Suriyeli bir kadını çöpten yiyecek toplarken gördü

YAŞAM 20.07.2019 - 12:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Suriyeli bir kadını çöpten yiyecek toplarken gördü

Denizli Pamukkale ilçesinde Suriyeli bir mülteci kadının, çöp konteynırından aldığı yarım karpuzu evine götürdüğünü gören vatandaş gözyaşlarına boğuldu.   Suriye’deki savaş nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan ve Türkiye’ye sığınan binlerce kadından biri olan bir Suriyeli annenin, hasta kocası ve beş çocuğuna yedirmek için çöpten aldığı karpuzu eve götürmek isterken şahit olan bir vatandaş yaşananları anlattı.   Olay, dün Cuma Namazı sonrası Pamukkale İlçesi Aktepe Mahallesi’nde yaşandı. İsmini vermek istemeyen duyarlı vatandaş, Cuma Namazı sonrası Aktepe Mahallesi’ne giderken şahit olduğu anları şöyle anlattı.   Kardeşlerim; “dün Cuma’dan sonra Aktepe Mahallesi’ne giderken, eski Cuma Pazarı kavşağından döner dönmez pür tesettürlü bir kadının bir çöp kutusunun başında sağı solu kolaçan ederken gördüm. Arabamı sağa çektim ve izlemeye daldım. Cadde biraz boşalınca hızlıca çöp kutusunun içine daldı ve kesilip atılmış yarım bir karpuzu aldı ve koşar adım uzaklaşmaya başladı.   Arkasından koşmaya başladım, seslenmelerime karşılık vermedi. Nihayet girdiği bahçe kapısında yetiştim. Ağlıyordu. Ben de ağlamaya başladım. Biraz konuştum. Hasta bir koca ve beş çocuk.... Oy anam oyyyyy… Yanımda emanet bulunan 200 lirayı vermek istedim almadı. Israrlarım netice vermedi. Kapıyı kapatıp içeri girdi. Dert oldu içime. Biraz sonra döndüm kapıyı çalıp kenara çekildim. Kapı açılınca parayı uzattım almamakta ısrar etti. Rica minnet ve akan gözyaşlarıma hürmeten kabul etti. Ne onurlu ümmetin kadınları var biz de... Halimize şükredelim. Çevremize duyarlı olalım. Böyle İzzet ve onur Sahibi o kadar mülteci var ki görmeniz, gitmeniz ve ziyaret etmeniz lazım. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir...  O izzetli ve onurlu bir Suriyeli anneydi.” İfadelerine yer verdi.

Denizli Pamukkale ilçesinde Suriyeli bir mülteci kadının, çöp konteynırından aldığı yarım karpuzu evine götürdüğünü gören vatandaş gözyaşlarına boğuldu.

 

Suriye’deki savaş nedeniyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan ve Türkiye’ye sığınan binlerce kadından biri olan bir Suriyeli annenin, hasta kocası ve beş çocuğuna yedirmek için çöpten aldığı karpuzu eve götürmek isterken şahit olan bir vatandaş yaşananları anlattı.

 

Olay, dün Cuma Namazı sonrası Pamukkale İlçesi Aktepe Mahallesi’nde yaşandı. İsmini vermek istemeyen duyarlı vatandaş, Cuma Namazı sonrası Aktepe Mahallesi’ne giderken şahit olduğu anları şöyle anlattı.

 

Kardeşlerim; “dün Cuma’dan sonra Aktepe Mahallesi’ne giderken, eski Cuma Pazarı kavşağından döner dönmez pür tesettürlü bir kadının bir çöp kutusunun başında sağı solu kolaçan ederken gördüm. Arabamı sağa çektim ve izlemeye daldım. Cadde biraz boşalınca hızlıca çöp kutusunun içine daldı ve kesilip atılmış yarım bir karpuzu aldı ve koşar adım uzaklaşmaya başladı.

 

Arkasından koşmaya başladım, seslenmelerime karşılık vermedi. Nihayet girdiği bahçe kapısında yetiştim. Ağlıyordu. Ben de ağlamaya başladım. Biraz konuştum. Hasta bir koca ve beş çocuk.... Oy anam oyyyyy… Yanımda emanet bulunan 200 lirayı vermek istedim almadı. Israrlarım netice vermedi. Kapıyı kapatıp içeri girdi. Dert oldu içime. Biraz sonra döndüm kapıyı çalıp kenara çekildim. Kapı açılınca parayı uzattım almamakta ısrar etti. Rica minnet ve akan gözyaşlarıma hürmeten kabul etti. Ne onurlu ümmetin kadınları var biz de... Halimize şükredelim. Çevremize duyarlı olalım. Böyle İzzet ve onur Sahibi o kadar mülteci var ki görmeniz, gitmeniz ve ziyaret etmeniz lazım. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir...  O izzetli ve onurlu bir Suriyeli anneydi.” İfadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.