Sarayköy'de 'Havut Giydirme' Töreni Düzenlendi

DENİZLİ 12.11.2017 - 16:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sarayköy'de 'Havut Giydirme' Töreni Düzenlendi

Sarayköy’de güreştirilecek develer için ‘Havut Giydirme’ töreni ve hayrı düzenlendi.   Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazaryeri alanında Denizlispor başkan yardımcısı Mehmet Uz tarafından düzenlenen törene; Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizlispor yöneticileri Ahmet Selvi, Taner Atilla, Ali Fırat, Muhammet Kaya, Necip İrdem, teknik direktör Reha Erginer, yeşil siyahlı futbolcular, deve sahipleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Alanda yaklaşık 5 bin kişiye özel menülü hayır yemeği verildi. Havut Giydirme törenine Denizlisporlu futbolcular da ilgi gösterdi. Yeşil siyahlılar, develer hakkında hocaları Reha Erginer ile birlikte bilgi aldılar. Özellikle Denizlispor başkan yardımcısı işadamı Mehmet Uz’un hiç yenilgisiz şampiyon ‘Sıla’ ismindeki devesi alanda büyük ilgi gördü. Törende bulunanlar Sıla ile fotoğraf çektirmek için yarıştılar. 50 yılı aşkındır deve güreşi geleneğinin Sarayköy’de sürdüğünü belirten Mehmet Uz, “Bu bir Yörük kültürüdür. Geleneksel olarak yapıyoruz. Bu sene 3.geleneksel deve güreşlerini Sarayköy’de izleyeceğiz. Bu değerlere sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu.    Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, bu kültürü sürdüreceklerini ifade etti.          

Sarayköy’de güreştirilecek develer için ‘Havut Giydirme’ töreni ve hayrı düzenlendi.

 

Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazaryeri alanında Denizlispor başkan yardımcısı Mehmet Uz tarafından düzenlenen törene; Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizlispor yöneticileri Ahmet Selvi, Taner Atilla, Ali Fırat, Muhammet Kaya, Necip İrdem, teknik direktör Reha Erginer, yeşil siyahlı futbolcular, deve sahipleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Alanda yaklaşık 5 bin kişiye özel menülü hayır yemeği verildi. Havut Giydirme törenine Denizlisporlu futbolcular da ilgi gösterdi. Yeşil siyahlılar, develer hakkında hocaları Reha Erginer ile birlikte bilgi aldılar. Özellikle Denizlispor başkan yardımcısı işadamı Mehmet Uz’un hiç yenilgisiz şampiyon ‘Sıla’ ismindeki devesi alanda büyük ilgi gördü. Törende bulunanlar Sıla ile fotoğraf çektirmek için yarıştılar. 50 yılı aşkındır deve güreşi geleneğinin Sarayköy’de sürdüğünü belirten Mehmet Uz, “Bu bir Yörük kültürüdür. Geleneksel olarak yapıyoruz. Bu sene 3.geleneksel deve güreşlerini Sarayköy’de izleyeceğiz. Bu değerlere sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu.

 

 Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ise, bu kültürü sürdüreceklerini ifade etti.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.