Siz hiç güneşten çay içtiniz mi?

GÜNDEM 04.07.2017 - 18:26, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Siz hiç güneşten çay içtiniz mi?

Denizli’de girişimci Ahmet Durna, mevsim normalleri üzerinde seyir eden aşırı sıcağı fırsata çevirdi.

Siz hiç güneşten çay içtiniz mi?   Denizli’de girişimci Ahmet Durna, mevsim normalleri üzerinde seyir eden aşırı sıcağı fırsata çevirdi.   Çanak anteni folyo kağıdıyla yapıştırarak yaptığı güneş ocağıyla cay demleyen Durna, demlediği çayı bardağı 50 kuruştan satıyor. Güneşin temiz ve sonsuz enerjisini kullanarak güneş ocağı yöntemiyle yemek pişirmenin de mümkün olduğunu anlatan Durna, “Temiz ve sonsuz enerji kaynağı güneş bu günlerde bize yüzünü bol bol gösteriyor.    Mevsim normallerinin üzerinde seyir eden sıcaklardan ve güneşten herkes kaçarken ben bu müthiş enerji kaynağını insanlar için faydalı yönde kullanıyorum. Çanak antenden tasarlayıp yaptığım güneş ocağında manuel olarak odaklamayı sağladıktan sonra önüne koyduğum çaydanlık 23 dakika gibi kısa bir sürede kaynıyor. Güneşten her yarım saatte bir demlik çay demlemek mümkün. Demlediğim çayı da arkadaşlarımıza ikram ediyoruz. İçmek isteyen olurda da bardağı 50 kuruştan veriyorum. Herkesin kaçtığı güneşten, ben güneş ocağı sayesinde para kazanıyorum.” Dedi. Meraklısı çok Kurduğu güneş ocağını merak edenlerin çok olduğunu anlatan Durna, “Benim yaptığım güneş ocağı aslında basit bir düzenek.   Herkesin bildiği bir şey ama ben bunu yapıp göz önüne çıkarınca ilgi odağı oldu. Benim çay demlememi izlemeye gelenler oluyor. Cep telefonlarıyla benim görüntülerimi fotoğraflarımı çekip paylaşıyorlar. 23 dakika bekleyip çayı içmeden gitmeyenler oluyor. İnsanların ilgisini böyle faydalı birşeye çektiğim için mutluyum. Bu sistem geliştirilerek daha bir çok işte kullanılabilir. Ben bunu tasarlayıp yaptım, benden görenlerde sistemi biraz daha geliştirsin” dedi
Denizli’de girişimci Ahmet Durna, mevsim normalleri üzerinde seyir eden aşırı sıcağı fırsata çevirdi.

Siz hiç güneşten çay içtiniz mi?

 

Denizli’de girişimci Ahmet Durna, mevsim normalleri üzerinde seyir eden aşırı sıcağı fırsata çevirdi.

 

Çanak anteni folyo kağıdıyla yapıştırarak yaptığı güneş ocağıyla cay demleyen Durna, demlediği çayı bardağı 50 kuruştan satıyor. Güneşin temiz ve sonsuz enerjisini kullanarak güneş ocağı yöntemiyle yemek pişirmenin de mümkün olduğunu anlatan Durna, “Temiz ve sonsuz enerji kaynağı güneş bu günlerde bize yüzünü bol bol gösteriyor.

 

 Mevsim normallerinin üzerinde seyir eden sıcaklardan ve güneşten herkes kaçarken ben bu müthiş enerji kaynağını insanlar için faydalı yönde kullanıyorum. Çanak antenden tasarlayıp yaptığım güneş ocağında manuel olarak odaklamayı sağladıktan sonra önüne koyduğum çaydanlık 23 dakika gibi kısa bir sürede kaynıyor. Güneşten her yarım saatte bir demlik çay demlemek mümkün. Demlediğim çayı da arkadaşlarımıza ikram ediyoruz. İçmek isteyen olurda da bardağı 50 kuruştan veriyorum. Herkesin kaçtığı güneşten, ben güneş ocağı sayesinde para kazanıyorum.” Dedi. Meraklısı çok Kurduğu güneş ocağını merak edenlerin çok olduğunu anlatan Durna, “Benim yaptığım güneş ocağı aslında basit bir düzenek.

 

Herkesin bildiği bir şey ama ben bunu yapıp göz önüne çıkarınca ilgi odağı oldu. Benim çay demlememi izlemeye gelenler oluyor. Cep telefonlarıyla benim görüntülerimi fotoğraflarımı çekip paylaşıyorlar. 23 dakika bekleyip çayı içmeden gitmeyenler oluyor. İnsanların ilgisini böyle faydalı birşeye çektiğim için mutluyum. Bu sistem geliştirilerek daha bir çok işte kullanılabilir. Ben bunu tasarlayıp yaptım, benden görenlerde sistemi biraz daha geliştirsin” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.