Sen de iklim değişikliğine etkini hesapla

SAĞLIK 25.09.2018 - 16:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Sen de iklim değişikliğine etkini hesapla

Denizli Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında Denizli'de yaşayanların bireysel karbon salımlarını hesaplayacak "karbon ayakizi hesaplama aracı" geliştirildi.   İklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bireysel olarak iklim değişikliğine etkisini ölçecek bir hesaplama aracı geliştirdi. Denizlililerin bireysel karbon salımlarını hesaplamak için geliştirilen karbon ayakizi hesaplama aracı https://form.jotform.com/RECTurkiye/karbon-ayakizi-hesaplama adlı internet sitesinden hizmet vermeye başladı. Bireysel karbon ayakizinin, vatandaşların elektrik ve yakıt tüketiminden kaynaklanan doğrudan salımlar ile kullandıkları ürünlerden kaynaklanan dolaylı salımlar olduğuna dikkat çekildi.   Harcanan enerjiye dikkat   Hesaplama aracı ile kişilerin öncelikle karbon salımlarını tespit etmeleri daha sonra ise bu zararlı gazları daha yaşanabilir bir Denizli için azaltmaları gerektiğini görmeleri amaçlandı. Zararlı gaz salımlarını azaltmak için yerli üreticilerden satın alınacak ürün ile ithal alınacak ürünler arasındaki harcanan akaryakıt miktarı örnek olarak verilirken, sezonu dışında tüketilen yiyeceklerin saklanabilmesi için harcanan enerjinin de yine karbon salımını arttıracağına işaret edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce başlattığı "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında Denizli'de yaşayanların bireysel karbon salımlarını hesaplayacak "karbon ayakizi hesaplama aracı" geliştirildi.

 

İklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bireysel olarak iklim değişikliğine etkisini ölçecek bir hesaplama aracı geliştirdi. Denizlililerin bireysel karbon salımlarını hesaplamak için geliştirilen karbon ayakizi hesaplama aracı https://form.jotform.com/RECTurkiye/karbon-ayakizi-hesaplama adlı internet sitesinden hizmet vermeye başladı. Bireysel karbon ayakizinin, vatandaşların elektrik ve yakıt tüketiminden kaynaklanan doğrudan salımlar ile kullandıkları ürünlerden kaynaklanan dolaylı salımlar olduğuna dikkat çekildi.

 

Harcanan enerjiye dikkat

 

Hesaplama aracı ile kişilerin öncelikle karbon salımlarını tespit etmeleri daha sonra ise bu zararlı gazları daha yaşanabilir bir Denizli için azaltmaları gerektiğini görmeleri amaçlandı. Zararlı gaz salımlarını azaltmak için yerli üreticilerden satın alınacak ürün ile ithal alınacak ürünler arasındaki harcanan akaryakıt miktarı örnek olarak verilirken, sezonu dışında tüketilen yiyeceklerin saklanabilmesi için harcanan enerjinin de yine karbon salımını arttıracağına işaret edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.