Tarih eser kaçakçısı yakalandı

ASAYİŞ 25.04.2017 - 14:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarih eser kaçakçısı yakalandı

Denizli il Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Bizans ve Roma dönemine ait sikke satmaya çalışan 1 kişi yakalandı.

Denizli il Jandarma Komutanlığı ekipelri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Bizans ve Roma dönemine ait sikke satmaya çalışan 1 kişi yakalandı.   Denizli il jandarma komutanlığınca,  kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında; Pamukkale ilçesinde O.K. isimli şahsın elinde Roma ve Bizans dönemine ait sikke bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı yönünde bilgi elde edilmesi üzerine şahıs takibe alınarak çalışma başlatıldı.   24 nisan 2017 günü şüpheli O.K. İsimli şahsın kullandığı ve araçta bulunan tarihi eserleri satmak için Pamukkale mahallesine götürdüğü esnada il jandarma komutanlığı ekipleri operasyon icra etti. Operasyon neticesinde, çeşitli dönemlere ait; (197) adet ait sikke, (2) adet kandil, (2) bronz kolye ucu olmak üzere, toplam (201) adet tarihi eser ele geçirdi.                   Denizli Müze Müdürlüğünce yapılan bilirkişi inceleme raporunda, ele geçirilen malzemelerin 2863 sayılı kültür varlıklarını koruma kanunu kapsamında müzede korunması gerekli kültür varlığı olduğu tespit edildi. Ele geçirilen malzemelere el konularak, (1) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. 
Denizli il Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Bizans ve Roma dönemine ait sikke satmaya çalışan 1 kişi yakalandı.

Denizli il Jandarma Komutanlığı ekipelri tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Bizans ve Roma dönemine ait sikke satmaya çalışan 1 kişi yakalandı.

 

Denizli il jandarma komutanlığınca,  kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında; Pamukkale ilçesinde O.K. isimli şahsın elinde Roma ve Bizans dönemine ait sikke bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı yönünde bilgi elde edilmesi üzerine şahıs takibe alınarak çalışma başlatıldı.

 

24 nisan 2017 günü şüpheli O.K. İsimli şahsın kullandığı ve araçta bulunan tarihi eserleri satmak için Pamukkale mahallesine götürdüğü esnada il jandarma komutanlığı ekipleri operasyon icra etti. Operasyon neticesinde, çeşitli dönemlere ait; (197) adet ait sikke, (2) adet kandil, (2) bronz kolye ucu olmak üzere, toplam (201) adet tarihi eser ele geçirdi.

 

               

Denizli Müze Müdürlüğünce yapılan bilirkişi inceleme raporunda, ele geçirilen malzemelerin 2863 sayılı kültür varlıklarını koruma kanunu kapsamında müzede korunması gerekli kültür varlığı olduğu tespit edildi.

Ele geçirilen malzemelere el konularak, (1) şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.