TAVAS’TA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ

DENİZLİ 19.04.2018 - 09:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

TAVAS’TA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ

TAVAS’TA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ Tavas’ta doğalgaz hattı ile ilgili keşif çalışmalarının tamamlanmasının ardından hat döşeme çalışmaları başladı.   Doğalgaz çalışmalarının startı, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve doğalgaz firma yetkililerinin katılımıyla verildi. Hattın başlangıcı olan Ramazan Köylü Caddesi üzerinde açılan kanala ilk doğalgaz borusu yerleştirildi.   Yıllardır beklenen bu müjdeli çalışmanın temelini bugün itibariyle attıklarını ifade eden Başkan Akyol, “Bugün Tavas olarak ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda hız kazanan, ilçemize doğalgaz getirilmesi çalışmalarında ilk adımı atmış bulunmaktayız. İnşallah Tavasımıza en kısa zamanda doğalgazla buluşturacağız. İki etaptan oluşacak olan doğalgaz çalışmasında ilk olarak 10 km’lik alandaki çalışmalar 40 gün içerisinde tamamlanacak. Şu an polietilen diye adlandırdığımız boru, binalarda kullanacağımız servis atkısı diye nitelendirdiğimiz ana dağıtım hatlarıdır. Bu aşamayı tamamladıktan sonra ikinci aşama olan çelik hattına başlanacak olup; 31 Aralık 2018 itibariyle de Basınç Düşürme İstasyonlarını tamamlanıp, Tavas’ı doğalgazla buluşturmayı hedefliyoruz. Doğalgazın gelmesi ilçeye çevre ve ekonomik açıdan ciddi katkılar sağlar. Doğalgaz, çevreye duyarlı, havayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen "Çevreci" bir enerji kaynağıdır.   Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, emeği geçen tüm Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a, Enerya Yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah kaza bela vermesin inşallah” dedi.   Tavas Kaymakamı Recep Öztürk,”Bugün ilçemiz açısından önemli bir hizmetin başlangıcında bir araya geldik. Bu güzel hizmetin Tavasımıza gelmesine vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ekonomi Bakanımıza, Bakanlarımıza ve yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

TAVAS’TA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA START VERİLDİ

Tavas’ta doğalgaz hattı ile ilgili keşif çalışmalarının tamamlanmasının ardından hat döşeme çalışmaları başladı.

 

Doğalgaz çalışmalarının startı, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve doğalgaz firma yetkililerinin katılımıyla verildi. Hattın başlangıcı olan Ramazan Köylü Caddesi üzerinde açılan kanala ilk doğalgaz borusu yerleştirildi.

 

Yıllardır beklenen bu müjdeli çalışmanın temelini bugün itibariyle attıklarını ifade eden Başkan Akyol, “Bugün Tavas olarak ayrı bir heyecan ve mutluluk içerisindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda hız kazanan, ilçemize doğalgaz getirilmesi çalışmalarında ilk adımı atmış bulunmaktayız. İnşallah Tavasımıza en kısa zamanda doğalgazla buluşturacağız. İki etaptan oluşacak olan doğalgaz çalışmasında ilk olarak 10 km’lik alandaki çalışmalar 40 gün içerisinde tamamlanacak. Şu an polietilen diye adlandırdığımız boru, binalarda kullanacağımız servis atkısı diye nitelendirdiğimiz ana dağıtım hatlarıdır. Bu aşamayı tamamladıktan sonra ikinci aşama olan çelik hattına başlanacak olup; 31 Aralık 2018 itibariyle de Basınç Düşürme İstasyonlarını tamamlanıp, Tavas’ı doğalgazla buluşturmayı hedefliyoruz. Doğalgazın gelmesi ilçeye çevre ve ekonomik açıdan ciddi katkılar sağlar. Doğalgaz, çevreye duyarlı, havayı kirletmeyen, doğaya zarar vermeyen "Çevreci" bir enerji kaynağıdır.

 

Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, emeği geçen tüm Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a, Enerya Yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah kaza bela vermesin inşallah” dedi.

 

Tavas Kaymakamı Recep Öztürk,”Bugün ilçemiz açısından önemli bir hizmetin başlangıcında bir araya geldik. Bu güzel hizmetin Tavasımıza gelmesine vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ekonomi Bakanımıza, Bakanlarımıza ve yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.