Tarladan Sofraya Fiyatı Meclis Araştırsın

SİYASET 14.10.2016 - 13:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tarladan Sofraya Fiyatı Meclis Araştırsın

denizli haber / denizli 20 haber / Tarladan Sofraya Fiyatı Meclis Araştırsın

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tarımsal ürünlerin tarladan sofraya kadar 4 kata varan fiyat artışı için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını ve alıcıların ürünlerin her aşamadaki fiyat artışını görebileceği barkod/karekod sisteminin oluşturulmasını önerdi. Arslan, önergesinde, çiftçinin ürünü pazara çıktıktan sonraki süreçte aracı sayısının da azaltılması gerekirken, ne üreticinin ne de tüketicinin bu düzenden fayda sağladığını belirtti.    Milletvekili Arslan, yeni bir politika önerdiği açıklamasında şunu savundu: “Ürün elde kalıyor, tarlada fiyat düşüyor ama sofraya katlanarak geliyor. Bu nasıl bir tarım politikasıdır? Meclis, tarım ve ticaretteki yanlışları araştırmalı. Yeni bir tarım ve ticaret düzeni şeffaf olmalı. Gelin barkod, karekodlu sisteme geçelim. Her bir ürünün etiketi üzerinde barkodu, karekodu olsun. Üreticiden çıktığı andan itibaren o ürünün tarla fiyatı, hangi aracıda ne kadar zamlandığını, pazarda ve markette, manavda en son hangi fiyata vardığını tüketici görebilsin.    Cep telefonlarından ya da pazarda, markette kurulacak ekranlardan okutulacak karekodla tarladan dükkan rafına, pazar tezgahına kadar vatandaş şeffaflığı görsün. Üretici değerinde kazansın, aracılar azalsın, ürün ucuza tüketilsin. Vatandaş hangi ürünü almak istiyorsa kaliteyi barkodunda görsün, ürün nasıl zamlanıyor bilsin, ona göre karar versin”dedi.
denizli haber / denizli 20 haber / Tarladan Sofraya Fiyatı Meclis Araştırsın

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, tarımsal ürünlerin tarladan sofraya kadar 4 kata varan fiyat artışı için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını ve alıcıların ürünlerin her aşamadaki fiyat artışını görebileceği barkod/karekod sisteminin oluşturulmasını önerdi. Arslan, önergesinde, çiftçinin ürünü pazara çıktıktan sonraki süreçte aracı sayısının da azaltılması gerekirken, ne üreticinin ne de tüketicinin bu düzenden fayda sağladığını belirtti. 

 


Milletvekili Arslan, yeni bir politika önerdiği açıklamasında şunu savundu: “Ürün elde kalıyor, tarlada fiyat düşüyor ama sofraya katlanarak geliyor. Bu nasıl bir tarım politikasıdır? Meclis, tarım ve ticaretteki yanlışları araştırmalı. Yeni bir tarım ve ticaret düzeni şeffaf olmalı. Gelin barkod, karekodlu sisteme geçelim. Her bir ürünün etiketi üzerinde barkodu, karekodu olsun. Üreticiden çıktığı andan itibaren o ürünün tarla fiyatı, hangi aracıda ne kadar zamlandığını, pazarda ve markette, manavda en son hangi fiyata vardığını tüketici görebilsin. 

 

Cep telefonlarından ya da pazarda, markette kurulacak ekranlardan okutulacak karekodla tarladan dükkan rafına, pazar tezgahına kadar vatandaş şeffaflığı görsün. Üretici değerinde kazansın, aracılar azalsın, ürün ucuza tüketilsin. Vatandaş hangi ürünü almak istiyorsa kaliteyi barkodunda görsün, ürün nasıl zamlanıyor bilsin, ona göre karar versin”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.