Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı, 2017

DENİZLİ 14.03.2018 - 11:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı, 2017

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı Denizli’de Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini yayımladı.    Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Denizli ilinde;   Mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri arttı Denizli ilinde mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,7 artarak 59 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri yüzde 13,5 artış göstererek 60 TL oldu. Denizli ili mevsimlik kadın işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin altında yer aldı.   Mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri arttı Denizli ilinde mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artarak 77 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri yüzde 10,1 artış göstererek 73 TL oldu. Denizli ili mevsimlik erkek işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin üstünde yer aldı.   Sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri Türkiye ortalamasının altında 2017 yılında Denizli ilinde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için 1 000 TL ve erkek işçiler için ise 1 325 TL olarak gerçekleşti. Türkiye’de sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için 1 576 TL ve erkek işçiler için ise 1 921 TL olarak gerçekleşti. Denizli ili sürekli kadın işçilere ödenen ücretlerde Türkiye ortalamasının altında, erkek işçilere ödenen aylık ücretlerde de Türkiye ortalamasının altındadır.

Türkiye İstatistik Kurumu 2017 yılı Denizli’de Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini yayımladı.

 

 Bu kapsamda TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından verilen bilgiye göre Denizli ilinde;

 

Mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri arttı

Denizli ilinde mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15,7 artarak 59 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri yüzde 13,5 artış göstererek 60 TL oldu. Denizli ili mevsimlik kadın işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin altında yer aldı.

 

Mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri arttı

Denizli ilinde mevsimlik erkek işçilerin günlük ücretleri 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artarak 77 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde ise mevsimlik kadın işçilerin günlük ücretleri yüzde 10,1 artış göstererek 73 TL oldu. Denizli ili mevsimlik erkek işçilere ödenen günlük ücretlerde Türkiye değerinin üstünde yer aldı.

 

Sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri Türkiye ortalamasının altında

2017 yılında Denizli ilinde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için 1 000 TL ve erkek işçiler için ise 1 325 TL olarak gerçekleşti. Türkiye’de sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, kadın işçiler için 1 576 TL ve erkek işçiler için ise 1 921 TL olarak gerçekleşti. Denizli ili sürekli kadın işçilere ödenen ücretlerde Türkiye ortalamasının altında, erkek işçilere ödenen aylık ücretlerde de Türkiye ortalamasının altındadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.