Sancar: “Bu yasa OHAL’i kalıcı hale getirme yasasıdır.”

SİYASET 12.07.2018 - 15:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Sancar: “Bu yasa OHAL’i kalıcı hale getirme yasasıdır.”

CHP Denizli Milletvekili H.Teoman Sancar,yaptığı yazılı açıklamada, yeni yapılacak yasal düzenleme ile OHAL'in kalıcı hale getirileceğini iddia etti.   20 Temmuz 2016'da getirilen ve 7 kez uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında kalkıyor. Ancak OHAL bitince anayasaya göre OHAL kapsamında yapılan düzenlemelerin bir kısmı da yürürlükten kalkmış olacak.   Yaklaşık 100 maddelik yasal düzenlemenin, TBMM’nin yönetimi ve komisyonlarının seçimi yapıldıktan sonra gündeme geleceği yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen CHP Denizli Milletvekili H.Teoman Sancar, “OHAL rejimi bir darbe dönemi uygulamasıdır ve Türkiye’de baş gösteren tüm kronik sorunların ana nedenidir. OHAL’i bitirdik diye övünenler ne yazık ki bugün KHK’larla ülkeyi yönetecek duruma gelmişlerdir” ifadesini kullandı.    ÜLKEYİ KEYFİ BİÇİMDE YÖNETMEK İSTİYORLAR   Birkaç yıl öncesine kadar ağızlarından ‘ileri demokrasi’ söylemini düşürmeyenler bugün anayasanın, hukukun ayaklar altına alındığı OHAL düzenine sımsıkı sarıldığını da söyleyen Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:   “AKP hükümeti 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağını ortaya çıkarmak için hiçbir adım atmadı. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini yerle bir ettiler. OHAL’i yaşamın her alanına müdahale etmenin aracı haline getirdiler. Parlamentoyu işlevsiz hale getirip, anayasayı askıya aldılar. Şimdi ise yasal bir kılıfla OHAL’i kalıcı hale getirmek istiyorlar. Ekonomiyi ‘uçuracağız’ dediler gerçekten de uçurdular. Doların, altının durumu ortada. Artan işsizlik ve hayat pahalılığı toplumu tüm hücresine kadar sarmış durumda.”    İLK İŞİ, UYANDIĞINDA 'RESMİ GAZETE'YE BAKANLARIN ÜLKESİ OLMAYALIM!   “Ülke olarak demokrasiye, adalete, barışa, kardeşliğe ihtiyacımız var. Türkiye sabah uyandığında Resmi Gazete’ye bakanların ülkesi olmamalıdır. Bu tablo ülkemize yakışmamaktadır. ‘Bir iki aya kalmaz kaldırırız’, “vatandaşa değil, kendimize ilan ediyoruz” diyerek tam 7 defa uzatıp 2 yıldır sürdürdükleri anti demokratik, hukuksuz düzeni kalıcı hale getirmek bu ülke insanına yapılmış en büyük kötülük olacaktır. Umarım bu hatadan bir an önce dönülür ve yasal kılıfla halka dayatılmak istenen bu ucube sistem bir daha bu ülke topraklarında vücut bulmaz” dedi.  

CHP Denizli Milletvekili H.Teoman Sancar,yaptığı yazılı açıklamada, yeni yapılacak yasal düzenleme ile OHAL'in kalıcı hale getirileceğini iddia etti.

 

20 Temmuz 2016'da getirilen ve 7 kez uzatılan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında kalkıyor. Ancak OHAL bitince anayasaya göre OHAL kapsamında yapılan düzenlemelerin bir kısmı da yürürlükten kalkmış olacak.

 

Yaklaşık 100 maddelik yasal düzenlemenin, TBMM’nin yönetimi ve komisyonlarının seçimi yapıldıktan sonra gündeme geleceği yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen CHP Denizli Milletvekili H.Teoman Sancar, “OHAL rejimi bir darbe dönemi uygulamasıdır ve Türkiye’de baş gösteren tüm kronik sorunların ana nedenidir. OHAL’i bitirdik diye övünenler ne yazık ki bugün KHK’larla ülkeyi yönetecek duruma gelmişlerdir” ifadesini kullandı. 

 

ÜLKEYİ KEYFİ BİÇİMDE YÖNETMEK İSTİYORLAR

 

Birkaç yıl öncesine kadar ağızlarından ‘ileri demokrasi’ söylemini düşürmeyenler bugün anayasanın, hukukun ayaklar altına alındığı OHAL düzenine sımsıkı sarıldığını da söyleyen Sancar sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“AKP hükümeti 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağını ortaya çıkarmak için hiçbir adım atmadı. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerini yerle bir ettiler. OHAL’i yaşamın her alanına müdahale etmenin aracı haline getirdiler. Parlamentoyu işlevsiz hale getirip, anayasayı askıya aldılar. Şimdi ise yasal bir kılıfla OHAL’i kalıcı hale getirmek istiyorlar. Ekonomiyi ‘uçuracağız’ dediler gerçekten de uçurdular. Doların, altının durumu ortada. Artan işsizlik ve hayat pahalılığı toplumu tüm hücresine kadar sarmış durumda.”

 

 İLK İŞİ, UYANDIĞINDA 'RESMİ GAZETE'YE BAKANLARIN ÜLKESİ OLMAYALIM!

 

“Ülke olarak demokrasiye, adalete, barışa, kardeşliğe ihtiyacımız var. Türkiye sabah uyandığında Resmi Gazete’ye bakanların ülkesi olmamalıdır. Bu tablo ülkemize yakışmamaktadır. ‘Bir iki aya kalmaz kaldırırız’, “vatandaşa değil, kendimize ilan ediyoruz” diyerek tam 7 defa uzatıp 2 yıldır sürdürdükleri anti demokratik, hukuksuz düzeni kalıcı hale getirmek bu ülke insanına yapılmış en büyük kötülük olacaktır. Umarım bu hatadan bir an önce dönülür ve yasal kılıfla halka dayatılmak istenen bu ucube sistem bir daha bu ülke topraklarında vücut bulmaz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.