Sanayi esnafının odun ve kömür derdi yok

YAŞAM 13.12.2016 - 09:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sanayi esnafının odun ve kömür derdi yok

denizli haber / denizli 20 haber / Sanayi esnafının odun ve kömür derdi yok

Denizli Çameli İlçesi'nde sanayi sitesi esnafları odun ve kömür masrafı olmadan ısınmanın yolunu ucuza getirmek için yeni icatlar üreterek çözme yolunu buldular.   Sanayi esnafı arasında yanık yağ olarak nitelendirilen atık motor yağı, sanayi esnafının işyerini ısıtıyor Çameli İlçesinde oto tamirciliği yapan Bayram Ertuğrul, araçlara takılan hurda LPG tankından soba yaptı.  Soba hakkında bilgi veren Ertuğrul; "Tıpkı kullandığımız sobaya benzer ancak ondan daha alçak. kendi yaptığımız sobaya bir boru yardımı ile bu atık yağı sıcaklık derecesine göre az yada çok ilave ettiğimiz musluk sayesinde akıtıyoruz. Soba içerisine akan yağı tutuşturduğumuzda sürekli yanma imkanına kavuşuyor. Fazla sıcak istediğinizde musluktan akan yağı yanan sobaya gelen boruya daha fazla akıtma imkanınız var” dedi.   Yanık yağı da yıkama-yağlama yapan işyerlerinden tedarik ediyoruz. Çok tasarruflu oluyor, malum kışın işler durgun bu nedenle işyerimizin ısınma masrafımız da yok denecek kadar azalıyor. Günde 2-3 litre yanık yağ ile ısınıyoruz. Gelen müşterilerimizin de hayranlıkla izledikleri yağ sobaları soğuk havalarda en büyük dostumuz oluyor" diye belirtti.   Bayram Ertuğrul, kendisinin araba tamircisi olduğunu belirterek “Araba tamirleri sonrasında atık yağları yaz boyu bidonlarda topluyoruz. Kış gelince de kendimizin yaptığı makine yağı sobası ile bu yağları yakıyoruz. Odun ve kömür sıkıntısı çekmiyoruz. Normal sobadan daha fazla ısı elde ediyoruz. 300 metrekarelik dükkanımız fırın gibi ısınıyor" dedi.   Bayram Ertuğrul yanan sobadan çıkan yağ kokusu ve dumanı da soba borusu kullanarak dışarı verdiklerini de sözlerine ekledi.
denizli haber / denizli 20 haber / Sanayi esnafının odun ve kömür derdi yok

Denizli Çameli İlçesi'nde sanayi sitesi esnafları odun ve kömür masrafı olmadan ısınmanın yolunu ucuza getirmek için yeni icatlar üreterek çözme yolunu buldular.

 

Sanayi esnafı arasında yanık yağ olarak nitelendirilen atık motor yağı, sanayi esnafının işyerini ısıtıyor Çameli İlçesinde oto tamirciliği yapan Bayram Ertuğrul, araçlara takılan hurda LPG tankından soba yaptı.  Soba hakkında bilgi veren Ertuğrul; "Tıpkı kullandığımız sobaya benzer ancak ondan daha alçak. kendi yaptığımız sobaya bir boru yardımı ile bu atık yağı sıcaklık derecesine göre az yada çok ilave ettiğimiz musluk sayesinde akıtıyoruz. Soba içerisine akan yağı tutuşturduğumuzda sürekli yanma imkanına kavuşuyor. Fazla sıcak istediğinizde musluktan akan yağı yanan sobaya gelen boruya daha fazla akıtma imkanınız var” dedi.

 

Yanık yağı da yıkama-yağlama yapan işyerlerinden tedarik ediyoruz. Çok tasarruflu oluyor, malum kışın işler durgun bu nedenle işyerimizin ısınma masrafımız da yok denecek kadar azalıyor. Günde 2-3 litre yanık yağ ile ısınıyoruz. Gelen müşterilerimizin de hayranlıkla izledikleri yağ sobaları soğuk havalarda en büyük dostumuz oluyor" diye belirtti.

 

Bayram Ertuğrul, kendisinin araba tamircisi olduğunu belirterek “Araba tamirleri sonrasında atık yağları yaz boyu bidonlarda topluyoruz. Kış gelince de kendimizin yaptığı makine yağı sobası ile bu yağları yakıyoruz. Odun ve kömür sıkıntısı çekmiyoruz. Normal sobadan daha fazla ısı elde ediyoruz. 300 metrekarelik dükkanımız fırın gibi ısınıyor" dedi.

 

Bayram Ertuğrul yanan sobadan çıkan yağ kokusu ve dumanı da soba borusu kullanarak dışarı verdiklerini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.