Tavas’ta Örtü Altı Seracılık Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

YAŞAM 07.12.2016 - 09:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tavas’ta Örtü Altı Seracılık Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

denizli haber / denizli 20 haber / Tavas’ta Örtü Altı Seracılık Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Tavas Belediyesi, ilçe genelinde örtü altı seracılığı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.   Vatandaşlar ve yetkilileri bir araya getirmeyi amaçlayan programın ikincisi Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.   El Birliğiyle Güzel İşler Başarabiliriz   Üreticinin her zaman yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Topraklarımızın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. İlçe genelinde dalga dalga örtü altı seracılığını anlatarak, yetkililerle onları buluşturuyoruz.Gerekli girişimlerin vatandaşlarımız tarafından benimsenmesini ve hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Bizler üreticilerimize bütün kuruluşlarımızla birlikte elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Vatandaşımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanımlardan haberdar olmasını istiyoruz. Bunları iyi bir şekilde planlayarak değişik fikirlerin ortaya çıkmasıyla geleceklerine yön vermeleri konusunda el birliğiyle güzel işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.   Toprağımızın Kıymetini İyi Bilelim   Seracılık konusunda bölge halkının iyi bir şekilde bilinçlendirilmesinin önemini vurgulayan Kaymakam Dr. Osman Varol, “Toprağımızın kıymetini iyi bilmeliyiz. Seracılık iyi finanse edilir ve çift ürün yetiştiriciliği yapılırsa hem kazanır hem de kazandırır. Vatandaşlarımız arasında bir ürün piyasada ne kadar çok olursa o kadar ucuz olur şeklinde bir düşünce var. Normal şartlarda bu doğrudur. Fakat Örtü Altı Seracılıkta durum tam tersidir. Ne kadar çok ürün olursa o kadar fiyat artar. Yani açık üretim gibi bir fiyat kaygınız olmaz” dedi.   Bölgenin verimli topraklarında ürün desenini artırmak ve kaliteli ürünler yetiştirmek üzere toplanan üreticilere, örtü altı seracılığı ve sebze meyve halinin işleyişi hakkında bilgi veren Denizli Meyve Sebze Komisyonculuğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztürk, üreticilere örtü altı seracılığın maliyeti ve yetiştirilen ürünlerin pazarlama garantisi hakkında da toplantıya katılan vatandaşlara ve yetkililere bilgi verdi.   Toplantı, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’ün katılımcılara bilgilendirmesinin ardından, soru cevap şeklinde devam etti. Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, Denizli Meyve Sebze Komisyonculuğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Öztürk ve vatandaşlar katıldı.  
denizli haber / denizli 20 haber / Tavas’ta Örtü Altı Seracılık Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Tavas Belediyesi, ilçe genelinde örtü altı seracılığı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

 

Vatandaşlar ve yetkilileri bir araya getirmeyi amaçlayan programın ikincisi Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

El Birliğiyle Güzel İşler Başarabiliriz

 

Üreticinin her zaman yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Topraklarımızın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. İlçe genelinde dalga dalga örtü altı seracılığını anlatarak, yetkililerle onları buluşturuyoruz.Gerekli girişimlerin vatandaşlarımız tarafından benimsenmesini ve hayata geçirilmesini arzu ediyoruz. Bizler üreticilerimize bütün kuruluşlarımızla birlikte elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Vatandaşımızın çağın gerektirdiği bilgi ve donanımlardan haberdar olmasını istiyoruz. Bunları iyi bir şekilde planlayarak değişik fikirlerin ortaya çıkmasıyla geleceklerine yön vermeleri konusunda el birliğiyle güzel işler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

 

Toprağımızın Kıymetini İyi Bilelim

 

Seracılık konusunda bölge halkının iyi bir şekilde bilinçlendirilmesinin önemini vurgulayan Kaymakam Dr. Osman Varol, “Toprağımızın kıymetini iyi bilmeliyiz. Seracılık iyi finanse edilir ve çift ürün yetiştiriciliği yapılırsa hem kazanır hem de kazandırır. Vatandaşlarımız arasında bir ürün piyasada ne kadar çok olursa o kadar ucuz olur şeklinde bir düşünce var. Normal şartlarda bu doğrudur. Fakat Örtü Altı Seracılıkta durum tam tersidir. Ne kadar çok ürün olursa o kadar fiyat artar. Yani açık üretim gibi bir fiyat kaygınız olmaz” dedi.

 

Bölgenin verimli topraklarında ürün desenini artırmak ve kaliteli ürünler yetiştirmek üzere toplanan üreticilere, örtü altı seracılığı ve sebze meyve halinin işleyişi hakkında bilgi veren Denizli Meyve Sebze Komisyonculuğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztürk, üreticilere örtü altı seracılığın maliyeti ve yetiştirilen ürünlerin pazarlama garantisi hakkında da toplantıya katılan vatandaşlara ve yetkililere bilgi verdi.

 

Toplantı, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’ün katılımcılara bilgilendirmesinin ardından, soru cevap şeklinde devam etti.

Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Ziraat Odası Başkanı Orhan Akyol, Denizli Meyve Sebze Komisyonculuğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.