Sokak Sakinlerinden Soğukta Donan Hayvanlara Köpüklü Barınak

YAŞAM 06.12.2019 - 15:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Sokak Sakinlerinden Soğukta Donan Hayvanlara Köpüklü Barınak

DENİZLİ20HABER.COM / HABER MERKEZİ

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nde soğuk sert kış günlerinin kendini gösterdiği şu günlerde Akkonak Mahallesi 'nde Sokak Sakinleri örnek davranış göstererek kedi ve köpeklere barınak yaptı.   Merkezefendi Akkonak Mahalllesi sakinleri soğuk kış günlerinin kendini gösterdiği bugünlerde donmak üzere olan sahipsiz kedi ve köpeklere köpükten 2 adet barınak yaptı. Hayvansever olduklarını bir kez daha gösteren 1678 sokak sakinlerinin bu örnek davranışları Denizliler tarafından takdirle karşılandı. Barınak yapan vatandaşlar aynı zamanda hayvanların yemek ihtiyacını da üstlenerek kaplarla yemek getiriyorlar.   Hayvanseverler tarafından yapılan kulübüler, başkaları tarafından götürlmesin diye iple sıkıca bağlanarak muhavaza altına alındı.  Vatandaşlar, kulübelerin üzerine "Kediler içindir. Hırsızlar alsın diye değildir"  ibareli yazı yazmayı da ihmal etmedi. Soğuktan dolayı üşüyen kediler vatandaşlar tarafından yapılan kulübelere girerek soğuk havadan korunmaya çalışıyor.     "SOĞUK HAVALARDA HAYVANLARA SAHİP ÇIKIN" ÇAĞRISI Sokaklarda donan kediler ve üşüyen kuşlarla karşılaştıklarını belirten Denizlili Hayvanseverler, hayvanların su ihtiyaçlarının nasıl karşılandığının da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Denizli'de geceleri soğuk havaların -5'e kadar düştüğünü belirten vatandaşlar bu nedenle hayvanlara sahip çıkılmasını istediler. Yurt dışında her aile bir kedi veya bir köpek edindiğine dikkat çeken Hayvanseverler, "Bu hayvan sevgisi Türkiye’de benimsenmelidir. Yurtdışında köpekler için bahçede bir köpek kulübesi ve kediler için de evde özel bir oda bulunmaktadır. Canlıların uzayda yaşayabileceği başka bir gezegen yoktur. Dünyada insanların, hayvanların ve bitkilerin bir arada yaşaması gerekmektedir. Hayvanları, bitkileri ve çevreyi koruyalım” şeklinde açıklama yaptılar.
DENİZLİ20HABER.COM / HABER MERKEZİ

Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nde soğuk sert kış günlerinin kendini gösterdiği şu günlerde Akkonak Mahallesi 'nde Sokak Sakinleri örnek davranış göstererek kedi ve köpeklere barınak yaptı.

 

Merkezefendi Akkonak Mahalllesi sakinleri soğuk kış günlerinin kendini gösterdiği bugünlerde donmak üzere olan sahipsiz kedi ve köpeklere köpükten 2 adet barınak yaptı. Hayvansever olduklarını bir kez daha gösteren 1678 sokak sakinlerinin bu örnek davranışları Denizliler tarafından takdirle karşılandı. Barınak yapan vatandaşlar aynı zamanda hayvanların yemek ihtiyacını da üstlenerek kaplarla yemek getiriyorlar.

 

Hayvanseverler tarafından yapılan kulübüler, başkaları tarafından götürlmesin diye iple sıkıca bağlanarak muhavaza altına alındı.  Vatandaşlar, kulübelerin üzerine "Kediler içindir. Hırsızlar alsın diye değildir"  ibareli yazı yazmayı da ihmal etmedi. Soğuktan dolayı üşüyen kediler vatandaşlar tarafından yapılan kulübelere girerek soğuk havadan korunmaya çalışıyor.

 

 

"SOĞUK HAVALARDA HAYVANLARA SAHİP ÇIKIN" ÇAĞRISI

Sokaklarda donan kediler ve üşüyen kuşlarla karşılaştıklarını belirten Denizlili Hayvanseverler, hayvanların su ihtiyaçlarının nasıl karşılandığının da düşünülmesi gerektiğini söyledi. Denizli'de geceleri soğuk havaların -5'e kadar düştüğünü belirten vatandaşlar bu nedenle hayvanlara sahip çıkılmasını istediler. Yurt dışında her aile bir kedi veya bir köpek edindiğine dikkat çeken Hayvanseverler, "Bu hayvan sevgisi Türkiye’de benimsenmelidir. Yurtdışında köpekler için bahçede bir köpek kulübesi ve kediler için de evde özel bir oda bulunmaktadır. Canlıların uzayda yaşayabileceği başka bir gezegen yoktur. Dünyada insanların, hayvanların ve bitkilerin bir arada yaşaması gerekmektedir. Hayvanları, bitkileri ve çevreyi koruyalım” şeklinde açıklama yaptılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.