Satrançta Denizli Farkı

SPOR 27.01.2020 - 18:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Satrançta Denizli Farkı

Satranç Türkiye Şampiyonasında yarışan Denizlili sporculardan 11 yaş genel kategoride Ali Batuhan Bıyıksız ve 14 yaş kızlar kategorisinde Gülenay Aydın Türkiye Şampiyonu oldu. Denizlili 14 sporcu milli takım havuzuna girmeyi başardı.   Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni olarak ifade edilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 18-25 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da düzenlendi. Denizli’den 94 sporcunun katıldığı turnuvada küçükler 11 yaş genel kategoride Ali Batuhan Bıyıksız ve yıldızlar 14 yaş kızlar kategorisinde Gülenay Aydın turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.     MİLLİ TAKIM HAVUZUNA 14 DENİZLİLİ   Türkiye Satranç Şampiyonasında ayrıca milli takım havuzuna girebilmenin yarışı yaşandı. Derece yapan sporculardan 14 Denizlili sporcu, milli takım havuzuna girmeyi başardı. Federasyon İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz, Denizlili sporcuların satranç etik kurallarına saygılı ve spor kültürünü almış bireyler olarak şampiyonada dikkat çektiğini söyledi.     İBANOĞLU SATRANÇ AİLESİNİ KUTLADI   Satranç Federasyon Temsilciliğinin çalışmaları sayesinde, son yıllarda satranç sporunda Denizli’nin başarı grafiğinin arttığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, şampiyonada yarışan Denizlili sporcuları kutladı. Denizli’de ki satranç ailesinin her sene üstüne koyarak ilerlediğini söyleyen İbanoğlu, fedakarca çocuklarına destek olan ailelere ve spor kulüplerine teşekkür etti.     Küçükler Satranç Şampiyonasında Dereceye Giren Sporcular:   Adı Soyadı Yaşı Kategori Derece Ege Sarıçam 9 Genel Üçüncü Ali Kaan Genç 9 Genel Dördüncü Arif Ege Okudan 9 Genel Altıncı Ege Çoban 9 Genel Ondördüncü Ali Batuhan Bıyıksız 11 Genel Birinci     Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Dereceye Giren Sporcular:   Adı Soyadı Yaşı Kategori Derece Gülin Dönmez 13 Kızlar Sekizinci Enis Eröz 13 Genel Altıncı Gülenay Aydın 14 Kızlar Birinci Haticesu Koyuncu 14 Kızlar Üçüncü Nehir Tokat 15 Kızlar Beşinci Ceylin Tikveşli 15 Kızlar Altıncı İlayda Kaygısız 17 Kızlar Üçüncü Alara Zeycan 18 Kızlar Dördüncü Emre Kırılmaz 18 Genel İkinci      

Satranç Türkiye Şampiyonasında yarışan Denizlili sporculardan 11 yaş genel kategoride Ali Batuhan Bıyıksız ve 14 yaş kızlar kategorisinde Gülenay Aydın Türkiye Şampiyonu oldu. Denizlili 14 sporcu milli takım havuzuna girmeyi başardı.

 

Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni olarak ifade edilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası 18-25 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya’da düzenlendi. Denizli’den 94 sporcunun katıldığı turnuvada küçükler 11 yaş genel kategoride Ali Batuhan Bıyıksız ve yıldızlar 14 yaş kızlar kategorisinde Gülenay Aydın turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.

 

 

MİLLİ TAKIM HAVUZUNA 14 DENİZLİLİ

 

Türkiye Satranç Şampiyonasında ayrıca milli takım havuzuna girebilmenin yarışı yaşandı. Derece yapan sporculardan 14 Denizlili sporcu, milli takım havuzuna girmeyi başardı. Federasyon İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz, Denizlili sporcuların satranç etik kurallarına saygılı ve spor kültürünü almış bireyler olarak şampiyonada dikkat çektiğini söyledi.

 

 

İBANOĞLU SATRANÇ AİLESİNİ KUTLADI

 

Satranç Federasyon Temsilciliğinin çalışmaları sayesinde, son yıllarda satranç sporunda Denizli’nin başarı grafiğinin arttığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, şampiyonada yarışan Denizlili sporcuları kutladı. Denizli’de ki satranç ailesinin her sene üstüne koyarak ilerlediğini söyleyen İbanoğlu, fedakarca çocuklarına destek olan ailelere ve spor kulüplerine teşekkür etti.

 

 

Küçükler Satranç Şampiyonasında Dereceye Giren Sporcular:

 

Adı Soyadı

Yaşı

Kategori

Derece

Ege Sarıçam

9

Genel

Üçüncü

Ali Kaan Genç

9

Genel

Dördüncü

Arif Ege Okudan

9

Genel

Altıncı

Ege Çoban

9

Genel

Ondördüncü

Ali Batuhan Bıyıksız

11

Genel

Birinci

 

 

Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Dereceye Giren Sporcular:

 

Adı Soyadı

Yaşı

Kategori

Derece

Gülin Dönmez

13

Kızlar

Sekizinci

Enis Eröz

13

Genel

Altıncı

Gülenay Aydın

14

Kızlar

Birinci

Haticesu Koyuncu

14

Kızlar

Üçüncü

Nehir Tokat

15

Kızlar

Beşinci

Ceylin Tikveşli

15

Kızlar

Altıncı

İlayda Kaygısız

17

Kızlar

Üçüncü

Alara Zeycan

18

Kızlar

Dördüncü

Emre Kırılmaz

18

Genel

İkinci

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.