Sergi Açılışına “Çal” Damgası

KÜLTÜR 22.11.2019 - 18:05, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sergi Açılışına “Çal” Damgası

Denizli’de Türkiye’den Avusturalya’ya göçün 50.yılı nedeniyle açılan fotoğraf sergisine katılan Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi MarcInnes Brown, kendisine hediye edilen Çal şarabı, Çal üzümü ve pekmezin tadına bakmak için sabırsızlandığını ve ilk fırsatta Çal’ı görmek istediğini söyledi. Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ise, “Çal’ı görmeyen Denizli’yi görmüş sayılmaz” dedi.   Denizli'de, Avustralya'da yaşamaya başladıktan sonra çeşitli alanlarda elde ettikleri başarılarla toplumun saygısını kazanan Türklerin hayatlarının anlatıldığı 'Kimlik' adlı sergi için açılış töreni Forum Çamlık AVM’de yapıldı. Açılış törenine Avustralya Ankara Büyükelçisi MarcInnes Brown, Denizli Valisi Hasan Karahan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve davetliler katılırken, etkinliğe Çal damga vurdu.     Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi MarcInnes Brown’a Belediye Başkanı Fethi Akcan adına, hediye paketi verdi. Paketin içinde Çal üzümü, pekmez, şarap, sirke ve salamura yaprak bulunuyordu. Başkan Yardımcısı Tatar, “Çal’ın lezzetini Avustralyalılar’ın da tatmasını istiyoruz” dedi. Büyükelçi, Çal’ın yöresel ürünleri ile şarabın tadına bakmak için sabırsızlandığını söyleyerek, “İlk fırsatta Çal’ı görmek istiyorum. Hediyeleri için Çal Başkanı Fethi Akcan’a ve Başkan Yardımcısı Adnan Tatar’a teşekkür ediyorum” dedi.     Bu sırada söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çal’ı görmeyen Denizli’yi görmüş sayılmaz. Çal, Denizli’nin şirin bir ilçesi ve yöresel ürünleriyle tanınıyor. Son yıllarda turizm ve tarım adına yapılan çalışmalarını da taktirle karşılıyoruz” diye konuştu.    

Denizli’de Türkiye’den Avusturalya’ya göçün 50.yılı nedeniyle açılan fotoğraf sergisine katılan Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi MarcInnes Brown, kendisine hediye edilen Çal şarabı, Çal üzümü ve pekmezin tadına bakmak için sabırsızlandığını ve ilk fırsatta Çal’ı görmek istediğini söyledi. Büyükşehir Başkanı Osman Zolan ise, “Çal’ı görmeyen Denizli’yi görmüş sayılmaz” dedi.

 

Denizli'de, Avustralya'da yaşamaya başladıktan sonra çeşitli alanlarda elde ettikleri başarılarla toplumun saygısını kazanan Türklerin hayatlarının anlatıldığı 'Kimlik' adlı sergi için açılış töreni Forum Çamlık AVM’de yapıldı. Açılış törenine Avustralya Ankara Büyükelçisi MarcInnes Brown, Denizli Valisi Hasan Karahan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve davetliler katılırken, etkinliğe Çal damga vurdu.

 

 

Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi MarcInnes Brown’a Belediye Başkanı Fethi Akcan adına, hediye paketi verdi. Paketin içinde Çal üzümü, pekmez, şarap, sirke ve salamura yaprak bulunuyordu. Başkan Yardımcısı Tatar, “Çal’ın lezzetini Avustralyalılar’ın da tatmasını istiyoruz” dedi. Büyükelçi, Çal’ın yöresel ürünleri ile şarabın tadına bakmak için sabırsızlandığını söyleyerek, “İlk fırsatta Çal’ı görmek istiyorum. Hediyeleri için Çal Başkanı Fethi Akcan’a ve Başkan Yardımcısı Adnan Tatar’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bu sırada söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çal’ı görmeyen Denizli’yi görmüş sayılmaz. Çal, Denizli’nin şirin bir ilçesi ve yöresel ürünleriyle tanınıyor. Son yıllarda turizm ve tarım adına yapılan çalışmalarını da taktirle karşılıyoruz” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.