Tarihi Tahtalı Cami restore edilecek!

TURİZM 25.02.2017 - 09:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarihi Tahtalı Cami restore edilecek!

Çameli Güzelyurt Mahallesi tarihi eski Tahtalı Camii'nin tapusu düzenlenen protokolle ,Ahmet İlal tarafından Çameli Belediyesine bağışta bulundu. Çameli Belediyesi tarafından restore edilmek üzere caminin tapusu Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan aldı.

Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli  Belediyesi olarak tarihi yapıları sahiplenerek koruma altına aldıklarını ve günümüzün hizmetine sunacaklarını bildirdi. Arslan , bu çerçevede tarihi Tahtalı  Camisi'ni de restore ettirileceğini söyledi.   Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yaptığı açıklamada İlçemiz Güzelyurt Mahallesinde taşınmazı Tapusu Ahmet İlal'e ait 1.026.88 m2  olan Tarihi caminin tapusu belediyemize kazandırılmıştır. Tapu Törenine Katılan Çameli Kaymakamı Onur Özaydın,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,Çameli Tapu Müdürü Musa Doğ ve Ahmet İlal katıldı. Çameli Belediyesine bağışlanan Camii için imza atan Başkan Arslan,Ahmet İlal ve Tapu Müdürü hayırlı olsun dediler.       RESTORASYONU DENİZLİ VALİLİĞİ TARAFINDAN   Tarihi yapıları da onararak ilçenin  genel tarihi, mimari yapısı, kültür birikimi ve Anadolu’nun genel yapısında bütünlük sağladıklarını ifade eden Arslan,  ''Tarihi yapılar hem kültürel, hem de sosyal yaşantımızın birer parçası.  Önemli olan değerlerimizi koruyarak çağdaş ve modern bir ilçe olabilmek. Çameli'mizin  en eski yapısı olan bu Camiyi aslına uygun restorasyonla vatandaşlarımızın ibadetlerine açacağız. Restorasyonu ve tadilatı Denizli Valiliği tarafından karşılanacak olup  Çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yansı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirilecek cami, yeniden vatandaşlarımızın  kullanımına sunulacak” dedi       TURİZİME KAZANDIRALACAK Caminin 10 metre yakınında hizmet veren Güzelyurt Camiisi olduğundan dolayı uzun yıllardır ibadete kapalı olan Tahtalı Caminin restorasyon ve tadilat işlemleri Denizli Valiliği  tarafından gerçekleştirilecek. Eski ismi Tahtalı Camii olarak turizme kazandırılacaktır. Uzun yıllardır müjdeli haberi beklediklerini belirten Güzelyurt Mahalle Muhtarı Mevlit Atik  Denizli Valimiz  Dr Ahmet Altıparmak ,Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'a teşekkür etti.
Çameli Güzelyurt Mahallesi tarihi eski Tahtalı Camii'nin tapusu düzenlenen protokolle ,Ahmet İlal tarafından Çameli Belediyesine bağışta bulundu. Çameli Belediyesi tarafından restore edilmek üzere caminin tapusu Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan aldı.

Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli  Belediyesi olarak tarihi yapıları sahiplenerek koruma altına aldıklarını ve günümüzün hizmetine sunacaklarını bildirdi. Arslan , bu çerçevede tarihi Tahtalı  Camisi'ni de restore ettirileceğini söyledi.

 

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yaptığı açıklamada İlçemiz Güzelyurt Mahallesinde taşınmazı Tapusu Ahmet İlal'e ait 1.026.88 m2  olan Tarihi caminin tapusu belediyemize kazandırılmıştır. Tapu Törenine Katılan Çameli Kaymakamı Onur Özaydın,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ,Çameli Tapu Müdürü Musa Doğ ve Ahmet İlal katıldı. Çameli Belediyesine bağışlanan Camii için imza atan Başkan Arslan,Ahmet İlal ve Tapu Müdürü hayırlı olsun dediler.

 

 

 

RESTORASYONU DENİZLİ VALİLİĞİ TARAFINDAN

 

Tarihi yapıları da onararak ilçenin  genel tarihi, mimari yapısı, kültür birikimi ve Anadolu’nun genel yapısında bütünlük sağladıklarını ifade eden Arslan,  ''Tarihi yapılar hem kültürel, hem de sosyal yaşantımızın birer parçası.  Önemli olan değerlerimizi koruyarak çağdaş ve modern bir ilçe olabilmek. Çameli'mizin  en eski yapısı olan bu Camiyi aslına uygun restorasyonla vatandaşlarımızın ibadetlerine açacağız. Restorasyonu ve tadilatı Denizli Valiliği tarafından karşılanacak olup  Çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yansı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirilecek cami, yeniden vatandaşlarımızın  kullanımına sunulacak” dedi

 

 

 

TURİZİME KAZANDIRALACAK

Caminin 10 metre yakınında hizmet veren Güzelyurt Camiisi olduğundan dolayı uzun yıllardır ibadete kapalı olan Tahtalı Caminin restorasyon ve tadilat işlemleri Denizli Valiliği  tarafından gerçekleştirilecek. Eski ismi Tahtalı Camii olarak turizme kazandırılacaktır. Uzun yıllardır müjdeli haberi beklediklerini belirten Güzelyurt Mahalle Muhtarı Mevlit Atik  Denizli Valimiz  Dr Ahmet Altıparmak ,Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'a teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.