Serinhisar'ın Yüzünü Güldürecek Haber

DENİZLİ 18.08.2017 - 10:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Serinhisar'ın Yüzünü Güldürecek Haber

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden Serinhisarlılara müjde. Genel Sekreterlik tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Serinhisar Devlet Hastanesi’ne her Cuma Dahiliye Uzmanı görevlendirildi. Böylece hastaların ilaç raporu için başka bir hastaneye gitmelerine gerek kalmayacak

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden Serinhisarlılara müjde. Genel Sekreterlik tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Serinhisar Devlet Hastanesi’ne her Cuma Dahiliye Uzmanı görevlendirildi.  Böylece hastaların ilaç raporu için başka bir hastaneye gitmelerine gerek kalmayacak. Serinhisar Devlet Hastanesi’ne Dahiliye Uzmanın göreve başlamasıyla birlikte diyabet, hipertansiyon, astım ve kalp hastaları muayene edilip ilaç raporları yenilenebilecek. Her Yere Sağlık Hizmetini Ulaştırmayı Amaçlıyoruz Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Serinhisar ilçesinde bulunan muhtarlar tarafından kendisine yapılan ziyarette ilçede uzman hekim bulunmadığı için ilaç raporu çıkartamadıklarını ve bunun için yardım istediklerini söyledi. Bu doğrultuda bir dahiliye uzmanı görevlendirerek ilçe halkının sorununu çözdüklerini açıklayan Öztürk şöyle devam etti: “ Serinhisar Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı E2 sınıfı dediğimiz entegre hastane. Yani 24 saat acil sağlık hizmetinin verildiği ancak kadrosunda uzman hekimin olmadığı yatarak tedavinin yapılmadığı bir hastane.  Serinhisar’daki muhtarlarımız bir ziyaret sırasında bizden bir talepte bulundular. İlçede uzman hekim olmadığı için ilaç raporları çıkartamadıklarını  bunun için yardımcısı olmamı istediler. Bizde bu soruna çare olmak için hastane Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı olmasına rağmen Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı bir dahiliye polikliniğini açtık. Her Cuma günü Dahiliye uzmanımız ilçede hizmet verecek. Ayrıca Serinhisar leblebicilikle uğraşan bir ilçemiz. Mesleklerini yaparken çok fazla toza maruz kalıyorlar. Bunun için de bir göğüs taraması gerçekleştireceğiz. Yine okullar açıldığında da ilçede çocuklarımız için göz taramasını yapacağız” dedi. 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden Serinhisarlılara müjde. Genel Sekreterlik tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Serinhisar Devlet Hastanesi’ne her Cuma Dahiliye Uzmanı görevlendirildi. Böylece hastaların ilaç raporu için başka bir hastaneye gitmelerine gerek kalmayacak

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden Serinhisarlılara müjde. Genel Sekreterlik tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Serinhisar Devlet Hastanesi’ne her Cuma Dahiliye Uzmanı görevlendirildi.  Böylece hastaların ilaç raporu için başka bir hastaneye gitmelerine gerek kalmayacak.

Serinhisar Devlet Hastanesi’ne Dahiliye Uzmanın göreve başlamasıyla birlikte diyabet, hipertansiyon, astım ve kalp hastaları muayene edilip ilaç raporları yenilenebilecek.

Her Yere Sağlık Hizmetini Ulaştırmayı Amaçlıyoruz

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Serinhisar ilçesinde bulunan muhtarlar tarafından kendisine yapılan ziyarette ilçede uzman hekim bulunmadığı için ilaç raporu çıkartamadıklarını ve bunun için yardım istediklerini söyledi. Bu doğrultuda bir dahiliye uzmanı görevlendirerek ilçe halkının sorununu çözdüklerini açıklayan Öztürk şöyle devam etti: “ Serinhisar Devlet Hastanesi Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı E2 sınıfı dediğimiz entegre hastane. Yani 24 saat acil sağlık hizmetinin verildiği ancak kadrosunda uzman hekimin olmadığı yatarak tedavinin yapılmadığı bir hastane.  Serinhisar’daki muhtarlarımız bir ziyaret sırasında bizden bir talepte bulundular. İlçede uzman hekim olmadığı için ilaç raporları çıkartamadıklarını  bunun için yardımcısı olmamı istediler. Bizde bu soruna çare olmak için hastane Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı olmasına rağmen Serinhisar Devlet Hastanesi’nde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı bir dahiliye polikliniğini açtık. Her Cuma günü Dahiliye uzmanımız ilçede hizmet verecek. Ayrıca Serinhisar leblebicilikle uğraşan bir ilçemiz. Mesleklerini yaparken çok fazla toza maruz kalıyorlar. Bunun için de bir göğüs taraması gerçekleştireceğiz. Yine okullar açıldığında da ilçede çocuklarımız için göz taramasını yapacağız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.