Tan Tekstil tasarım merkezi ile Denizli’ye güç katacak…

TEKNOLOJİ 25.01.2017 - 08:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tan Tekstil tasarım merkezi ile Denizli’ye güç katacak…

Pamukkale Teknokent işbirliğinde geçtiğimiz haftalarda Denizli’nin ilk Tasarım Merkezi’nin Aslı Tekstil’de kurulmasının hemen ardından, Tan Tekstil de Tasarım Merkezi ile faaliyetlerine başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ve Pamukkale Teknokent işbirliği ile Tan Tekstil; Türkiye'nin 10'uncu, Denizli'nin 2’inci "Tasarım Merkezi" olarak belgesini aldı.    Tasarım Merkezi onayı aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Tan Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Tan, “dünyada gün geçtikçe zorlaşan rekabet şartlarında daha fazla ihracat yapmak için fason üretim yapmak yerine kendi tasarımlarımızı satmayı hedeflemiştik. Devletimizin tasarım konusunda daha hızlı gelişmemiz için bize sağladığı bu destek, bizlere daha fazla ihracat yapmak ve daha fazla istihdam sağlamak için önemli bir teşvik oldu. Kendi tasarımlarımızı satmanın sektörde daha kalıcı olmamızı ve ülke olarak modayı üreten değil modaya yön veren bir konuma getireceği önemli bir gerçektir. Avrupa’daki bazı önemli markaların sezon kreasyonlarını tamamlamak için bizim gömleklik kumaş koleksiyonumuzu görmeyi beklemeleri bizim için önemli gurur kaynağıdır” dedi.   Pamukkale Teknokent, Ar-Ge Merkezi ve Tasarım Merkezi kurulumu çalışmalarını bütün hızıyla sürdürürken, önümüzdeki günlerde Denizli’ye yeni merkezler kazandırmaya da devam edecek.    Ar-Ge ve Tasarım Merkezi oluşturabilmek için öncelikle yönetmeliklerde belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Şartları yerine getirdiğiniz tespit edilirse, bu merkezleri kurmanız mümkün oluyor. Fakat bundan sonra da yapılan tüm çalışmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından denetlenmeye devam ediyor. Özgün tasarımların üretilmesini teşvik etmek üzere verilecek destekler arasında, vergi indirimi, sigorta prim desteği, gelir vergisi stopajı desteği ve damga vergisi istisnaları bulunuyor.
Pamukkale Teknokent işbirliğinde geçtiğimiz haftalarda Denizli’nin ilk Tasarım Merkezi’nin Aslı Tekstil’de kurulmasının hemen ardından, Tan Tekstil de Tasarım Merkezi ile faaliyetlerine başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ve Pamukkale Teknokent işbirliği ile Tan Tekstil; Türkiye'nin 10'uncu, Denizli'nin 2’inci "Tasarım Merkezi" olarak belgesini aldı. 

 

Tasarım Merkezi onayı aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Tan Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Tan, “dünyada gün geçtikçe zorlaşan rekabet şartlarında daha fazla ihracat yapmak için fason üretim yapmak yerine kendi tasarımlarımızı satmayı hedeflemiştik. Devletimizin tasarım konusunda daha hızlı gelişmemiz için bize sağladığı bu destek, bizlere daha fazla ihracat yapmak ve daha fazla istihdam sağlamak için önemli bir teşvik oldu. Kendi tasarımlarımızı satmanın sektörde daha kalıcı olmamızı ve ülke olarak modayı üreten değil modaya yön veren bir konuma getireceği önemli bir gerçektir. Avrupa’daki bazı önemli markaların sezon kreasyonlarını tamamlamak için bizim gömleklik kumaş koleksiyonumuzu görmeyi beklemeleri bizim için önemli gurur kaynağıdır” dedi.

 

Pamukkale Teknokent, Ar-Ge Merkezi ve Tasarım Merkezi kurulumu çalışmalarını bütün hızıyla sürdürürken, önümüzdeki günlerde Denizli’ye yeni merkezler kazandırmaya da devam edecek. 

 

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi oluşturabilmek için öncelikle yönetmeliklerde belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Şartları yerine getirdiğiniz tespit edilirse, bu merkezleri kurmanız mümkün oluyor. Fakat bundan sonra da yapılan tüm çalışmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından denetlenmeye devam ediyor. Özgün tasarımların üretilmesini teşvik etmek üzere verilecek destekler arasında, vergi indirimi, sigorta prim desteği, gelir vergisi stopajı desteği ve damga vergisi istisnaları bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.