Sulama olmayan köyde yağmur suyu ile organik kavun yetişiyor

DENİZLİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.08.2017 - 10:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sulama olmayan köyde yağmur suyu ile organik kavun yetişiyor

Denizli’nin Bekilli ilçesinde sulamanın olmadığı köyde, sadece yağmur suyu ile kıraç topraklarda yetişen farklı tür ve renkteki kavunların hasadı başladı.

Denizli’nin Bekilli ilçesindeki Sırıklı Mahallesi’nde nisan ayında ekimi yapılan ve sulamanın olmadığı, sadece yağmur suyu ile yetişen rengarenk kavunların hasadı başladı. Çiftçiler bu senenin hasadından memnun olduğunu belirtirken, mahalle sakinleri, kavun ekim alanlarının artmasını istiyor.     Denizli’ye 100 kilometre uzaklıktaki mahallede sadece yağmur suyu ile sulanan kavunların lezzetine dikkat çeken Pervin Coşkun, "Bu sene hasattan memnunuz. Bostanlarımıza hasatlarımız başladı, yağmur suyu, susuz çapalıyoruz, sürdürüyoruz. İki kat sürdürdük, iki kat çapaladık. Çok tatlıdır şeker gibi tadı var. Çoban almaz, kara düğlek elif düğleği, türlü türlü vardır" dedi.   Yağmur suyu ile sulanan kavunların organik olduğunu belirten kavun üreticisi Halil Coşkun "Her kavunun tadı kokusu ayrıdır. Çok tatlıdır. Yağmur suyu ile oluyor. Zaten içmeye suyumuz yok köyümüzde. Allah vermiş, Allah bin bereket versin. Hasattan çok memnunuz" ifadelerini kaydetti.  
Denizli’nin Bekilli ilçesinde sulamanın olmadığı köyde, sadece yağmur suyu ile kıraç topraklarda yetişen farklı tür ve renkteki kavunların hasadı başladı.

Denizli’nin Bekilli ilçesindeki Sırıklı Mahallesi’nde nisan ayında ekimi yapılan ve sulamanın olmadığı, sadece yağmur suyu ile yetişen rengarenk kavunların hasadı başladı. Çiftçiler bu senenin hasadından memnun olduğunu belirtirken, mahalle sakinleri, kavun ekim alanlarının artmasını istiyor.

 

 

Denizli’ye 100 kilometre uzaklıktaki mahallede sadece yağmur suyu ile sulanan kavunların lezzetine dikkat çeken Pervin Coşkun, "Bu sene hasattan memnunuz. Bostanlarımıza hasatlarımız başladı, yağmur suyu, susuz çapalıyoruz, sürdürüyoruz. İki kat sürdürdük, iki kat çapaladık. Çok tatlıdır şeker gibi tadı var. Çoban almaz, kara düğlek elif düğleği, türlü türlü vardır" dedi.

 

Yağmur suyu ile sulanan kavunların organik olduğunu belirten kavun üreticisi Halil Coşkun "Her kavunun tadı kokusu ayrıdır. Çok tatlıdır. Yağmur suyu ile oluyor. Zaten içmeye suyumuz yok köyümüzde. Allah vermiş, Allah bin bereket versin. Hasattan çok memnunuz" ifadelerini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.