Tavas'tan Halep'e Kardeşlik Köprüsü

DENİZLİ 09.01.2017 - 11:10, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tavas'tan Halep'e Kardeşlik Köprüsü

Tavas Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle organize edilen Halep yardımlarına Tavaslı gurbetçilerde katıldı. Almanya’da oturan gurbetçiler, Halep için topladıkları 49 bin lirayı Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a teslim ettiler.

Toplanan yardım paralarıyla gıda- battaniye-su ve kömür alınarak, 2 tır Belediye personeli tarafından istif edildi. Yine organize bir şekilde toplanan giyim yardımları da 3. tırı doldurdu.   GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR Halep’te yaşanan drama duyarsız kalamayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Halep için yapılan yardım çalışmalarımız ilk günden bu yana artarak devam ediyor. Bu yardım kampanyalarımıza gurbetçi vatandaşlarımızda ortak oldu. Yardımların toplanmasında ön ayak olan duyarlı kardeşlerimiz Osman Dağca ve Özcan Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Suriye’de zulüm altında evlerinden, yuvalarından ayrılan kardeşlerimizin acılarını paylaşmak,  yanlarında olduğumuzu htirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.     Tavas Belediyesi olarak organize bir şekilde Halep’e yardımlarımızı gönderiyoruz. Geçen hafta içinde gıda ve giyim yardımlarının olduğu yardım tırımızı gönderdik. Bu hafta da 3 tane daha tırımızı Halep’e gönderiyoruz. Ben bu yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gün Birlik Olma Günüdür” dedi.   ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZ Tavas’tan Halep’e kurulan gönül köprüsünün karşılığında toplanan yardımlardan son derece memnun olduklarını belirten Kaymakam Dr. Osman Varol, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda birçok Suriyeli kardeşimiz, topraklarımız için şehit ve gazi olmuştur. Şu anda zulüm altında ki Suriyeliler bizim kardeşimiz, soydaşımızdır. Bizler bir ekmeğin yarısını bölüp diğer yarısını kardeşiyle paylaşan bir milletiz. Yardım tırlarımızı gönderiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yardım dolu tırlar, İlçe Müftüsü Recep Balaban’ın duasıyla konvoy halinde Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktılar.
Tavas Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle organize edilen Halep yardımlarına Tavaslı gurbetçilerde katıldı. Almanya’da oturan gurbetçiler, Halep için topladıkları 49 bin lirayı Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol’a teslim ettiler.

Toplanan yardım paralarıyla gıda- battaniye-su ve kömür alınarak, 2 tır Belediye personeli tarafından istif edildi. Yine organize bir şekilde toplanan giyim yardımları da 3. tırı doldurdu.

 

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Halep’te yaşanan drama duyarsız kalamayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Halep için yapılan yardım çalışmalarımız ilk günden bu yana artarak devam ediyor. Bu yardım kampanyalarımıza gurbetçi vatandaşlarımızda ortak oldu. Yardımların toplanmasında ön ayak olan duyarlı kardeşlerimiz Osman Dağca ve Özcan Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Suriye’de zulüm altında evlerinden, yuvalarından ayrılan kardeşlerimizin acılarını paylaşmak,  yanlarında olduğumuzu htirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

 

 

Tavas Belediyesi olarak organize bir şekilde Halep’e yardımlarımızı gönderiyoruz. Geçen hafta içinde gıda ve giyim yardımlarının olduğu yardım tırımızı gönderdik. Bu hafta da 3 tane daha tırımızı Halep’e gönderiyoruz. Ben bu yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gün Birlik Olma Günüdür” dedi.

 

ONLAR BİZİM KARDEŞİMİZ

Tavas’tan Halep’e kurulan gönül köprüsünün karşılığında toplanan yardımlardan son derece memnun olduklarını belirten Kaymakam Dr. Osman Varol, “Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda birçok Suriyeli kardeşimiz, topraklarımız için şehit ve gazi olmuştur. Şu anda zulüm altında ki Suriyeliler bizim kardeşimiz, soydaşımızdır. Bizler bir ekmeğin yarısını bölüp diğer yarısını kardeşiyle paylaşan bir milletiz. Yardım tırlarımızı gönderiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yardım dolu tırlar, İlçe Müftüsü Recep Balaban’ın duasıyla konvoy halinde Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.