Seyyar turşucudan şehit Özalkan’ın vasiyeti için destek

DENİZLİ 26.01.2018 - 17:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Seyyar turşucudan şehit Özalkan’ın vasiyeti için destek

Denizli’de yaklaşık 50 yıldır seyyar turşuculuk yapan esnaf, 1 günlük satış gelirini Afrin şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi için bağışlayacak. Kentte uzun yıllardır kasalı motosikleti ile turşu satan Mehmet Ali Akbayrak, bugün gün boyu yaptığı satışından elde edeceği parayı şehidin 'Türkmenler çocuklar için okul, kreşler ve kültür merkezi yapılsın' vasiyetinin gerçekleşmesi için bağışlayacak. Seyyar aracına astığı Türk bayrağı ile sokak sokak dolaşarak geçimini sağlayan Akbayrak, bugün örnek bir davranışa imza atarak görenleri duygulandırdı.    Gün boyu şehit Özalkan için satış yapacak olan Akbayrak, "Bundan 5 gün önce şehidimiz Özalkan’ın vasiyetini televizyonda izledim. İzlerken öyle bir duygulandım ki, bu benim ilk kampanyam değil daha öncede 6 sefer kampanya yaptım. Şehit aileleri, Bosna Hersek, depremzedeler için ve ‘Mehmetçikle El Ele’ kampanyalarına katıldım. Belki hayır söylenmez ama şu bir gerçek, ben böyle durumlarda duyarsız kalamıyorum çünkü bu vatan hepimizin. Vatandaşların da ilgisi güzel oldu. 1 şişe turşu suyunun fiyatı 5 TL. Bir kardeşimizi geldi bu gün 1 şişe turşu suyu aldı. Sol elimle alıyordum parayı ‘sağ elinle al kardeşim’ dedi. Sağ elimle aldım bir baktım 100 TL. Para üstünü verirken ‘Allah senden razı olsun kardeşim’ dedi" ifadelerini kaydetti.   "Çorbada benim de bir tuzum olsun istedim" Saat 18.00’e kadar satış yapacağını ifade eden Akbayrak, toplanan parayı yarın mesai günü olmadığı için emanet gibi taşıyarak valilik, emniyet ya da hangi bankaya yatırılması gerekiyorsa oraya bağış olarak vereceğini dile getirdi. Afrin şehidi Özalkan’ın haberlere de konu olan vasiyetini gördükten sonra böyle bir karar aldığını yenileyen Akbayrak, "Şehidimiz Özalkan’ın vasiyeti buymuş. Şehit olacağını sanki hmiş. Mevlam öyle bir his vermiş ki ben haberlerde izledim facebook’ta arkadaşı ile mesajlaşırken, ‘ben şehit olursam Afrin’de kreş ve anaokulları gibi yerler olsun ismimin yaşamasını istiyorum’ demiş ve sonrasında da şehit olmuş. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Ben çok duygulandım ve o yaptırmak istediği okullarda benim de bir katkım olsun, o çorbada benim de bir tuzum olsun istedim" diye konuştu. Öte yandan, Akbayrak’ın saat 14.30’a kadar yaklaşık 300 TL’lik satış yaptığı öğrenildi.  

Denizli’de yaklaşık 50 yıldır seyyar turşuculuk yapan esnaf, 1 günlük satış gelirini Afrin şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi için bağışlayacak.


Kentte uzun yıllardır kasalı motosikleti ile turşu satan Mehmet Ali Akbayrak, bugün gün boyu yaptığı satışından elde edeceği parayı şehidin 'Türkmenler çocuklar için okul, kreşler ve kültür merkezi yapılsın' vasiyetinin gerçekleşmesi için bağışlayacak. Seyyar aracına astığı Türk bayrağı ile sokak sokak dolaşarak geçimini sağlayan Akbayrak, bugün örnek bir davranışa imza atarak görenleri duygulandırdı. 

 


Gün boyu şehit Özalkan için satış yapacak olan Akbayrak, "Bundan 5 gün önce şehidimiz Özalkan’ın vasiyetini televizyonda izledim. İzlerken öyle bir duygulandım ki, bu benim ilk kampanyam değil daha öncede 6 sefer kampanya yaptım. Şehit aileleri, Bosna Hersek, depremzedeler için ve ‘Mehmetçikle El Ele’ kampanyalarına katıldım. Belki hayır söylenmez ama şu bir gerçek, ben böyle durumlarda duyarsız kalamıyorum çünkü bu vatan hepimizin. Vatandaşların da ilgisi güzel oldu. 1 şişe turşu suyunun fiyatı 5 TL. Bir kardeşimizi geldi bu gün 1 şişe turşu suyu aldı. Sol elimle alıyordum parayı ‘sağ elinle al kardeşim’ dedi. Sağ elimle aldım bir baktım 100 TL. Para üstünü verirken ‘Allah senden razı olsun kardeşim’ dedi" ifadelerini kaydetti.

 



"Çorbada benim de bir tuzum olsun istedim"


Saat 18.00’e kadar satış yapacağını ifade eden Akbayrak, toplanan parayı yarın mesai günü olmadığı için emanet gibi taşıyarak valilik, emniyet ya da hangi bankaya yatırılması gerekiyorsa oraya bağış olarak vereceğini dile getirdi. Afrin şehidi Özalkan’ın haberlere de konu olan vasiyetini gördükten sonra böyle bir karar aldığını yenileyen Akbayrak, "Şehidimiz Özalkan’ın vasiyeti buymuş. Şehit olacağını sanki hmiş. Mevlam öyle bir his vermiş ki ben haberlerde izledim facebook’ta arkadaşı ile mesajlaşırken, ‘ben şehit olursam Afrin’de kreş ve anaokulları gibi yerler olsun ismimin yaşamasını istiyorum’ demiş ve sonrasında da şehit olmuş. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Ben çok duygulandım ve o yaptırmak istediği okullarda benim de bir katkım olsun, o çorbada benim de bir tuzum olsun istedim" diye konuştu.


Öte yandan, Akbayrak’ın saat 14.30’a kadar yaklaşık 300 TL’lik satış yaptığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.