Tahliye edilen 22 kişiye kötü haber

ASAYİŞ 21.03.2017 - 09:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tahliye edilen 22 kişiye kötü haber

22 Kişiden bazı isimlere tutuklama kararı getirildi

Denizli gündemine bir çok kez ortaya attığı iddialar ile gündeme gelen ve kendisini Çivril’li gazeteci olarak tanıtan Ömer Turan, yine kendisine ait sosyal medya adresinden gece attığı bir twit ile hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu.      Geçtiğimiz günler de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılamanın 2. duruşması tamamlanmıştı. Mahkeme heyeti beklenmedik bir karar vererek 22 sanığın tahliyesini kararlaştırmıştı. Kurulduğunda GETİAD iken ismi Denizli İşadamları Derneği (DİAD) olarak değiştirilen derneğe üyeliklerin ya teşvik ya da ticareti geliştirme kaygılarıyla gerçekleştiğini, bu derneğe üye olan herkesin terör örgütüne üyelikle suçlanmasının anlamsız olduğu görüşü ağır basmış, tanık ve gizli tanık beyanlarının somut delillere dayanmadığını belirten sanık avukatları, müvekkillerin bazı duyumlarla atılan iftiralar yüzünden 8 aydır tutuklu ve ailelerinden uzak kalmalarına, birçoğunun iflasına neden olduğunu söylemişlerdi. 22'si firari, 43'ü tutuklu, 3'ü tutuksuz toplam 65 sanığı olan davanın 2. duruşmasında son celse oturumu yapılmış, Duruşmada Mahkeme Başkanı 31 maddeden oluşan ara kararı okumaya başlamış, Sanıklar, avukatları ve yakınları nefeslerini tutmuş beklerken, Mahkeme Başkanı Abdullah Asım Coşkun, Adem Oklu, Adnan Pekdemir, Ahmet Özkan Haybat, Ali ayrancı, Bilal Gören, Cavit Özer, Habip Yıldız, Hüseyin Moralıoğlu, İshak Kalkan, İskender Damgacı, Mesut Gören, Hilmi Yavaşlar, Mehmet Sağlam, Osman Kiriş, Osman Refik Esmek, Sezai Günalp, Veli Yağcı, Volkan Kartlı, Fehmi Demirten, Özkan Atik ve Veli Aytuğ’un tahliyesine karar vermişti.     Tahliye kararı verilen isimlere yurtdışı yasağı getirilmesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanıkların yakalanma konusundaki infazın yerine getirilmesinin beklenmesini kararlaştırılarak Dava, 2. duruşmada tanıkların dinlenmesi amacıyla 5 Temmuz 2017 tarihine ertelenmişti. FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarının aleyhine ifade veren 9’u gizli, 20 dolayında tanık olduğu biliniyordu.   YENİDEN TUTUKLANACAKLAR İDDİASI Ömer Turan kendisine ait sosyal medya adresinden, ‘’geçen hafta tahliye edilen 22 kişiden Adem Oklu ve Sezai Günalp başta olmak üzere birçoğunun tekrar tutuklanmasına karar verildi’’ yazarak paylaşım yapması ortalığın karışmasına yetti. Bu paylaşım sonrası ise ilk etapta 9 kişinin yeniden tutuklanması istendiği söylentileri aldı başını gitti. Ömer Turan’ın atmış olduğu ve iddia da bulunduğu twit’in doğru olup olmadığı ise önümüzdeki saatlerde belli olacak. Tahliye olan 22 kişiden kimlerin tutuklanması istendiği veya böyle bir şeyin gerçek olup olmadığı gün ağardığında ortaya çıkması bekleniyor. Ama ne olursa olsun gece saatlerinde Ömer Turan’ın attığı bu twit Denizli’de bomba etkisine sebep oldu. 
22 Kişiden bazı isimlere tutuklama kararı getirildi

Denizli gündemine bir çok kez ortaya attığı iddialar ile gündeme gelen ve kendisini Çivril’li gazeteci olarak tanıtan Ömer Turan, yine kendisine ait sosyal medya adresinden gece attığı bir twit ile hareketli saatlerin yaşanmasına sebep oldu.

 

 

 Geçtiğimiz günler de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarına yönelik yargılamanın 2. duruşması tamamlanmıştı. Mahkeme heyeti beklenmedik bir karar vererek 22 sanığın tahliyesini kararlaştırmıştı. Kurulduğunda GETİAD iken ismi Denizli İşadamları Derneği (DİAD) olarak değiştirilen derneğe üyeliklerin ya teşvik ya da ticareti geliştirme kaygılarıyla gerçekleştiğini, bu derneğe üye olan herkesin terör örgütüne üyelikle suçlanmasının anlamsız olduğu görüşü ağır basmış, tanık ve gizli tanık beyanlarının somut delillere dayanmadığını belirten sanık avukatları, müvekkillerin bazı duyumlarla atılan iftiralar yüzünden 8 aydır tutuklu ve ailelerinden uzak kalmalarına, birçoğunun iflasına neden olduğunu söylemişlerdi. 22'si firari, 43'ü tutuklu, 3'ü tutuksuz toplam 65 sanığı olan davanın 2. duruşmasında son celse oturumu yapılmış, Duruşmada Mahkeme Başkanı 31 maddeden oluşan ara kararı okumaya başlamış, Sanıklar, avukatları ve yakınları nefeslerini tutmuş beklerken, Mahkeme Başkanı Abdullah Asım Coşkun, Adem Oklu, Adnan Pekdemir, Ahmet Özkan Haybat, Ali ayrancı, Bilal Gören, Cavit Özer, Habip Yıldız, Hüseyin Moralıoğlu, İshak Kalkan, İskender Damgacı, Mesut Gören, Hilmi Yavaşlar, Mehmet Sağlam, Osman Kiriş, Osman Refik Esmek, Sezai Günalp, Veli Yağcı, Volkan Kartlı, Fehmi Demirten, Özkan Atik ve Veli Aytuğ’un tahliyesine karar vermişti.

 

 

Tahliye kararı verilen isimlere yurtdışı yasağı getirilmesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanıkların yakalanma konusundaki infazın yerine getirilmesinin beklenmesini kararlaştırılarak Dava, 2. duruşmada tanıkların dinlenmesi amacıyla 5 Temmuz 2017 tarihine ertelenmişti. FETÖ/PDY’nin finans ayağını oluşturdukları iddia edilen işadamlarının aleyhine ifade veren 9’u gizli, 20 dolayında tanık olduğu biliniyordu.

 



YENİDEN TUTUKLANACAKLAR İDDİASI


Ömer Turan kendisine ait sosyal medya adresinden, ‘’geçen hafta tahliye edilen 22 kişiden Adem Oklu ve Sezai Günalp başta olmak üzere birçoğunun tekrar tutuklanmasına karar verildi’’ yazarak paylaşım yapması ortalığın karışmasına yetti. Bu paylaşım sonrası ise ilk etapta 9 kişinin yeniden tutuklanması istendiği söylentileri aldı başını gitti. Ömer Turan’ın atmış olduğu ve iddia da bulunduğu twit’in doğru olup olmadığı ise önümüzdeki saatlerde belli olacak. Tahliye olan 22 kişiden kimlerin tutuklanması istendiği veya böyle bir şeyin gerçek olup olmadığı gün ağardığında ortaya çıkması bekleniyor. Ama ne olursa olsun gece saatlerinde Ömer Turan’ın attığı bu twit Denizli’de bomba etkisine sebep oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.