Soğuk Havalarda İbn-İ Sina'nın Da Gözdesiydi Faydaları Saymakla Bitmez

SAĞLIK 22.12.2019 - 07:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Soğuk Havalarda İbn-İ Sina'nın Da Gözdesiydi Faydaları Saymakla Bitmez

Soğuk havalardan korunmak için tavuk suyu tüketin! İbn-i Sina'nın da gözdesi. İbn-i Sina'nın başlıca tedavi yöntemi olan tavuk suyunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.   Mısır'da soğuk algınlığı için kullanılan tavuk suyu, İbn-i Sina'nın bir numaralı tedavi yöntemiydi. Gelin, sağlık deposu tavuk suyunun faydalarına hep birlikte göz atalım.     Vücudun enerjisini dengeler ve artırır. Araştırmacılar, tavuk suyu yaparken salınan amino asitlerin solunum sistemine iyi geldiğini gözlemlemişlerdir. Bu bileşikler, astım ve alerji gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.     Kolay sindirilir ve bağırsak sağlığını destekler.     Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir.     Cilt elastikiyeti için en önemli besinlerden biridir. Sivilce ile savaşmak ve sağlıklı cildi desteklemek için önemli bir bileşendir.     Tavuk suyu, gevşeme minerali olarak bilinen magnezyum içerir. Bu nedenle iyi ve kaliteli bir uyku sağlar.     TAVUK SUYU TKARİFİ   Lezzetli çorba ve pilavların en önemli sırrı içindeki tavuk suyudur. Marketten hazır tablet tavuk suyu alıp kullanmak tabii ki bir tercih ama kendi yaptığınız tavuk suyunun tadını başka hiçbir şeyde bulamayacağınızı da biliyorsunuzdur. İşte sizin için enfes bir tavuk suyu tarifi.     Malzemeler 1 parçalanmış bir tavuk ya da çorbalık tavuk parçaları 1 tane havuç 1 tane kuru soğan 3-4 tane kereviz sapı 1 tane defne yaprağı 4-5 tane karabiber 1 diş sarımsak Hazırlanışı Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın. Tavukların üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve bir taşım kaynatın. İlk kaynayan suyu süzdükten sonra üzerine yıkadığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerine soğuk su ekledikten sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1,5 saat kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Eğer hemen kullanılmayacaksa buzdolabının buzluk kısmında muhafaza edebilirsiniz.    

Soğuk havalardan korunmak için tavuk suyu tüketin! İbn-i Sina'nın da gözdesi. İbn-i Sina'nın başlıca tedavi yöntemi olan tavuk suyunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

 

Mısır'da soğuk algınlığı için kullanılan tavuk suyu, İbn-i Sina'nın bir numaralı tedavi yöntemiydi. Gelin, sağlık deposu tavuk suyunun faydalarına hep birlikte göz atalım.

 

 

Vücudun enerjisini dengeler ve artırır. Araştırmacılar, tavuk suyu yaparken salınan amino asitlerin solunum sistemine iyi geldiğini gözlemlemişlerdir. Bu bileşikler, astım ve alerji gibi rahatsızlıklara da iyi gelir.

 

 

Kolay sindirilir ve bağırsak sağlığını destekler.

 

 

Tavuk suyunda doğal olarak bulunan kolajen ve jelatin, yaşlanmaktan kaynaklanan eklem ağrısına iyi gelir.

 

 

Cilt elastikiyeti için en önemli besinlerden biridir. Sivilce ile savaşmak ve sağlıklı cildi desteklemek için önemli bir bileşendir.

 

 

Tavuk suyu, gevşeme minerali olarak bilinen magnezyum içerir. Bu nedenle iyi ve kaliteli bir uyku sağlar.

 

 

TAVUK SUYU TKARİFİ

 

Lezzetli çorba ve pilavların en önemli sırrı içindeki tavuk suyudur. Marketten hazır tablet tavuk suyu alıp kullanmak tabii ki bir tercih ama kendi yaptığınız tavuk suyunun tadını başka hiçbir şeyde bulamayacağınızı da biliyorsunuzdur. İşte sizin için enfes bir tavuk suyu tarifi.

 

 

Malzemeler

1 parçalanmış bir tavuk ya da çorbalık tavuk parçaları

1 tane havuç

1 tane kuru soğan

3-4 tane kereviz sapı

1 tane defne yaprağı

4-5 tane karabiber

1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Tavukları yıkadıktan sonra tencereye alın. Tavukların üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve bir taşım kaynatın. İlk kaynayan suyu süzdükten sonra üzerine yıkadığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını ekleyin. Üzerine soğuk su ekledikten sonra baharatlarınızı, sarımsağı ekleyip 1,5 saat kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra tavuk suyunu süzüp kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Eğer hemen kullanılmayacaksa buzdolabının buzluk kısmında muhafaza edebilirsiniz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.