Şenol Akyol; "Zeytin yaylasına sahip çıkıyoruz"

SİYASET 12.09.2018 - 14:25, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Şenol Akyol; "Zeytin yaylasına sahip çıkıyoruz"

Yeşil Sol Parti Denizli İl Eş Sözcüsü Şenol Akyol'un yaptığı yazılı açıklamada, Zeytin Yaylası'nın doğal kaynak suyunun kurutulduğu iddialarına tepki göstererek, " Yeşil Sol Parti olarak su kaynaklarının kurutulmasına ,doğanın talanına, ekolojik dengenin bozulmasına karşı çıkıyoruz" dedi.    Akyol; "Son günlerde medya gündemini meşgul eden zeytin yaylasındaki doğal suyun Orman Bölge Müdürlüğü bahçesindeki çimleri sulama, süs çeşmelerine su verme amacıyla 14 km kapalı şekilde getirilmesi su yolundaki ve kaynağındaki canlıları ve tabiatı ciddi bir şekilde etkileyecektir. Biz de Yeşil Sol Parti olarak su kaynaklarının kurutulmasına ,doğanın talanına, ekolojik dengenin bozulmasına karşı çıkıyoruz.    Aynı zamanda bu bölge 1. Derece sit alanı olmasından kaynaklı da korunmaya değer bir bölgedir.  Bölgeye yakın mahalle muhtarlarının ve STK’ların vermiş olduğu tepkileri haklı görerek  bizde bu tepkileri destekliyoruz.   Son dönemde doğaya yapılan saldırılar hukuka rağmen artarak devam etmektedir. Menderes nehrinin hali , Dalaman çayının hali ortadadır.  Taş ocaklarıyla doğal çevre ve denge giderek bozulmaktadır. Su yoksa , temiz hava yoksa, temiz çevre yoksa yaşam da yok. Tercihimizi yaşamdan yana göstererek mücadelemize devam  edeceğiz.  Yetkililerden bu yıkım projesini  derhal sonlandırmalarını ve suyun tekrar kendi doğasına bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Yeşil Sol Parti Denizli İl Eş Sözcüsü Şenol Akyol'un yaptığı yazılı açıklamada, Zeytin Yaylası'nın doğal kaynak suyunun kurutulduğu iddialarına tepki göstererek, " Yeşil Sol Parti olarak su kaynaklarının kurutulmasına ,doğanın talanına, ekolojik dengenin bozulmasına karşı çıkıyoruz" dedi. 

 

Akyol; "Son günlerde medya gündemini meşgul eden zeytin yaylasındaki doğal suyun Orman Bölge Müdürlüğü bahçesindeki çimleri sulama, süs çeşmelerine su verme amacıyla 14 km kapalı şekilde getirilmesi su yolundaki ve kaynağındaki canlıları ve tabiatı ciddi bir şekilde etkileyecektir. Biz de Yeşil Sol Parti olarak su kaynaklarının kurutulmasına ,doğanın talanına, ekolojik dengenin bozulmasına karşı çıkıyoruz. 

 

Aynı zamanda bu bölge 1. Derece sit alanı olmasından kaynaklı da korunmaya değer bir bölgedir.  Bölgeye yakın mahalle muhtarlarının ve STK’ların vermiş olduğu tepkileri haklı görerek  bizde bu tepkileri destekliyoruz.

 

Son dönemde doğaya yapılan saldırılar hukuka rağmen artarak devam etmektedir. Menderes nehrinin hali , Dalaman çayının hali ortadadır.  Taş ocaklarıyla doğal çevre ve denge giderek bozulmaktadır.


Su yoksa , temiz hava yoksa, temiz çevre yoksa yaşam da yok. Tercihimizi yaşamdan yana göstererek mücadelemize devam  edeceğiz.  Yetkililerden bu yıkım projesini  derhal sonlandırmalarını ve suyun tekrar kendi doğasına bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.