Sanat Güneşiyle Duygulandıran Buluşma

SANAT 31.05.2016 - 18:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Sanat Güneşiyle Duygulandıran Buluşma

Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında Bursa’ya giden 73 yaşındaki Orhan Yalçın, 1973 yılında askerdeki komutanı olan Zeki Müren’in mezarını bulunca duygu dolu anlar yaşadı.

‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında ilçe sınırları içindeki 50 yaş üzeri vatandaşları Bursa ve Çanakkale’ye  götüren Merkezefendi Belediyesi’nin gezileri ilginç enstantaneleri de beraberinde getiriyor. Bu gezilere Bursa’dan başlayan kafileler, sırasıyla Bursa Ulu Cami, Emir Sultan, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ediyor. Ardından da Çanakkale’ye geçerek bağımsızlık destanının yazıldığı toprakları yerinde inceliyor. Bu ziyaretler sırasında ilginç buluşmalar ve duygu dolu anlar da yaşanıyor. Komutanı Zeki Müren ile buluştu Bursa’ya son giden kafile Emir Sultan Türbesi’ni gezdi. Ziyaretin belirlenen saatten önce sona ermesi nedeniyle kafile hemen türbe yanında bulunan  Zeki Müren’in de mezarını ziyaret etti. Bu ziyaret kafile içinde bulunan 73 yaşındaki Orhan Yalçın’a büyük sürpriz oldu. 1973 yılında Çankırı’da askerliğini yapan Denizlili Orhan Yalçın, komutanı Zeki Müren ile karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı. Hüzünlenen Yalçın, sanat güneşinin mezar taşına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. “Çok duygulandım” Rastlantı sonucu Zeki Müren’in mezarını bulmanın büyük sevincini yaşadığını söyleyen Orhan Yalçın, “ 1973 yılında kendisi Çankırı da benim teğmenimdi. Ne zaman nöbetçi amir olsa şoförlüğünü ben yapardım. Bizlere çok nazik davranırdı. Çok kibar bir beyefendiydi. Bize bir tiske bile vurmadı. Emir verirken bile “Asker lütfen hizaya gelir misiniz” derdi. Allah Nur içinde yatırsın. Bursa’ya geldiğimizde mezarı nerede diye soracaktım. Benim için büyük sürpriz oldu. Çok duygulandım. Benim buraya gelmemde vesile olan Merkezefendi Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi. Subaşıoğlu, “Gezilerimiz devam edecek” Düzenlenen turlar sayesinde Merkezefendililerin Çanakkale ve Bursa’yı gezerek önemli yerleri gezdiğini de söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise, “Gezilerimiz sayesinde Bursa’da bu ülkenin temellerinin nasıl atıldığı vatandaşlarımıza yaşatılıyor. Yine Çanakkale’ye götürülen vatandaşlarımız ülkemizin bağımsızlığının ne zor şartlar altında korunduğunu bizzat görerek yaşıyor. Tarihimize sahip çıkabilmek adına bu geziler büyük önem taşıyor. Her yıl 5 bin vatandaşımızı bu özel topraklara götürmeye devam edeceğiz” dedi.
Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında Bursa’ya giden 73 yaşındaki Orhan Yalçın, 1973 yılında askerdeki komutanı olan Zeki Müren’in mezarını bulunca duygu dolu anlar yaşadı.

‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında ilçe sınırları içindeki 50 yaş üzeri vatandaşları Bursa ve Çanakkale’ye  götüren Merkezefendi Belediyesi’nin gezileri ilginç enstantaneleri de beraberinde getiriyor. Bu gezilere Bursa’dan başlayan kafileler, sırasıyla Bursa Ulu Cami, Emir Sultan, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ediyor. Ardından da Çanakkale’ye geçerek bağımsızlık destanının yazıldığı toprakları yerinde inceliyor. Bu ziyaretler sırasında ilginç buluşmalar ve duygu dolu anlar da yaşanıyor.

Komutanı Zeki Müren ile buluştu

Bursa’ya son giden kafile Emir Sultan Türbesi’ni gezdi. Ziyaretin belirlenen saatten önce sona ermesi nedeniyle kafile hemen türbe yanında bulunan  Zeki Müren’in de mezarını ziyaret etti. Bu ziyaret kafile içinde bulunan 73 yaşındaki Orhan Yalçın’a büyük sürpriz oldu. 1973 yılında Çankırı’da askerliğini yapan Denizlili Orhan Yalçın, komutanı Zeki Müren ile karşılaşmanın mutluluğunu yaşadı. Hüzünlenen Yalçın, sanat güneşinin mezar taşına sarılarak gözyaşlarını tutamadı.

“Çok duygulandım”

Rastlantı sonucu Zeki Müren’in mezarını bulmanın büyük sevincini yaşadığını söyleyen Orhan Yalçın, “ 1973 yılında kendisi Çankırı da benim teğmenimdi. Ne zaman nöbetçi amir olsa şoförlüğünü ben yapardım. Bizlere çok nazik davranırdı. Çok kibar bir beyefendiydi. Bize bir tiske bile vurmadı. Emir verirken bile “Asker lütfen hizaya gelir misiniz” derdi. Allah Nur içinde yatırsın. Bursa’ya geldiğimizde mezarı nerede diye soracaktım. Benim için büyük sürpriz oldu. Çok duygulandım. Benim buraya gelmemde vesile olan Merkezefendi Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Subaşıoğlu, “Gezilerimiz devam edecek”

Düzenlenen turlar sayesinde Merkezefendililerin Çanakkale ve Bursa’yı gezerek önemli yerleri gezdiğini de söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise, “Gezilerimiz sayesinde Bursa’da bu ülkenin temellerinin nasıl atıldığı vatandaşlarımıza yaşatılıyor. Yine Çanakkale’ye götürülen vatandaşlarımız ülkemizin bağımsızlığının ne zor şartlar altında korunduğunu bizzat görerek yaşıyor. Tarihimize sahip çıkabilmek adına bu geziler büyük önem taşıyor. Her yıl 5 bin vatandaşımızı bu özel topraklara götürmeye devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.