Sarayköy’de Pamuk Tarımı Paneli Yapıldı

DENİZLİ 14.03.2018 - 17:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sarayköy’de Pamuk Tarımı Paneli Yapıldı

Denizli’nin pamuk üreticilerinin yoğun olarak bulunduğu Sarayköy’de “Pamuk Yetiştiriciliği ve Yeni Tohum Çeşitleri” konulu panel düzenlendi.   Sarayköy’de düzenlenen panele Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Adnan Menderes Üniversitesinden Prof.Dr. Nedim Doğan, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü yetkilileri, STK temsilcileri, Teknik personeller ve Üreticiler katıldı.     Sinevizyon gösterisi ile başlayan panelin açılış konuşmasında pamuk tarımı konusunda bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya ”İlimizde pamuk ekiliş alanları 2009 yılında 37.000 dekar iken, 2017 yılında 91.352 dekara çıkmış önümüzdeki yıllarda devletimizin yardımı ile inşallah 120.000 dekarın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Ayrıca yine devlet desteği ile pamukta mazot gübre desteği dekarda 44 TL olarak belirlenmiş olup, 80 kuruş fark desteği verilecektir. Panelimize katılımlarında dolayı hocalarımıza, Enstitü yetkililerine ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, panelin verimli geçmesini diliyorum.” dedi.   Sarayköy tarımında devrim niteliğinde çalışmalar olan toplulaştırma, sulama ve Büyük Menderes Nehrinin ıslahı gibi sorunların sona erdiğini vurguladığı konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye başkanı Ahmet Necati Özbaş mazot, gübre ve pamuk prim desteklemeleriyle Sarayköy için güzel ve bereketli günlerin yaşanacağını söyledi.   Sarayköy pamuğunun marka değerine atıf yapan Kaymakam Fatih Akkaya ise ”Pamuğumuzun değerini korumak ne gerekiyorsa elbirliğiyle yapacağız. Biz Sarayköylüler idarecisiyle, STK’larıyla çiftçisiyle, makinalı toplayıcısıyla, çırçır fabrikalarıyla ve tüccarlarıyla tarafından zarar görmesine engel olmalıyız olacağız da. Sarayköylüler olarak üzülmemek için Ege pamuğu dendiğinde marka olarak değerlendirilen pamuğumuzun bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Bunun için bilgilenmeli ve işi hakkıyla yapmalıyız” açıklamasında bulundu.   Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden M.Koray Şimşek “Pamuğun Ekonomik Önemi”, Mehmet Demirtaş “Pamukta Ekim Hazırlığı ve Ekimi”, Dr.Nazan Uzun “Pamukta Bitki Gelişiminin İzlenmesi, Gübreleme ve Sulama ”, Adnan Menderes Üniversitesinden Prof.Dr. Nedim Doğan “Pamukta Yabancı Otlar ve Kontrolü”, Progen firmasından Prof.Dr. Cafer Martı “Pamukta Hastalık Zararlıları ve Entegre Üretim” konularında sunumlar yaptılar.   Konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile panel sona erdi.

Denizli’nin pamuk üreticilerinin yoğun olarak bulunduğu Sarayköy’de “Pamuk Yetiştiriciliği ve Yeni Tohum Çeşitleri” konulu panel düzenlendi.

 

Sarayköy’de düzenlenen panele Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya, Adnan Menderes Üniversitesinden Prof.Dr. Nedim Doğan, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü yetkilileri, STK temsilcileri, Teknik personeller ve Üreticiler katıldı.

 

 

Sinevizyon gösterisi ile başlayan panelin açılış konuşmasında pamuk tarımı konusunda bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Erkaya ”İlimizde pamuk ekiliş alanları 2009 yılında 37.000 dekar iken, 2017 yılında 91.352 dekara çıkmış önümüzdeki yıllarda devletimizin yardımı ile inşallah 120.000 dekarın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Ayrıca yine devlet desteği ile pamukta mazot gübre desteği dekarda 44 TL olarak belirlenmiş olup, 80 kuruş fark desteği verilecektir. Panelimize katılımlarında dolayı hocalarımıza, Enstitü yetkililerine ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor, panelin verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

 

Sarayköy tarımında devrim niteliğinde çalışmalar olan toplulaştırma, sulama ve Büyük Menderes Nehrinin ıslahı gibi sorunların sona erdiğini vurguladığı konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye başkanı Ahmet Necati Özbaş mazot, gübre ve pamuk prim desteklemeleriyle Sarayköy için güzel ve bereketli günlerin yaşanacağını söyledi.

 

Sarayköy pamuğunun marka değerine atıf yapan Kaymakam Fatih Akkaya ise ”Pamuğumuzun değerini korumak ne gerekiyorsa elbirliğiyle yapacağız. Biz Sarayköylüler idarecisiyle, STK’larıyla çiftçisiyle, makinalı toplayıcısıyla, çırçır fabrikalarıyla ve tüccarlarıyla tarafından zarar görmesine engel olmalıyız olacağız da. Sarayköylüler olarak üzülmemek için Ege pamuğu dendiğinde marka olarak değerlendirilen pamuğumuzun bayrağını yere düşürmeyeceğiz. Bunun için bilgilenmeli ve işi hakkıyla yapmalıyız” açıklamasında bulundu.

 

Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsünden M.Koray Şimşek “Pamuğun Ekonomik Önemi”, Mehmet Demirtaş “Pamukta Ekim Hazırlığı ve Ekimi”, Dr.Nazan Uzun “Pamukta Bitki Gelişiminin İzlenmesi, Gübreleme ve Sulama ”, Adnan Menderes Üniversitesinden Prof.Dr. Nedim Doğan “Pamukta Yabancı Otlar ve Kontrolü”, Progen firmasından Prof.Dr. Cafer Martı “Pamukta Hastalık Zararlıları ve Entegre Üretim” konularında sunumlar yaptılar.

 

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile panel sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.