Seçmen listeleri askıdan iniyor!

GÜNDEM 25.02.2017 - 11:40, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Seçmen listeleri askıdan iniyor!

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırlamış olduğu seçim planlaması dahilinde, muhtarlıklarda yer alan seçmen listeleri yarın kaldırılacak.

YSK tarafından anayasa değişikliğinin yapılıp yapılmayacağına dair 16 Nisan'da halka referandum yoluyla sorulacak seçim için hazırlanan seçim takvimi işlemeye devam ediyor.   Seçim takvimine göre, 18 Şubat'ta asılan seçmen listeleri, yarın askıdan indirilecek. Bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanması uygulaması ile yurt dışı seçmen kütüğünün "www.ysk.gov.tr" adresinden yapılan ilanı da yarın sona erecek.   Muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurt dışı seçmen kütüğü ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerine yapılan itirazlar, 28 Şubat'a kadar karara bağlanacak.  
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırlamış olduğu seçim planlaması dahilinde, muhtarlıklarda yer alan seçmen listeleri yarın kaldırılacak.

YSK tarafından anayasa değişikliğinin yapılıp yapılmayacağına dair 16 Nisan'da halka referandum yoluyla sorulacak seçim için hazırlanan seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

 

Seçim takvimine göre, 18 Şubat'ta asılan seçmen listeleri, yarın askıdan indirilecek. Bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanması uygulaması ile yurt dışı seçmen kütüğünün "www.ysk.gov.tr" adresinden yapılan ilanı da yarın sona erecek.

 

Muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurt dışı seçmen kütüğü ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerine yapılan itirazlar, 28 Şubat'a kadar karara bağlanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.