Tavas, Genç Gönüllü Projesine Yoğun İlgi Gösterdi

DENİZLİ 18.11.2019 - 12:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Tavas, Genç Gönüllü Projesine Yoğun İlgi Gösterdi

Tavas İlçe Tarım Müdürlüğümüzce Genç Gönüllüler Projesi kapsamında gençlere yönelik "Kim Demiş Tarım Bitiyor, Gençler Toprakla Buluşuyor" temalı etkinlik düzenledi.   Etkinliğe Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakaş, İl Tarım Orman Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Nas, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, İdare Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.     Proje hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Meltem Sanciş Tavas’ta böyle bir projeyi yürütmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “ Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" çerçevesinde burada biraraya geldik. Buradaki genç arkadaşlarımız öncelikle e-devlet sistemi üzerinden gönüllü kaydını yaptırarak, bu etkinliğe katılmak istediler. Tamamen gönüllülük esasına göre buraya geldiler. Bizlerde Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatı olarak bu etkinliği düzenledik. Birazdan tarlada yetişen sebzeleri bizzat yerinde inceleyeceğiz. İnşallah faydalı bir program olur. ”dedi.      Öğrencilerle birlikte tarlaya gidilerek lahana, marul, kereviz, brokoli, ıspanak ve maydanoz hakkında teknik bilgiler anlatılarak sebze hasatı yapıldı. Daha sonra Ziraat Mühendisi Hüsamettin Nikbay tarafından tarımsal ürünlerin tarladan satış yerlerine dek uzanan yolculuğu hakkında bilgi verildi.   Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak ve onların tarımla iç içe olmalarını sağlamak adına çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde bulunan Gençlik Kamplarında gönüllülük bilincini özendirici faaliyetler aracılığıyla israf, küresel ısınma, gıda, su, toprak ve iklim değişikliği gibi konularda başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde duyarlılık düzeyini yükseltmek, doğaya karşı ödev ve sorumluluklarını benimsetmek amacıyla yürütülecek faaliyetler ile gençlerimizin doğa, tarım, orman ve hayvancılık gibi hususlarda bilinçlendirilerek doğaya ve tabiata karşı daha hassas bireyler haline getirilmesi amaçlanmaktadır.          

Tavas İlçe Tarım Müdürlüğümüzce Genç Gönüllüler Projesi kapsamında gençlere yönelik "Kim Demiş Tarım Bitiyor, Gençler Toprakla Buluşuyor" temalı etkinlik düzenledi.

 

Etkinliğe Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakaş, İl Tarım Orman Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Nas, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Tozlukoğlu, İdare Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

Proje hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Meltem Sanciş Tavas’ta böyle bir projeyi yürütmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “ Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan "Gönüllülük Alanında İş Birliği Protokolü" çerçevesinde burada biraraya geldik. Buradaki genç arkadaşlarımız öncelikle e-devlet sistemi üzerinden gönüllü kaydını yaptırarak, bu etkinliğe katılmak istediler. Tamamen gönüllülük esasına göre buraya geldiler. Bizlerde Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatı olarak bu etkinliği düzenledik. Birazdan tarlada yetişen sebzeleri bizzat yerinde inceleyeceğiz. İnşallah faydalı bir program olur. ”dedi. 

 

 

Öğrencilerle birlikte tarlaya gidilerek lahana, marul, kereviz, brokoli, ıspanak ve maydanoz hakkında teknik bilgiler anlatılarak sebze hasatı yapıldı. Daha sonra Ziraat Mühendisi Hüsamettin Nikbay tarafından tarımsal ürünlerin tarladan satış yerlerine dek uzanan yolculuğu hakkında bilgi verildi.

 

Gençlerin tarıma olan ilgisini artırmak ve onların tarımla iç içe olmalarını sağlamak adına çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde bulunan Gençlik Kamplarında gönüllülük bilincini özendirici faaliyetler aracılığıyla israf, küresel ısınma, gıda, su, toprak ve iklim değişikliği gibi konularda başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde duyarlılık düzeyini yükseltmek, doğaya karşı ödev ve sorumluluklarını benimsetmek amacıyla yürütülecek faaliyetler ile gençlerimizin doğa, tarım, orman ve hayvancılık gibi hususlarda bilinçlendirilerek doğaya ve tabiata karşı daha hassas bireyler haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.