Sezeryan oranı düşük olan doktorlara başarı belgesi

SAĞLIK 27.03.2018 - 15:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sezeryan oranı düşük olan doktorlara başarı belgesi

Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından ilimiz kamu hastanelerinde sezaryen oranı en düşük olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarına çalışmalarından dolayı başarı belgesi verildi.   Sağlık Bakanlığı’nın 2014 – 2017 stratejik planında belirlenen sezaryen, anne bebek eylem planı kapsamında anne ve bebek açısından daha sağlıklı olan normal doğum oranının arttırılması ve mecbur kalmadıkça sezaryen doğuma başvurulmaması için çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu eylem planında normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek hekimlere başarı belgesi verilmesi kararlaştırılmıştır. İlimizde de İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kamu Hastanelerinde 2017 yılında anne adaylarını normal doğuma teşvik eden, normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan Kadın Doğum Uzmanlarına başarı belgesi verilmesi uygun görülmüştür.   Bu doğrultuda Valilik Makamında İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Yardımcısı Uz. Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy ve Kadın Doğum Uzmanlarının hazır bulunduğu bir tören gerçekleştirildi. Törende; sezaryen oranı düşük olan Çivril Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Melek Aydın, Denizli Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Yalçın Arıcan, Uz. Dr. Murat Gökhan Kinaş, Uz. Dr. Murat Levent Dereli, Uz. Dr. Ersen Eraydın ve Uz. Dr. Timuçin Kurtuluş Mermer’e başarı belgeleri Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından verildi.

Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından ilimiz kamu hastanelerinde sezaryen oranı en düşük olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarına çalışmalarından dolayı başarı belgesi verildi.

 

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 – 2017 stratejik planında belirlenen sezaryen, anne bebek eylem planı kapsamında anne ve bebek açısından daha sağlıklı olan normal doğum oranının arttırılması ve mecbur kalmadıkça sezaryen doğuma başvurulmaması için çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu eylem planında normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek hekimlere başarı belgesi verilmesi kararlaştırılmıştır. İlimizde de İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kamu Hastanelerinde 2017 yılında anne adaylarını normal doğuma teşvik eden, normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan Kadın Doğum Uzmanlarına başarı belgesi verilmesi uygun görülmüştür.

 

Bu doğrultuda Valilik Makamında İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Yardımcısı Uz. Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy ve Kadın Doğum Uzmanlarının hazır bulunduğu bir tören gerçekleştirildi. Törende; sezaryen oranı düşük olan Çivril Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Melek Aydın, Denizli Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Yalçın Arıcan, Uz. Dr. Murat Gökhan Kinaş, Uz. Dr. Murat Levent Dereli, Uz. Dr. Ersen Eraydın ve Uz. Dr. Timuçin Kurtuluş Mermer’e başarı belgeleri Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.