Tavas kültürü ve zeybeği bu festivalde tanıtılacak!

DENİZLİ 19.07.2018 - 14:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Tavas kültürü ve zeybeği bu festivalde tanıtılacak!

Tavas Beledi Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali etkinliğini duyurmak amaçlı Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Akyol " Festival nedeniyle tüm vatandaşlarımızı Serin Tavası'mıza bekliyoruz" dedi.    Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 20-21-22 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Ege'nin efelerinin buluşacağı festivalde efe kültürünü görmek ve yaşamak isteyen herkesi Tavas’ta davet etti. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol," Düzenlediğimiz festival ile bizim derdimiz, öncelikli olarak Tavas'ın adını duyurmaktır. Tavas'ın isminin duyulmasına ihtiyaç mı var? diye sorarsanız aslında yok ama, yaptığımız devrim niteliğindeki çalışmaların ve kültür hazinelerimizin duyulması ve tanıtılması açısından önem arz etmektedir. Dosta güven düşmana korku salan zeybek kültürünü herkese her kesime tanıtmak ve yaşatmak istedik. Akademik olarak yapılan çalışmalarla da Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğu tescillendi. Festivalimize Ege'nin tüm illerinden katılacak olan efeler yer alacaktır. Tavas Zeybeği Türkiye'de ilk üç sırada yer almaktadır. Çevre illerden ve yurt dışından konukların da katılımıyla bölgesel bir niteliğe kavuşacak. İlerleyen yıllarda ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenlediğimiz festivalle bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleriyle, her yönüyle tanıtmak istiyoruz. Ayrıca gençler tarafından sevilen iki sanatçımızda Tavas'ta bizimle beraber olacak. Yine Pazar günü sabah saatlerinde Yahşiler mevkiinde Gökay Şenliklerimiz yapılacak. Sürprizler devam ediyor diyor. Tavasımız serin olduğu için festivalimize katılacak vatandaşlarımızın ceketleri ile birlikte gelmelerini önemle rica ediyorum. Ve bu festivalimize icabet etmek isteyen tüm Denizli halkımızı davet ediyorum" dedi.   20 Temmuzda Cuma günü başlayacak etkinlik, saat 17: 30'da çarşı meydanından Bağlar mesireliğine Mehteran, Atlılar, Halk Oyunları Ekipleri ve vatandaşlarla kortej yürüyüşü yapılarak başlayacak. Cuma günü Tavaslılar halk oyunlarına doyacak. Cumartesi günü Kolpa grubu, Pazar günü ise Derya Uluğ konseriyle Zeybek Festivali büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birçok esnafın da festivalde stant açmasıyla festival karnaval havasında geçecek.

Tavas Beledi Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali etkinliğini duyurmak amaçlı Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Akyol " Festival nedeniyle tüm vatandaşlarımızı Serin Tavası'mıza bekliyoruz" dedi.

 

 Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali 20-21-22 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Ege'nin efelerinin buluşacağı festivalde efe kültürünü görmek ve yaşamak isteyen herkesi Tavas’ta davet etti.



Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol," Düzenlediğimiz festival ile bizim derdimiz, öncelikli olarak Tavas'ın adını duyurmaktır. Tavas'ın isminin duyulmasına ihtiyaç mı var? diye sorarsanız aslında yok ama, yaptığımız devrim niteliğindeki çalışmaların ve kültür hazinelerimizin duyulması ve tanıtılması açısından önem arz etmektedir. Dosta güven düşmana korku salan zeybek kültürünü herkese her kesime tanıtmak ve yaşatmak istedik. Akademik olarak yapılan çalışmalarla da Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğu tescillendi. Festivalimize Ege'nin tüm illerinden katılacak olan efeler yer alacaktır. Tavas Zeybeği Türkiye'de ilk üç sırada yer almaktadır. Çevre illerden ve yurt dışından konukların da katılımıyla bölgesel bir niteliğe kavuşacak. İlerleyen yıllarda ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenlediğimiz festivalle bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleriyle, her yönüyle tanıtmak istiyoruz. Ayrıca gençler tarafından sevilen iki sanatçımızda Tavas'ta bizimle beraber olacak. Yine Pazar günü sabah saatlerinde Yahşiler mevkiinde Gökay Şenliklerimiz yapılacak. Sürprizler devam ediyor diyor. Tavasımız serin olduğu için festivalimize katılacak vatandaşlarımızın ceketleri ile birlikte gelmelerini önemle rica ediyorum. Ve bu festivalimize icabet etmek isteyen tüm Denizli halkımızı davet ediyorum" dedi.

 

20 Temmuzda Cuma günü başlayacak etkinlik, saat 17: 30'da çarşı meydanından Bağlar mesireliğine Mehteran, Atlılar, Halk Oyunları Ekipleri ve vatandaşlarla kortej yürüyüşü yapılarak başlayacak. Cuma günü Tavaslılar halk oyunlarına doyacak. Cumartesi günü Kolpa grubu, Pazar günü ise Derya Uluğ konseriyle Zeybek Festivali büyük bir coşkuyla kutlanacak. Birçok esnafın da festivalde stant açmasıyla festival karnaval havasında geçecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.