Tavas ve Çameli'de o bölgeler Arkoloji Sit Alanı olarak tescillendi

DENİZLİ 11.11.2020 - 09:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Tavas ve Çameli'de o bölgeler Arkoloji Sit Alanı olarak tescillendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bugün ki Resmi Gazete’de Tavas Akyar Mahallesi’nde yer alan Ören Mevki, daha önce 3. derece Arkoloji Sit Alanı, revize edilerek 1. ve 3. derece Arkoloji Sit Alanı olarak tescillendi. Çameli İlçesi’nde ise Yenıimar Mahallesi Karaçam mevkisi 1. ve 3. derece Arkoloji Sit Alanı olarak tescillendi.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bugün ki Resmi Gazete'deki tebliğe göre Tavas'ın Akyar Mahallesi'nde yer alan Ören Mevkii'nde bulunan ve daha önce koruma altına alınan Geç-Roma-Geç Bizans dönemine ait kalıntıların daha geniş bir alanda pişmiş toprak seramik parçalarının yer alması nedeniyle yeniden incelendi. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Denizli Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede özel mülkiyete ait arazilerde de seramik parçalarının yer aldığı gözlendi. Resmi Gazete'de bir önceki koruma kararına istinaden yeniden güncellenen alanlar tekrar koruma altına alındı. Alanlar üzerinde yapılacak her türlü revizyon ve restorasyon işleri için Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerektiği açıklandı.   Alınan bir diğer kararda ise Çameli ilçesi Yenıimar Mahallesi Karaçam mevkiinde bulunan ve özel mülkiyet içerisinde pişmiş toprak seramik parçalarına rastlandı. İş makinası ile tesviye çalışmaları esnasında pişmiş toprak seramik parçalarıyla karşılaşan mülk sahibi derhal müze müdürlüğüne haber verdi. Denizli Müze Müdürlüğü ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu uzmanlarınca yapılan inceleme neticesinde parçaların bulunduğu alanın 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı özelliği göstermesi nedeniyle alan, koruma altına alındı.      

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bugün ki Resmi Gazete’de Tavas Akyar Mahallesi’nde yer alan Ören Mevki, daha önce 3. derece Arkoloji Sit Alanı, revize edilerek 1. ve 3. derece Arkoloji Sit Alanı olarak tescillendi. Çameli İlçesi’nde ise Yenıimar Mahallesi Karaçam mevkisi 1. ve 3. derece Arkoloji Sit Alanı olarak tescillendi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan bugün ki Resmi Gazete'deki tebliğe göre Tavas'ın Akyar Mahallesi'nde yer alan Ören Mevkii'nde bulunan ve daha önce koruma altına alınan Geç-Roma-Geç Bizans dönemine ait kalıntıların daha geniş bir alanda pişmiş toprak seramik parçalarının yer alması nedeniyle yeniden incelendi. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Denizli Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede özel mülkiyete ait arazilerde de seramik parçalarının yer aldığı gözlendi. Resmi Gazete'de bir önceki koruma kararına istinaden yeniden güncellenen alanlar tekrar koruma altına alındı. Alanlar üzerinde yapılacak her türlü revizyon ve restorasyon işleri için Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınması gerektiği açıklandı.

 

Alınan bir diğer kararda ise Çameli ilçesi Yenıimar Mahallesi Karaçam mevkiinde bulunan ve özel mülkiyet içerisinde pişmiş toprak seramik parçalarına rastlandı. İş makinası ile tesviye çalışmaları esnasında pişmiş toprak seramik parçalarıyla karşılaşan mülk sahibi derhal müze müdürlüğüne haber verdi. Denizli Müze Müdürlüğü ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu uzmanlarınca yapılan inceleme neticesinde parçaların bulunduğu alanın 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı özelliği göstermesi nedeniyle alan, koruma altına alındı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.