Tarihe yolculukta 5 kafile uğurlandı

DENİZLİ 16.04.2018 - 13:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarihe yolculukta 5 kafile uğurlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa-Çanakkale gezisi tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Denizli genelinde 18.000 kişinin yararlanacağı kültür turuna katılan 5. kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan uğurladı.   Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisinde 5. kafile uğurlandı. Pamukkale ilçesinden toplam 10 otobüsle yola çıkan kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yolcu etti. Kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'yı ziyaret edecek 10 otobüsteki vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle Bursa’ya gideceksiniz. Burada ecdadımızın ülkemize kazandırdığı başta Ulu Cami olmak üzere kentteki birçok güzellikleri göreceksiniz" dedi.   "Yarınımız bugünden daha güzel olsun"   Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çanakkale’de ise ecdadımızın canını verdiği, kanını akıttığı yerleri de görüp onları ziyaret edeceksiniz. Şehitlerimizi ziyaret etmeye gidiyorsunuz. Ülkemiz için, Denizlimiz için, birbirimiz için dua edelim.Allahım birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Yarınımız bugünden daha iyi, daha güzel olsun. Ecdadımıza şehitlerimize bizden selam götürün. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz şimdiden kabul olsun” dedi.     Tarihle iç içe 2 gün   Gezinin ilk gününde Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edilecek. Gezinin ikinci gününde ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 50-75 yaş arası vatandaşlar için düzenlediği Bursa-Çanakkale gezisi tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Denizli genelinde 18.000 kişinin yararlanacağı kültür turuna katılan 5. kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan uğurladı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezisinde 5. kafile uğurlandı. Pamukkale ilçesinden toplam 10 otobüsle yola çıkan kafileyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yolcu etti. Kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa'yı ziyaret edecek 10 otobüsteki vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, “Öncelikle Bursa’ya gideceksiniz. Burada ecdadımızın ülkemize kazandırdığı başta Ulu Cami olmak üzere kentteki birçok güzellikleri göreceksiniz" dedi.

 

"Yarınımız bugünden daha güzel olsun"

 

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çanakkale’de ise ecdadımızın canını verdiği, kanını akıttığı yerleri de görüp onları ziyaret edeceksiniz. Şehitlerimizi ziyaret etmeye gidiyorsunuz. Ülkemiz için, Denizlimiz için, birbirimiz için dua edelim.Allahım birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Yarınımız bugünden daha iyi, daha güzel olsun. Ecdadımıza şehitlerimize bizden selam götürün. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz şimdiden kabul olsun” dedi.

 

 

Tarihle iç içe 2 gün

 

Gezinin ilk gününde Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edilecek. Gezinin ikinci gününde ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.