Tavas'ta Fidanlar Toprakla Buluştu

DENİZLİ 21.02.2018 - 12:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tavas'ta Fidanlar Toprakla Buluştu

Tavas Belediyesi, "Daha Yeşil Bir Tavas" sloganıyla çevre ve doğa bilincini aşılamak amacıyla vatandaşlara 1000 ceviz, 500 çam ve 500 karaselvi fidanını ücretsiz dağıttı.   Tavas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Denizli Orman Fidanlıklar Müdürlüğünden temin edilen fidanlar toprakla buluşturulmak üzere vatandaşlara dağıtıldı.     TAVAS YEŞİLLENİYOR Ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Akyol, "Peygamber Efendimiz "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" diye buyurmaktadır. Ormanlarımızı korumak, yeşil alanlara sahip çıkmak ve bu alanları arttırmak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza erken yaşlarda öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkacak bir gelecek inşa etmeliyiz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras; yeşil bir dünya hazırlamak ve onu korumaktır.     Tavas Belediyesi olarak ilçemizin var olan yeşil alanlarını korumak ve gelecek nesillere daha yeşil alan bırakmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda ilçemizin tüm yerleşim alanlarını yeşillendirmek amacıyla çiçek dikimi başta olmak üzere yolları, parkları ve kavşakları farklı fidan türleriyle güzelleştiriyoruz. Buradaki tek amacımız; ağaç ve orman sevgisini artırmak, var olan orman ve çevre duyarlılıklarını geliştirmektir. Tüm hemşerilerimizin de bu duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu.  

Tavas Belediyesi, "Daha Yeşil Bir Tavas" sloganıyla çevre ve doğa bilincini aşılamak amacıyla vatandaşlara 1000 ceviz, 500 çam ve 500 karaselvi fidanını ücretsiz dağıttı.

 

Tavas Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Denizli Orman Fidanlıklar Müdürlüğünden temin edilen fidanlar toprakla buluşturulmak üzere vatandaşlara dağıtıldı.

 

 

TAVAS YEŞİLLENİYOR

Ormanların bir milletin en önemli zenginlik kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Akyol, "Peygamber Efendimiz "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" diye buyurmaktadır. Ormanlarımızı korumak, yeşil alanlara sahip çıkmak ve bu alanları arttırmak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza erken yaşlarda öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkacak bir gelecek inşa etmeliyiz. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli ve en paha biçilmez miras; yeşil bir dünya hazırlamak ve onu korumaktır.

 

 

Tavas Belediyesi olarak ilçemizin var olan yeşil alanlarını korumak ve gelecek nesillere daha yeşil alan bırakmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda ilçemizin tüm yerleşim alanlarını yeşillendirmek amacıyla çiçek dikimi başta olmak üzere yolları, parkları ve kavşakları farklı fidan türleriyle güzelleştiriyoruz. Buradaki tek amacımız; ağaç ve orman sevgisini artırmak, var olan orman ve çevre duyarlılıklarını geliştirmektir. Tüm hemşerilerimizin de bu duyarlılığı göstereceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.