Tavas'ta Rahvan Atlar Zamanı

KÜLTÜR 20.09.2017 - 14:17, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tavas'ta Rahvan Atlar Zamanı

Denizli'nin Tavas ilçesinde her yıl Tavas Belediyesi ve Tavas Rahvan Atlı Spor Kulubü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Geleneksel 10. Rahvan At Yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.   Tavas Kızılcabölük makasında gerçekleştirilen yarışlara katılım yoğundu. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene binlerce vatandaş katıldı.     Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, rahvan at yarışlarının yüzyıllardır ege topraklarında yapıldığını belirterek, belediye olarak geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Rahvan atlarının koşmayıp hızlı yürüdüğünü, bu nedenle farklı bir yanının olduğunu belirten Akyol, Göreve geldiğimizden buyana gelenekselleştirilen rahvan at yarışlarına ev sahipliği yaparak, ilçemizde farklılık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yarışların oldukça iddialı geçmesinden mutluluk duyduklarını belirten Başkan Akyol, "Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. İddialı bir yarış izledik. Yarışmalara katılan tüm rahvancılar ve yarışmalarda emeği geçen tüm tertip komitesi ve görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.     Tavas Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Hasan Keçeci, "Bu seneki yarışlar çok çekişmeli geçti. Diğer illerden de yarış severlerin katımlıyla yoğun tempoda geçen yarışlar adına yakışır şekilde güzel bir organizasyon oldu. Bu organizasyonun olmasına destek veren Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.   Bu sene ki Tavas Rahvan At Yarışları Ağalığına geçen senenin yarış ağası Veli Çıtışlı seçildi. Yarışmalarda başarılı olan yarışçılara protokol tarafından kupaları verildi.  

Denizli'nin Tavas ilçesinde her yıl Tavas Belediyesi ve Tavas Rahvan Atlı Spor Kulubü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen Geleneksel 10. Rahvan At Yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.

 

Tavas Kızılcabölük makasında gerçekleştirilen yarışlara katılım yoğundu. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene binlerce vatandaş katıldı.

 

 

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, rahvan at yarışlarının yüzyıllardır ege topraklarında yapıldığını belirterek, belediye olarak geleneksel değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Rahvan atlarının koşmayıp hızlı yürüdüğünü, bu nedenle farklı bir yanının olduğunu belirten Akyol, Göreve geldiğimizden buyana gelenekselleştirilen rahvan at yarışlarına ev sahipliği yaparak, ilçemizde farklılık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yarışların oldukça iddialı geçmesinden mutluluk duyduklarını belirten Başkan Akyol, "Atalarımızın yaşantı biçimi olan göçebe hayatta en önemli unsurların başında at gelmektedir. Atların ise daha iyi ve daha kaliteli olması açısından düzenlenen çeşitli yarışmaların başında rahvan at yarışları gelir. Atalarımız bu yarışlarla atlarının gücünü, savaş sanatını ve becerilerini test ederler. Bizler ise günümüzde bu kültürün yaşatılmasını arzuluyoruz. Osmanlı'dan beri yapılan önemli bir spor dalı olan bu yarışları düzenleyerek binlerce kişiye bu coşkuyu yaşattırmaya çalışıyoruz. İddialı bir yarış izledik. Yarışmalara katılan tüm rahvancılar ve yarışmalarda emeği geçen tüm tertip komitesi ve görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Tavas Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Hasan Keçeci, "Bu seneki yarışlar çok çekişmeli geçti. Diğer illerden de yarış severlerin katımlıyla yoğun tempoda geçen yarışlar adına yakışır şekilde güzel bir organizasyon oldu. Bu organizasyonun olmasına destek veren Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Bu sene ki Tavas Rahvan At Yarışları Ağalığına geçen senenin yarış ağası Veli Çıtışlı seçildi. Yarışmalarda başarılı olan yarışçılara protokol tarafından kupaları verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.