftçi durumu Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğine haber verdi. Olay yerine gelen dernek başkanı Mine Orhan ve dernek üyeleri uğraşlar sonucu leyleği takıldığı yerden kurtaramayınca İtfaiye ve Aydem’e haber vererek yardım istediler.

 

İhbar ile Tuğlu mahallesine giden Aydem ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ayakları saman balyasının tellerine dolanan leyleği kurtardı. Kurtarılan leylek Çivril Belediyesi Veterinerlerine teslim edildi.

 

Ayaklarına tel dolanan ve çırpınma ile yaralanan leylek Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniğinde tedavi edildikten sonra doğal yaşam ortamına bırakılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.