Şeker hastası eşi için dikti, bu yıl satışını yapacak

YAŞAM 11.07.2016 - 18:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Şeker hastası eşi için dikti, bu yıl satışını yapacak

denizli haber / denizli 20 haber / Şeker hastası eşi için dikti, bu yıl satışını yapacak

Denizli’de 52 yaşındaki Meryem Göçtü, şeker hastası eşi için geçen yıl saksılara ‘Stevia" şeker otu bitkisi dikti. Diktiği şeker otu tohumlarından fidanlarını da kendisi üreten Göçtü’nün şeker otu fazla rağbet görünce bu yıl 3 dekarlık alana 15 bin adet stevia fidanı dikti.  Denizli’nin ilk şeker otu tarlasını da bu yolla hazırladığını belirten Göçtü, “Eşim şeker hastası. Şekeri 300 leri buluyordu. İnternetten geçen yıl araştırma yaparken şeker otunu gördüm. Tohumlarından satın aldığım şeker otunu geçen yıl saksılarda evimin bahçesinde küçük adetler halinde yetiştirdim. Şekeri 300’lere çıkan günde 4 kere insilün vurulan eşim şeker otlarını kullanınca insilünü 2’ye düşürdü. Şeker otunun faydasını bizzat yaşayarak gördük. ŞEKER HASTALARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ Türkiye’nin yarısının şeker hastası olduğunu düşünürsek bu bitkinin üretilmesi ve tüketilmesi çok önemli. İnsanlar bu bitkiyle birlikte ilaç kullanmaktan kurtulabilir. ” dedi. Anavatanı Güney Amerika Anavatanı Paraguay, Brezilya ve Güney Amerika gibi ülkeler olan "Stevia" bitkisine şeker hastalarının ve meraklıların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Dereköy altı mevkiindeki 3 dönümlük tarlasına 15 bin adet fidan diktiğini belirten Göçtü, “Kendi yetiştirdiğim şeker otlarının tohumlarından, fidan yetiştirmeyi başardım. Kendi yetiştirdiğim fidanları da kendi tarlama diktim. Yaklaşık 15 bin adet fidan diktim. Meraklılarına da yetiştirdiğim fidanlardan verdim. Bu yıl hasattan ihtiyacımızdan fazlasını toptan olarak aktarlara satmayı planlıyorum. İnternetten yaptığım araştırmaya göre de şeker otunun fiyatı çok yüksek” dedi. Suyu seviyor Şeker otunun suyu sevdiğini, kendisi gibi seri üretim yapmak isteyenlerin su sıkıntısı olmayan tarlalara şeker otu fidanlarını dikmesi gerektiğini belirten Göçtü, “Şekerden 300 kat daha tatlı olan ve sıfır kalori içeren şeker otu çok güçlü bir tatlandırıcı. Şeker otu gelecek yıllarda büyük bir kitle tarafından kullanılması beklenen bir bitki. Bitki 25-30 santimetre boyuna geldiği zaman hasat yapılır ve kurutulduktan sonra küçük bir parçası dahi çok güçlü tatlandırıcı özelliğine sahip. Özellikle pastanelerin imalathanelerinde tatlandırıcı olarak da bu bitki kullanılmalı." dedi
denizli haber / denizli 20 haber / Şeker hastası eşi için dikti, bu yıl satışını yapacak

Denizli’de 52 yaşındaki Meryem Göçtü, şeker hastası eşi için geçen yıl saksılara ‘Stevia" şeker otu bitkisi dikti. Diktiği şeker otu tohumlarından fidanlarını da kendisi üreten Göçtü’nün şeker otu fazla rağbet görünce bu yıl 3 dekarlık alana 15 bin adet stevia fidanı dikti.

 Denizli’nin ilk şeker otu tarlasını da bu yolla hazırladığını belirten Göçtü, “Eşim şeker hastası. Şekeri 300 leri buluyordu. İnternetten geçen yıl araştırma yaparken şeker otunu gördüm. Tohumlarından satın aldığım şeker otunu geçen yıl saksılarda evimin bahçesinde küçük adetler halinde yetiştirdim. Şekeri 300’lere çıkan günde 4 kere insilün vurulan eşim şeker otlarını kullanınca insilünü 2’ye düşürdü. Şeker otunun faydasını bizzat yaşayarak gördük.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin yarısının şeker hastası olduğunu düşünürsek bu bitkinin üretilmesi ve tüketilmesi çok önemli. İnsanlar bu bitkiyle birlikte ilaç kullanmaktan kurtulabilir. ” dedi. Anavatanı Güney Amerika Anavatanı Paraguay, Brezilya ve Güney Amerika gibi ülkeler olan "Stevia" bitkisine şeker hastalarının ve meraklıların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle Dereköy altı mevkiindeki 3 dönümlük tarlasına 15 bin adet fidan diktiğini belirten Göçtü, “Kendi yetiştirdiğim şeker otlarının tohumlarından, fidan yetiştirmeyi başardım. Kendi yetiştirdiğim fidanları da kendi tarlama diktim. Yaklaşık 15 bin adet fidan diktim. Meraklılarına da yetiştirdiğim fidanlardan verdim. Bu yıl hasattan ihtiyacımızdan fazlasını toptan olarak aktarlara satmayı planlıyorum. İnternetten yaptığım araştırmaya göre de şeker otunun fiyatı çok yüksek” dedi. Suyu seviyor Şeker otunun suyu sevdiğini, kendisi gibi seri üretim yapmak isteyenlerin su sıkıntısı olmayan tarlalara şeker otu fidanlarını dikmesi gerektiğini belirten Göçtü, “Şekerden 300 kat daha tatlı olan ve sıfır kalori içeren şeker otu çok güçlü bir tatlandırıcı. Şeker otu gelecek yıllarda büyük bir kitle tarafından kullanılması beklenen bir bitki. Bitki 25-30 santimetre boyuna geldiği zaman hasat yapılır ve kurutulduktan sonra küçük bir parçası dahi çok güçlü tatlandırıcı özelliğine sahip. Özellikle pastanelerin imalathanelerinde tatlandırıcı olarak da bu bitki kullanılmalı." dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.