Sancar, Bakan Zeybekci'nin açıklamasına talihsizlik dedi

SİYASET 04.03.2017 - 16:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sancar, Bakan Zeybekci'nin açıklamasına talihsizlik dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'nın Denizli İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Teoman Sancar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin "Referandum bir kurtuluş savaşı meselesidir" sözlerini talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar konuşmasına, Denizli'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'a hoş geldin ve teşekkür dilekleri ile başladı.     Teoman Sancar sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir kaç gündür ilimizde izlediğimiz, gördüğümüz, maalesef AKP manzaraları yüreğimizi ve içimizi sızlatmaktadır. Okuduğumuz her gazete sayfası neden 'Hayır'ın peşinde ısrar ve inatla koşturduğumuzu, neden yüreğimizi bu memlekette hayır için koyduğumuzu daha anlamlı hale geldiğini göstermektedir.   Acıpayam'da üç yavrusu olan şehit uzman çavuşumuzun vefat ettiği gün, Denizli'ye milletvekilini, bakanını göndermeyen AKP'liler, gün referanduma geldiğinde iki tane bakan ile il başkanları ile bugün sertifika dağıtır hale geldiler. Türkiye'nin içler acısı durumuna baktıkça Hayır demekten gurur duyuyorum. Dün bakanın talihsiz açıklamasını dinledim. Referandum bir kurtuluş savaşı meselesidir,demişlerdir. Her halde bunu hayır dememizle doğru orantıda kullandıklarını düşünüyorum. Çünkü kurtuluş savaşı bu ülkede padişahlıktan, tek adamlıktan, diktatörlükten çıkışı, Cumhuriyet ve demokrasinin kuruluşunun anahtarıdır.   Bu referandumda Hayır'ın çıkması bu ülkenin kurtuluş meselesidir. Özgürlük meselesidir. Bu ülkede referandumda hayır çıktığı taktirde, yarın iktidar değişmeyecektir. Yarın Cumhurbaşkanı da değişmeyecektir. Ama 1923 yılından bu yana kurulan Cumhuriyet'in değerleri de değişmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ilkeleri, devrimciliği, çağdaşlığı, uygarlığı ve sosyal demokrat ruhu da değişmeyecektir. Bu sebeple hayırda hayır var diyoruz, diyeceğiz ve her yere herkese, dağlara taşlara özgürlük ve Cumhuriyet yazacağız" dedi.    
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'nın Denizli İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Teoman Sancar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin "Referandum bir kurtuluş savaşı meselesidir" sözlerini talihsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar konuşmasına, Denizli'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'a hoş geldin ve teşekkür dilekleri ile başladı.

 

 

Teoman Sancar sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir kaç gündür ilimizde izlediğimiz, gördüğümüz, maalesef AKP manzaraları yüreğimizi ve içimizi sızlatmaktadır. Okuduğumuz her gazete sayfası neden 'Hayır'ın peşinde ısrar ve inatla koşturduğumuzu, neden yüreğimizi bu memlekette hayır için koyduğumuzu daha anlamlı hale geldiğini göstermektedir.

 

Acıpayam'da üç yavrusu olan şehit uzman çavuşumuzun vefat ettiği gün, Denizli'ye milletvekilini, bakanını göndermeyen AKP'liler, gün referanduma geldiğinde iki tane bakan ile il başkanları ile bugün sertifika dağıtır hale geldiler. Türkiye'nin içler acısı durumuna baktıkça Hayır demekten gurur duyuyorum. Dün bakanın talihsiz açıklamasını dinledim. Referandum bir kurtuluş savaşı meselesidir,demişlerdir. Her halde bunu hayır dememizle doğru orantıda kullandıklarını düşünüyorum. Çünkü kurtuluş savaşı bu ülkede padişahlıktan, tek adamlıktan, diktatörlükten çıkışı, Cumhuriyet ve demokrasinin kuruluşunun anahtarıdır.

 

Bu referandumda Hayır'ın çıkması bu ülkenin kurtuluş meselesidir. Özgürlük meselesidir. Bu ülkede referandumda hayır çıktığı taktirde, yarın iktidar değişmeyecektir. Yarın Cumhurbaşkanı da değişmeyecektir. Ama 1923 yılından bu yana kurulan Cumhuriyet'in değerleri de değişmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ilkeleri, devrimciliği, çağdaşlığı, uygarlığı ve sosyal demokrat ruhu da değişmeyecektir.

Bu sebeple hayırda hayır var diyoruz, diyeceğiz ve her yere herkese, dağlara taşlara özgürlük ve Cumhuriyet yazacağız" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.