Tataristan Sağlık Bakanı, Denizli’deki termal otellerde incelemelerde bulundu

GÜNDEM 14.12.2016 - 08:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tataristan Sağlık Bakanı, Denizli’deki termal otellerde incelemelerde bulundu

denizli haber / denizli 20 haber / Tataristan Sağlık Bakanı, Denizli’deki termal otellerde incelemelerde bulundu

Sağlık ve termal turizminin Türkiye ile Tataristan arasında geliştirilmesi amacıyla Denizli’ye gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, beraberindeki heyet ile Karahayıt'taki termal otellerde incelemelerde bulundu.    Denizli Valiliği tarafından davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, beraberindeki heyetle Pamukkale ilçesinde yer alan termal turizm yeri Karahayıt’ta incelemelerde bulundu. Karahayıt’taki termal otel ile termal tıp merkezine yapılan inceleme gezisine Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Tataristan Rehabilitasyon Başsorumlusu Rezeda Bodrova ve Tataristan’dan çeşitli rehabilitasyon uzmanları, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ile Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı katıldı. Heyeti karşılayan Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, termal tıp merkezini tanıttı. Daha sonra otel bünyesindeki termal tıp merkezinde yapılan çalışmalar hakkında Sağlık Merkezi Müdürü Turgay Sehil, bilgiler verdi.   Daha sonra basının sorularını yanıtlayan ve Denizli’deki termal sağlık hizmetleri hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli ve Pamukkale'yi ve bölgedeki turizm potansiyelini Tataristan sağlık heyetine anlattıklarını belirtti. Arpacı, "İlerideki yıllarda verilmesi planlanan termal sağlık gücümüzü kendilerine anlatmak için buraya davet ettik. İnşallah önümüzdeki 2017 yıl içerisinde Denizli'ye Tataristan, Rusya ve Orta Asya cumhuriyetlerinden termal sağlık turizmi ile ilgili birçok hastayı misafir edip onları tedavi ederek, ülkelerine güler yüzle göndermeyi düşünüyoruz" dedi. Denizli'deki termal turizmi ile ilgili görüşlerini aktaran Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ise, “Çok beğendim. Çok değişik bir atmosfer var gerçekten de tedavi olmaya yardımcı olan bir atmosferdir. Bu iki günde bile çok enerji toplayacağımıza eminim. Yani doğanın kendi gücünü burada görüyoruz. İki gün sonra Ankara’da iş forumu düzenlenecek. Tataristan şirketleri de orada yer alacak. Türkiye Ekonomi Bakanının da katılmış olduğu,Tataristan’da düzenlenen bir iş formu olmuştu. İki önemli iş alanı belirlenmişti, bunlar sanayi ve tıp” diye konuştu.   15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Türkiye’nin geçtiği sürece değinen Sağlık Bakanı Vafin, “Aslında Rusya da benzer durumlarla karşılaşmış bir ülke, dolayısıyla mevcut olan durumu anlayışla karşılıyoruz, anlayışla yaklaşıyoruz. Tabi bu olayların bizim işbirliğimiz için negatif bir etkisi olmaması için gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.    
denizli haber / denizli 20 haber / Tataristan Sağlık Bakanı, Denizli’deki termal otellerde incelemelerde bulundu

Sağlık ve termal turizminin Türkiye ile Tataristan arasında geliştirilmesi amacıyla Denizli’ye gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, beraberindeki heyet ile Karahayıt'taki termal otellerde incelemelerde bulundu. 

 


Denizli Valiliği tarafından davet edilen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, beraberindeki heyetle Pamukkale ilçesinde yer alan termal turizm yeri Karahayıt’ta incelemelerde bulundu. Karahayıt’taki termal otel ile termal tıp merkezine yapılan inceleme gezisine Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin, Tataristan Rehabilitasyon Başsorumlusu Rezeda Bodrova ve Tataristan’dan çeşitli rehabilitasyon uzmanları, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ile Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı katıldı. Heyeti karşılayan Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, termal tıp merkezini tanıttı. Daha sonra otel bünyesindeki termal tıp merkezinde yapılan çalışmalar hakkında Sağlık Merkezi Müdürü Turgay Sehil, bilgiler verdi.

 


Daha sonra basının sorularını yanıtlayan ve Denizli’deki termal sağlık hizmetleri hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Denizli ve Pamukkale'yi ve bölgedeki turizm potansiyelini Tataristan sağlık heyetine anlattıklarını belirtti. Arpacı, "İlerideki yıllarda verilmesi planlanan termal sağlık gücümüzü kendilerine anlatmak için buraya davet ettik. İnşallah önümüzdeki 2017 yıl içerisinde Denizli'ye Tataristan, Rusya ve Orta Asya cumhuriyetlerinden termal sağlık turizmi ile ilgili birçok hastayı misafir edip onları tedavi ederek, ülkelerine güler yüzle göndermeyi düşünüyoruz" dedi.
Denizli'deki termal turizmi ile ilgili görüşlerini aktaran Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ise, “Çok beğendim. Çok değişik bir atmosfer var gerçekten de tedavi olmaya yardımcı olan bir atmosferdir. Bu iki günde bile çok enerji toplayacağımıza eminim. Yani doğanın kendi gücünü burada görüyoruz. İki gün sonra Ankara’da iş forumu düzenlenecek. Tataristan şirketleri de orada yer alacak. Türkiye Ekonomi Bakanının da katılmış olduğu,Tataristan’da düzenlenen bir iş formu olmuştu. İki önemli iş alanı belirlenmişti, bunlar sanayi ve tıp” diye konuştu.

 


15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Türkiye’nin geçtiği sürece değinen Sağlık Bakanı Vafin, “Aslında Rusya da benzer durumlarla karşılaşmış bir ülke, dolayısıyla mevcut olan durumu anlayışla karşılıyoruz, anlayışla yaklaşıyoruz. Tabi bu olayların bizim işbirliğimiz için negatif bir etkisi olmaması için gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.