Tarihi zaferin 841. yılı kutlandı

DENİZLİ 18.09.2017 - 14:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarihi zaferin 841. yılı kutlandı

Anadolu’da Türklerin hakimiyetinin kesinleştiği ve 841 yıl önce Çivril ilçesinde yaşanan savaş olan Miryokefalon Savaşı’nın 841. yıl dönümü coşku ile kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu’da Türk hakimiyetinin kesin olarak kabul edildiği, Miryokefalon Savaşı’nın (17 Eylül 1176) 841. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 841 yıl önce savaşın yapıldığı Çivril’de düzenlenen programa, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve vatandaşlar katıldı.   Çivril Cumhuriyet Meydanı’ndaki kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın ve Halk Oyunları Grubu'nun gösterileri ile devam etti. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Malazgirt Savaşı nasıl biliniyorsa, İstanbul’un Fethi nasıl biliniyorsa Miryokefalon Savaşı’nın da Çivril’de yapıldığını, aslında Çivril olmasa Türkiye’nin olmayacağını herkese anlatacağız” dedi.     DEĞİRMENCİ: "BU GURUR DUYACAĞIMIZ BİR ZAFER"   Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, “17 Eylül, Çivril için Denizli için gurur duyacağımız bir gün. Toplumları devlet yapan, değerleridir, tarihleridir. Biz tarihimize sahip çıkacağız ki, geleceğimize güvenle bakabilelim. Şehirler de milletler gibidir, tarihleri marka haline getirir. Çivril’in marka olmasında birçok etken var. Bu güzelliklere Miryokefalon Savaşı ile yeni bir halka daha ekleyeceğiz. Ben bu programın yapımında emeği geçen başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.   "MİRYOKEFALON ANADOLU’DA TÜRK HAKİMİYETİNİ KESİN KILDI"   Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise, “Bu aziz millet şanlı tarihinde sayısız zaferlerle bu günlere ulaştı. Ecdadımız bize bu güzel toprakları bırakırken canını ortaya koydu, kanını akıttı. Bu zaferlerden öyleleri var ki Malazgirt ve Miryokefalon… Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapılarını Türklere açmıştır. Miryokefalon’da bu toprakların kesin olarak Türk toprağı olduğunu kanıtlamıştır” dedi. Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları, kahramanlık türküleri ve ağıtlardan oluşan bir konser verdi.   
Anadolu’da Türklerin hakimiyetinin kesinleştiği ve 841 yıl önce Çivril ilçesinde yaşanan savaş olan Miryokefalon Savaşı’nın 841. yıl dönümü coşku ile kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu’da Türk hakimiyetinin kesin olarak kabul edildiği, Miryokefalon Savaşı’nın (17 Eylül 1176) 841. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 841 yıl önce savaşın yapıldığı Çivril’de düzenlenen programa, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve vatandaşlar katıldı.

 

Çivril Cumhuriyet Meydanı’ndaki kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın ve Halk Oyunları Grubu'nun gösterileri ile devam etti. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, “Malazgirt Savaşı nasıl biliniyorsa, İstanbul’un Fethi nasıl biliniyorsa Miryokefalon Savaşı’nın da Çivril’de yapıldığını, aslında Çivril olmasa Türkiye’nin olmayacağını herkese anlatacağız” dedi.

 

 

DEĞİRMENCİ: "BU GURUR DUYACAĞIMIZ BİR ZAFER"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, “17 Eylül, Çivril için Denizli için gurur duyacağımız bir gün. Toplumları devlet yapan, değerleridir, tarihleridir. Biz tarihimize sahip çıkacağız ki, geleceğimize güvenle bakabilelim. Şehirler de milletler gibidir, tarihleri marka haline getirir. Çivril’in marka olmasında birçok etken var. Bu güzelliklere Miryokefalon Savaşı ile yeni bir halka daha ekleyeceğiz. Ben bu programın yapımında emeği geçen başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

"MİRYOKEFALON ANADOLU’DA TÜRK HAKİMİYETİNİ KESİN KILDI"

 

Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise, “Bu aziz millet şanlı tarihinde sayısız zaferlerle bu günlere ulaştı. Ecdadımız bize bu güzel toprakları bırakırken canını ortaya koydu, kanını akıttı. Bu zaferlerden öyleleri var ki Malazgirt ve Miryokefalon… Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapılarını Türklere açmıştır. Miryokefalon’da bu toprakların kesin olarak Türk toprağı olduğunu kanıtlamıştır” dedi. Konuşmaların ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları, kahramanlık türküleri ve ağıtlardan oluşan bir konser verdi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.